INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er Meritvejen? Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Være.
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund Sidste skoleperiode
SKP-projektlederværksted 14. nov. 2012, Vejle Regina Lamscheck-Nielsen.
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
To temamøder: •Mange vil gerne tage elever men kan ikke overskue administration og beskæftigelsesforpligtigelsen •Mange vi gerne tage elever i perioder.
Karen Hornbæk Svendsen
Optagelse på kandidatuddannelsen i medicin – du skal gøre noget!
Udvikling og etablering af landsdækkende praktikpladscentre inden for detailhandel Samarbejde mellem Aarhus Købmandsskole, Tietgenskolen Odense, Selandia.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Konference Hotel Legoland, den 21. april 2010 De merkantile erhvervsuddannelser aktuelt nyt uddannelsesaftalens længde kæde-/koncerngodkendelser.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne.
Personlig jobformidler
1 © Copyright AK-Samvirke – november 2014 Dagpenge under de første 14 dages sygdom.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Praktikpladssøgende elever
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Ny, offentlig myndighed fra 1. oktober Børnecheck Børnechecken er et økonomisk tilskud, som forældre modtager, indtil børnene fylder 18 år. Udbetaling.
Pernille Christensen.  Hvordan oplever I dialogen med UU centrene?  Har I nogen gode erfaringer, I vil dele ud af?  Hvordan kunne I fremover sikre.
Virksomhedsrettede muligheder Virksomhedspraktik Ansættelse med løntilskud – efter 6 måneders ledighed –Offentligt –Privat.
Uddannelse – dit barns fremtid
DA-forslag til en reform af kontanthjælp Den 22. februar 2013.
PRAKTIKCENTER CPH WEST Temaeftermiddag for praktikkonsulenter, værkstedsassistenter, administrative medarbejdere og andre der er involveret i arbejdet.
Historie Med lukningen af Lindøværftet i 2009, forsvandt et af Danmarks vigtigste uddannelsessteder for dygtige håndværkere. Det årlige indtag lå på
Uddannelsesudvalget Metal Tele Vest Hvad er Selvvalgtuddannelse/IKUF? Der er oprettet en fond (kompetancefonden) Alle under Dansk Metal/Dansk Industri.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Hvad skal du med en a-kasse? Penge, hvis du i en periode er ledig Vejledning og hjælp til din jobsøgning Trække på vores viden om det akademiske arbejdsmarked.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
HVAD KAN DU FÅ OG HVAD SKAL DU VÆLGE NYE EFTERLØNSREGLER.
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Erhvervsuddannelse i DK
25. januar 2017 Kontorchef Kirsten Brix Pedersen
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Ufaglært til Faglært.
OK17 Private opholdssteder og botilbud mv.
Sygedagpenge og ferie Du kan ikke modtage sygedagpenge under ferie, uanset om ferien afholdes i ind- eller udland. Lav altid en aftale med din sagsbehandler.
Velkommen til cv-møde i MA
Trin-for-trin guide til s1 autorisation
Program Trepartsaftalen Nyt om EUV
Velkomstmøde i MA
Velkommen til cv-møde i MA
Efterskoleforeningen
Forlængelse af særlig uddannelsesordning
PRAKTIKPLADSFORMIDLING
Velkomstmøde i MA
Tillægsprocent 2018.
Velkomstmøde i MA
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Virksomheden og Elevplan
Velkomstmøde i MA
Praksisnær praktikpladsformidling D.28.november 2017
Aftale om bedre erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti
Velkommen til grundforløb 2 på AMU Nordjylland
Erhvervsuddannelse i DK
Organisering af praktikpladsarbejdet
Oplæg v/temadage om praksisnær praktikpladsformidling d. 28
Ferielov 2019.
Velkomstmøde i MA
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Velkomstmøde i MA
Præsentationens transcript:

INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK Praktikcenter INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK

Program Hvad er Skolepraktik Uddannelser i skolepraktik Optagelse EMMA-kriterierne Skolepraktikelevers retslige stilling Økonomi Ferie Om Praktikcentret

Hvad er skolepraktik? Erstatning for en uddannelsesaftale. Mulighed for at gennemføre sin uddannelse i skolepraktik. Varigheden af uddannelsen er nøjagtig, som hvis det var en almindelig elevplads. Skoleophold nøjagtig som ved en almindelig elevplads. Uddannelsen kan gennemføres kombineret med VFU (praktik), delaftale, kort aftale og restlære

Uddannelser i skolepraktik På CPH WEST Smed Beklædningshåndværker Frisør Kontor med specialer I samarbejde med Handelsskolen København Nord: Detail og handel I samarbejde med TEC: Elektriker

Skolepraktik er et engangstilbud! Optagelse Du skal: have registreret 3 uddannelsesønsker i Elevplan være registreret som praktikpladssøgende deltage i informationsmøde være registreret på praktikpladsen.dk Sende ansøgning, cv, kopi af bevis og oversigt over søgte stillinger komme til EMMA-samtale opfylde EMMA-kriterierne Skolepraktik er et engangstilbud! Skolepraktik er ikke en rettighed – men noget man gør sig fortjent til

E M M A EMMA-kriterierne EGNET Mobil geografisk Mobil fagligt Aktivt søgende Du skal være registreret på www.praktikpladsen.dk og skal under hele skolepraktikforløbet være aktiv (synlig) Du har søgt søgt ansættelse hos virksomheder, der har ledige praktikpladser på praktikpladsen.dk Du skal kunne dokumentere at du har søgt ansættelse som elev inden for de uddannelser, som dit grundforløb giver adgang til. Jobsøgningen skal dokumenteres i ELEVPLAN. Du er egnet, hvis du har opnået grundforløbsbevis med adgang til uddannelsen. Efter optagelse i skolepraktik vil du løbende blive vurderet ud fra vores samlede kendskab til dine resultater sammenholdt med de krav, uddannelsen efterfølgende vil stille. Din adfærd i det daglige vil også blive vurderet, herunder din evne til f.eks. at overholde mødetider/aftaler, personlige kvalifikationer og evner til samarbejde, motivation og engagement. Det vil sige, at du skal opsøge og acceptere en anvist praktikplads/elevstilling eller VFU (praktik), uanset hvor i landet den ligger. Du skal være fleksibel i dit uddannelsesvalg og skal acceptere en praktikplads inden for en anden uddannelse end den primært ønskede.

Skolepraktikelevers retslige stilling Skolepraktikelever er ikke lønmodtagere. Skolepraktikelever har derimod elevstatus. Retsligt gælder således love og bekendtgørelser for erhvervsskoleområdet. I perioder med delaftaler og korte aftaler har SKP-elever lønmodtagerstatus, dvs. så gælder kollektive overenskomster og lovgivning om arbejdstageres ansættelses- og arbejdsvilkår m.v. Dermed får eleven løn og ikke skolepraktikydelse

Økonomi Skolepraktikydelse i 2014: Elever under 18 år: 2.903 kr./md. Elever over 18 år :6.951 kr./md. Skolepraktikydelsen udbetales bagud. Der skal betales A-skat, men ikke særlig pension og arbejdsmarkedsbidrag Elever i skolepraktik får ikke befordringsfradrag, da de ikke er lønmodtagere. I stedet ydes et befordringstilskud, hvis eleven har mere end 10 km til skole. Der ydes 90 pct. af billigste offentlige transport, som udbetales bagud Elever under anden offentlig forsørgelse, modtager ikke skolepraktikydelse F.eks. revalidering, kontanthjælp, A-kasse og sygedagpenge.

Økonomi – for forældre Du kan søge om det supplerende børnetilskud, hvis du er forælder, og du som en del af din uddannelse skal på et praktik- eller skoleophold (skolepraktik). Hvis du er enlig forsørger, og din månedlige indkomst under praktikperioden er mindre end 10.665 kr., kan det være en fordel for dig at søge det supplerende børnetilskud. Hvis du har en samlever, og din månedlige indkomst under praktikperioden er mindre end 7.150 kr., kan det være en fordel for dig at søge det supplerende børnetilskud.

Ferie Skolepraktikelever er ikke omfattet af ferieloven. Skolepraktikelever er ikke omfattet af retten til feriefridage. Bemærk – praktikcenteret fastlægger ferien Det er Undervisningsministeriets opfattelse at skolepraktikelever skal have 5 ugers ferie om året efter ferielovens principper. Skolepraktikelever modtager skolepraktikydelse under ferie. Evt. optjent feriegodtgørelse fra tidligere modregnes. Det er Undervisningsministeriets opfattelse at skolepraktikelever skal have feriefridage på lige fod med andre. Dvs. 5 feriefridage om året. Skolepraktikelever optjener ikke ferie og feriegodtgørelse og feriefridage til efterfølgende år og ansættelsesforhold.

Praktikcentret Frist for ansøgning: 5 dage efter informationsmødet Opstart i skolepraktik: 1 . mdr. efter endt grundforløb – du er nu i gang med din uddannelse. 37 timers arbejdsuge med rigtigt arbejde i lukket netværk Opsøge praktikplads. Video fra Silkeborg: http://www.youtube.com/watch?v=ih89ye0Nnr4&feature=youtu.be&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dih89ye0Nnr4%26feature%3Dyoutu.be&app=desktop