Vildledningssager - Hjemmelavet Undersøgelse om ”Vurdering af vildledningssager” Gennemført af CEM Institute – Voxmeter for Fødevarestyrelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Arbejdspladstyverier
Advertisements

KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Århus Kommune Undersøgelse på tilsynsområdet Telefonundersøgelse foretaget november respondenter.
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
PC1 Lad os komme i gang…..
A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Foreningen ”Odinstårnet” -
TNS Gallup - Public Ugens Gallup Sundhed Public. © Gallup Instituttet for Berlingske Tidende Gallups undersøgelse er gennemført 17. til 19. juni 2008.
1 Vollsmose - Imageundersøgelse Mediehus Vollsmose November 2009.
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Highlights fra Lederpejling 6, 2008 Hovedrapporten kan læses på Undersøgelsen er gennemført som internetbaseret spørgeskema, der.
Risikohåndtering af norovirus
Kristelig Arbejdsgiver- forening – Den Danske Model August 2012.
Hjælpemidler og adgang til læring blandt børn og unge med ordblindhed / svære læsevanskeligheder NOTA Præsentation d. 28. februar 2011.
©2010 Great Place to Work® Institute, Inc. All Rights Reserved Michal Caspersen Pedersen (00575) Medarbejderundersøgelse i Sønderborg kommune 2010 Afdelingsrapport.
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Hvem vinder årets mesterskab i Superligaen i fodbold? NORSTAT Danmark A/S Uge 10 og 12, marts 2006.
IT – sikkerhed Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Gennemført af YouGov for Bolius Omnibus – mandag uge 31.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
København, den 1. maj 2006 Konverterings- gevinster og tillægsbelåning 2005 Seniorkonsulent Simon Bjerremann Jensen.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Nyt Fælles Bibliotekssystem
DIGNITY – Danmarkspanel - December A&B ANALYSEs Danmarkspanel - TORTUR - December 2014.
Regionsrapport: Århus. Revisionsbarometret 2009 Kundetilfredshedsbarometer for de største revisionsfirmaer i Århus Note:a)Indekset oven for søjlerne.
Hjem-IS Kommunikationstest Juni Om undersøgelsen Data er indsamlet juni 2003 Metode CAWI interview Der er 1128 besvarelser fra medlemmer af Hjem-IS.
Kæledyr koster Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom.
Vildledningssager - Frisk Undersøgelse om ”Vurdering af vildledningssager” Gennemført af CEM Institute – Voxmeter for Fødevarestyrelsen.
SKABELON.
Vildledningssager – Oprindelse Undersøgelse om ”Vurdering af vildledningssager” Gennemført af CEM Institute – Voxmeter for Fødevarestyrelsen.
Resultater fra: Diskriminationsundersøgelsen blandt mennesker med psykisk sygdom Som et led i EN AF OS kampagnen er der gennemført en undersøgelse af oplevet.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Spørgeskemaundersøgelse – dfif.dk. Baggrund  Undersøgelsen er gennemført i perioden –  Undersøgelsen er gennemført som pop up på hjemmesiden.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
Spørgekit 2 Rådighedsbeløb / bolistøtte. 4. Hvor meget er det acceptabelt at reducerer enlige forsørgere på kontanthjælps rådighedsbeløb, for at øge incitamentet.
PUNKTMÅLING, OKTOBER LANDBRUG & FØDEVARER - KYLLING MARTS 2015.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
BL - Boligstøtte Danmarkspanel uge Om analysen Metode Undersøgelsen er foretaget i et såkaldt Danmarkspanel. Panelet består af mere end
Analyse omkring rytmiske koncerter November 2016
CBS / Webpol Webpol Omnibus – September ’14
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Undersøgelse om sikker internetbrug
Grafikrapport Unges brug af tandpleje
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Danmarkspanel uge BL - Boligstøtte.
Borgere med psykiatriske diagnoser
Vildledningssager - Hjemmelavet
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
MEDLEMSTILFREDSHED Januar 2018.
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Danmarks Biblioteksforening Opinionsmåling, juni 2014
Danmarks Biblioteksforening Opinionsmåling, juni 2014
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Danmarkspanel uge
UNDERSØGELSE VEDRØRENDE UNGES BRUG AF KONDOM
Præsentationens transcript:

Vildledningssager - Hjemmelavet Undersøgelse om ”Vurdering af vildledningssager” Gennemført af CEM Institute – Voxmeter for Fødevarestyrelsen

Metode og formål Formål Som led i Fødevarestyrelsens tilsyn med fødevarevirksomheders overholdelse af lovgivningen omkring beskyttelse af forbrugere mod vildledning, har styrelsen valgt at gennemføre en række undersøgelser blandt forbrugere. Formålet er at indsamle viden om forbrugernes opfattelse af mærkning og markedsføring i forbindelse med nogle konkrete sager. Metode Undersøgelsen er baseret på interview med et nationalt repræsentativt udsnit af mænd og kvinder i alderen 18 år+. Interviewene er gennemført via Internettet med medlemmer af Voxmeters Internetpanel. Panelet består udelukkende af personer, der er rekrutteret telefonisk i forbindelse med nationalt repræsentative interview. Det er således ikke muligt selv at tilmelde sig panelet. Det betyder, at panelet er repræsentativt for hele den del af befolkningen, der har adgang til Internettet. Interviewene er gennemført i perioden uge

Konklusioner Overordnet viser undersøgelsen, at forbrugerne mener, at det er snyd at kalde en ret ’hjemmelavet’, hvis de væsentligste dele af retten består af halvfabrikata. Der er enighed blandt forbrugerne om, at en hjemmelavet burger er en burger, hvor restauranten selv bager bollerne, steger bøffer og samler burgerne. En burger opfattes ikke som hjemmelavet, når bøffen er en færdigformet frosset bøf, brødet er indkøbt færdiglavet og burgeren samles med færdiglavede dressinger.

Opfattelse af ”hjemmelavet” Q1: Forestil dig, at du er på café eller restaurant, hvor det af menukortet fremgår, at der serveres ”hjemmelavet burger”, ”hjemmelavet sandwich” og ”hjemmelavet pitabrød”. Hvordan opfatter du umiddelbart betegnelsen ”hjemmelavet” i denne sammenhæng? 37,5 % af forbrugernes umiddelbare opfattelse af en hjemmelavet burger/sandwich/pitabrød er, at hjemmelavet betyder, at det er frisklavet. 32,5% angiver, at de i den nævnte situation anser det for hjemmelavet, såfremt brødet er hjemmebagt. Omkring 1/5 af forbrugerne vurderer, at det er hjemmelavet, når alt er lavet fra bunden i køkkenet, og når kødet er forarbejdet på stedet (og dermed ikke frost).

Opfattelse af ‘hjemmelavet’ - specificeret Q2: I hvilke af følgende situationer, mener du, at en restaurant kan betegne en burger som hjemmelavet? 87,1 % af forbrugerne anser det for hjemmelavet, når restauranten har bagt bollerne, formet og stegt bøfferne og samlet burgerne. 17,2 % af forbrugerne vurderer dog, at det er hjemmelavet, såfremt bollerne er færdigfremstillet, men kødet formet og stegt i restauranten.

Opfattelse af ‘hjemmelavet’ – Eksempel 1 I det første eksempel er forbrugerne blevet præsenteret for det viste menukort. Efterfølgende er forbrugerne blevet informeret om, at restauranten selv former bøffen og samler burgerne. Burgerbollen er købt fra frost, og herudover anvendes der ikke specielle krydderier til bøfferne. Resultaterne vises på følgende side.

Q3: Forestil dig, at du sidder på en restaurant og læser nedenstående menukort? Klik på billedet for at se det i et større format. Efterfølgende får du at vide, at ”hjemmelavet” skal forstås således, at restauranten selv former bøffen og samler burgerne. Burgerbollen er købt fra frost, og herudover anvendes der ikke specielle krydderier til bøfferne. Mener du, at restauranten i den situation kan betegne burgerne som ”hjemmelavede”? 79,9 % af forbrugerne angiver, at dette ikke kan klassificeres som en hjemmelavet burger. 17,1 % af forbrugerne vurderer, at man i dette eksempel godt kan kalde burgeren for hjemmelavet. Opfattelse af ‘hjemmelavet’ – Eksempel 1

I det andet eksempel på ‘hjemmelavet’ er forbrugerne blevet præsenteret for det viste menukort. Efterfølgende er de blevet informeret om, at restauranten selv fremstiller brødet til sandwich og pita, men at kebab, kylling og falafel er lavet ud af halvfabrikata. Resultaterne vises på følgende side. Opfattelse af ‘hjemmelavet’ – Eksempel 2

Q4: Forestil dig, at du sidder på en restaurant og læser nedenstående menukort? Klik på billedet for at se det i et større format. Efterfølgende får du at vide, at restauranten selv fremstiller brødet til sandwich og pita, men at kebab, kylling og falafel er lavet ud af halvfabrikata, dvs. at det ikke er restauranten, der har tilberedt eller fremstillet det hele fra bunden. Mener du, at restauranten i den situation kan betegne sandwich og pitabrød som ”hjemmelavede”? 69 % er enige i, at man i denne situation ikke kan anse retten for hjemmelavet. 26,3 % af forbrugerne mener dog, at man i dette tilfælde godt kan kalde retten for hjemmelavet. Opfattelse af ‘hjemmelavet’ – Eksempel 2

I det tredje eksempel på ‘hjemmelavet’ er forbrugerne blevet præsenteret for det viste menukort. Efterfølgende er de blevet informeret om, at den hjemmelavede burger laves med købt brød, men at bøffen formes på restauranten og krydres med salt og peber. Resultaterne vises på følgende side. Opfattelse af ‘hjemmelavet’ – Eksempel 3

Q5: Vi skal bede dig kigge på nedenstående billede igen… Klik på billedet for at se det i et større format. Du får her at vide, at den hjemmelavede burger laves med købt brød, men at bøffen formes selv og krydres med salt og peber. Mener du, at restauranten i den situation kan betegne burgerne som ”hjemmelavede”? 69,9 % af forbrugerne angiver, at man ikke kan kalde retten for hjemmelavet, når brødet er købt udefra, selvom bøffen er formet og krydret på restauranten. Opfattelse af ‘hjemmelavet’ – Eksempel 3

I det fjerde eksempel af ‘hjemmelavet’, er forbrugerne blevet præsenteret for det viste menukort. Efterfølgende er de blevet informeret om, at bøffen er indkøbt som en færdigformet frosset bøf. Brødet er indkøbt færdiglavet, og burgeren samles med færdiglavede dressinger. Der anvendes færdigformet frostbøf i alle burgerne. Resultaterne vises på følgende side. Opfattelse af ‘hjemmelavet’ – Eksempel 4

Q6: Forestil dig, at du sidder på en restaurant og læser nedenstående menukort? Klik på billedet for at se det i et større format. Efterfølgende får du at vide, at bøffen er indkøbt som færdigformet frosset bøf, brød indkøbes færdiglavet og burgeren samles med færdiglavede dressinger. Der anvendes færdigformet frost bøf i alle burgerne. Mener du, at restauranten i den situation kan betegne burgerne som ”hjemmelavede”? Stort set alle forbrugere er enige om, at man i dette tilfælde ikke kan definere burgeren som hjemmelavet. Opfattelse af ‘hjemmelavet’ – Eksempel 4

”Hjemmelavet” betyder, at alle dele af en ret er lavet af restauranten 100 % fra bunden Q7_SQ_1: I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende udsagn? ”Hjemmelavet” betyder, at alle dele af en ret er lavet af restauranten 100 % fra bunden. Gennemsnit: 4,27 85,2 % af forbrugerne angiver, at de er helt eller delvist enige i, at ”hjemmelavet” betyder, at alle dele af en ret er lavet af restauranten 100 % fra bunden.

”Hjemmelavet” betyder, at de væsentligste dele af en ret er lavet af restauranten 100% fra bunden Q7_SQ_2: I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende udsagn? ”Hjemmelavet” betyder, at de væsentligste dele af en ret er lavet af restauranten 100 % fra bunden Gennemsnit: 3,83 73 % af forbrugerne angiver, at de er helt eller delvist enige i, at ”hjemmelavet” betyder, at alle de væsentlige dele af en ret er lavet af restauranten 100 % fra bunden. Omkring 1/5 af forbrugerne er dog helt eller delvist uenige heri.

Man kan godt kalde en ret ”hjemmelavet”, hvis en del af den er lavet af restauranten Q7_SQ_3: I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende udsagn? Man kan godt kalde en ret ”hjemmelavet”, hvis en del af den er lavet af restauranten Gennemsnit: 2,4 I dette spørgsmål er den overvejende del af forbrugerne helt eller delvist uenige i udsagnet. Omkring ¼ af forbrugerne er dog helt eller delvist enige.

Det er snyd at kalde noget ”hjemmelavet”, hvis en væsentlig del af retten består af halvfabrikata Q7_SQ_4: I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende udsagn? Det er snyd at kalde noget ”hjemmelavet”, hvis en væsentlig del af retten består af halvfabrikata 77,3 % af forbrugerne er helt eller delvist enige i, at det er snyd af kalde noget ‘hjemmelavet’, hvis de væsentlige dele består af halvfabrikata.

KONTAKT Analyser: Kundetække: IT-Analyse-system: CEM Institute - Voxmeter Borgergade 6, 4. sal DK-1300 København K Phone: (+45) CVR/VAT: Anna M. Christensen (+45) 2684