Brugerfladen – layout og styling af NemLog-in

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Agenda – ERFA :00Velkommen 13:10 (20 min) General status i projektet v/Claus Andreasen 13:30 (20 min) Borger.dk – portalintegrationen v/Rasmus.
Advertisements

NemID har en offentlig digital signatur
Alt er startet med en tanke! Tænk: Hvis vi nu vidste hvor alle var på vej hen…. ? Så skulle vi blot komme derhen først! Og så ville vi kunne tilbyde en.
Parameteroverførsel i OIM Mellem portal og serviceprovider.
Bølgeplan 3 Udlån og udleje af lokaler og ejendomme
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Udvikling af beboerdemokratiet
Hjemmeside Tirsdag den 5. oktober 2010.
Postkasser Sådan sendes post fra Digital Post Lars Sommer –
Design og arkitektur for borger.dk
Gov 2.0 Fra portaler til borgernes lommer
Digitalisering og medialisering
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Hvorfor er fællesoffentligt samarbejde en god ide ? v/ Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen HRKS majkonference, 14. Maj 2009.
Lav jeres egen forretning
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Convergens / Mads Anker Højlund
Hvordan påvirker NemKonto din hverdag…?. NemKonto, hvornår?
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Design af hjemmeside til udsatte børn
SkoleIntra og integration med kommunale platforme - digital Signatur
1 Karrierevejledning Vi bygger karrierevejledningen op igennem aktiviteter hele skoleåret Målet er at eleverne skal udfordres til at tage stilling Målet.
NemLog-in: Kurser for IT-leverandører. Intro og formål Økonomistyrelsen afholder inden sommerferien et antal kurser for IT-leverandører. Kurset er af.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Portalanalyse Udfordringer ved iFrame integrationsformen i forbindelse med FOBS løsningen.
EMNE - IKKE LOGGET IND Generelle data Kommunebestemte data Personlige data Generelle data Kommunebestemte data Personlige data Generelle data Kommunebestemte.
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Den gode brugeroplevelse borger.dk får ny struktur og nyt design.
Agenda Indledning Troværdighedsanalyse Koncept Arbejdsprocessen Afslutning.
video. Fællesoffentlige digitaliseringsstrategi: Alle over 15 år skal have NemID og Digital Postkasse efter november.
Kontor for It-infrastruktur og implementering IT og Telestyrelsen IT Arkitekt Søren Peter Nielsen - OISAML Workshop DEL 2 Århus 31. marts 2009.
Udviklingstarget for portaler og portalservices Resume: Indstilling til SG og overdragelse til OIM.
Er komponenterne noget for mit projekt? NemLog-in komponenten Fuldmagt kan være relevant hvis projektet ønsker at undgå omkostninger til udvikling af lokale.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Kort om vores brug af musik Filmmusikteori Egne oplevelser Ikke noget objektivt ”rigtigt/forkert” - kun konventioner Bedømmelse af musik ved hjælp af dommerpaneler/juryer.
Digital Signatur Hvad er Digital Signatur?
Forsyning Ballerup Vandspejlet. Forsyning Ballerup og Vandspejlet Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, sjove og brugbare løsninger.
Indhold, indsatser, implementering
Hvordan ændrer jeg min SkoleIntras setup, så den passer til de lokale forhold? Man kan tilpasse SkoleIntra til skolens eller kommunens behov på mange måder.
Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr Værdien af digital formidling af offentlig borgerservice.
Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital fuldmagt. Det kan eksempelvis være, at du skal.
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
Udvikling af mobilsites Einar Gislason / FTF. Mobilsites Mobilvenlige sites.
DESIGNWORKSHOPS OG PROTOTYPING ULRICH BÖTTGER, UX DESIGNER INFINIT TEMADAG D. 20. JANUAR 2010.
Designoplæg Skabe opmærksomhed omkring bibliotekets arbejde med digitale ressourcer Info-søjlen.
Opdragsgiver Planlægning og udførelse af møde med jeres opdragsgiver.
Fundament: Ligeværdigt samarbejde LauRie’s Mening, Vision og Værdier At skabe glæde og trivsel for mennesker, som ikke kun har modelmålene At skabe glæde.
Introduktion til digital post på borger.dk/Virk.dk.
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Fællesoffentlig brugerstyring Brugerstyringssekretariatet i Økonomistyrelsen v/ Ellen Syberg.
Vare Nr – Navn, læge, dato Logo Indtast user-id User Id Indtast password Password Log in Page 1Page 2 Page 3 (Scroll liste) Page 4 Logo Log ud 1 Navn på.
OBS: E2012 programmet fra 2009 til juni Herefter revideres mål og indsatsområder på baggrund af den fælleskommunale og fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.
Formular designer – Basis Efterår 2016 Tilst
E-handel og online service
Værdigrundlag for Jobcenter Varde
Inspiration til at udbrede NemSMS til borgere
STS Administrationsmodul
”Sådan bruger du digital post”
Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”
Politikernes og borgernes forventninger
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Lars Frelle-Petersen Direktør, Digitaliseringsstyrelsen
Link til video:
Det kan ramme os alle Alle kan blive ramt af hacking, også dig.
Sikker adfærd er vigtig I det offentlige arbejder vi ofte med personoplysninger, som er følsomme eller skal behandles fortroligt Sikkerhedspakken.
29. Maj 2018 Samtykke DK Digitaliseringsstyrelsen forside.
Præsentationens transcript:

Brugerfladen – layout og styling af NemLog-in Kristian Ring Specialkonsulent Brugerstyringssekretariatet Emner Hvad skal barnet hedde? Hvordan skal det se ud? Hvordan er brugeroplevelsen? Startet 1. august. Arbejdet med opgaven. Baggrund i Statens Arkiver som projektleder for et strategisk webudviklingsprojekt.

Hvad skal barnet hedde? Krav Kort Sigende Mundret Skal kunne fungere som logo NemLog-in – til det offentlige med digital signatur I familie med NemKonto og NemSMS I overensstemmelse med Dansk Sprognævns anbefalinger Domænet var ledigt! www.nemlog-in.dk Korte navn giver essensen – nemt at logge ind Lange navn kan omsættes til sætningen: ”Det er ”nemt” at ”logge ind” på det ”offentlige” og du gør det med din ”digitale siganatur”. Præcist Hvis spørgsmål: Hvorfor først navn nu? Da vi begyndte at skulle sælge produktet i ekstern kommunikation, kunne vi se, at Den fællesoffentlige log-in-løsning ikke duede. Arbejdede med Det fællesoffentlige log-in, men det er heller ikke super sigende. Hvis spørgsmål selve navnet. Populært i Finansministeriet, men forbindes ikke med nogen bestemt myndighed.

Brugeroplevelsen Krav Brugeren skal opleve et naturligt flow Brugeren må ikke blive usikker eller forvirret Brugeren må ikke være i tvivl om, at de er kommet det rigtige sted hen Der skal være tydelig deklaration af servicen Ex. Link fra ”Log på med digital signatur” hos borger.dk – her skal der komme noget meningsfyldt frem Skal også virke, hvis brugeren kommer direkte fra en serviceudbyders hjemmeside Problem hvordan det fungerer, når man ex. Kommer fra borger.dk hvor der står ”Log på med digital signatur” Borger.dk har lavet noget usabilitytest på flow – vil være oplagt at lave fornyet test , når vi har lidt erfaring med løsningen

Webdesign – look and feel Rammen Skal have eget layout Tekniske begrænsninger i forhold til ex. iFrame, flad HTML m.m. Ingen mulighed for layout af applet Ikke stort behov for selvstændig profilering – må derfor godt lægge sig op af noget, som folk kender i forvejen og som er i samme ”familie” Kodeord Sikkert Troværdigt Professionelt Eget layout netop da brugeren kan komme fra mange forskellige sites

Webdesign – IA og layout Skulle være plads til kontekstoplysninger Flad HTML med stylesheet Måtte ikke tage for meget fokus fra log-in-applet Layout Det muliges kunst på kort tid IKKE endelige tekster Kan revurderes til den permanente løsning Kontekstoplysninger om baggrund, vilkår og betingelser, hvem er tilsluttet samt hjælp til den digitale signatur

Sådan ser det ud… http://www.forth.dk/NemLog-in Udviklingssite hos webdesigner. Vil være i luften indtil løsningen er på plads. Designet er godkendt af relevante interessenter og samarbejdspartnere. Implementeringen af design er i gang hos CSC