Barbaresco Én producent, én årgang, 9 marker af Thomas Rydberg.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad hedder det ????. Hvad hedder det ???? Portvin.
Advertisements

Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Jeopardy Hovedregning Gange Geometri Diverse
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
1 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg Overgang til testdagsmodel Tyrenes ændringer i avlsværdital for ydelse Anders Fogh Afdeling for Specialviden.
Nabe marts Organdonation Hospitalspræstens funktion Ritualer – ved afsked med en hjernedød v. Henning Nabe-Nielsen, præst, RH.
Amarone della Valpolicella Classico. Smageprogram Degani Amarone della Valpolicella 1993 Gherlar Amarone della Valpolicella 1997 Tomasso Amarone della.
1. Åbenhed og gennemsigtighed 18 initiativer 3 ?
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Boblende nydelse og luksus
Gråskala.
Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
1 Analyse af geografiske valgresultater Søren Risbjerg Thomsen Institut for Statskundskab Aarhus Universitet.
Kan Bordeaux klare konkurrencen fra ”de nye vinlande” ? 3 udfordringer til Bordeaux.
BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder.
Problemer med at bruge tympanometri? Slagelse og Middelfart okt.-nov
Vinsmagning Hasserishave, d. 19/
Drivhuseffekten og Jordens klima.
Barolo af Thomas Rydberg. Terra del Barolo Terra del Barolo 1999 Terra del Barolo 1999 Irma til ca. 100 kr. tilbud normalt 150 kr. Irma til ca. 100 kr.
Hvordan kommer jeg videre ? Stig Bruun-Andersen Løsningsspecialist IT Infrastructure Enterprise & Partner Group Microsoft Danmark.
HUSKESPIL – den lille tabel
Finansafdelingen /MVM Hvad sker der når FED hæver renterne?
Danish Malting Group A/S Dansk maltbygkvalitet – har den en fremtid? Kim Jørgensen
 2 3  3 =  83  43  53  63  73  93  10 4.
Grønne regnskaber Søren Kolind Hvid Landscentret | Planteavl.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Johan Elmvik Product Manager INVOS Nordic Countries
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.
GfK ConsumerTrackingBranchedag 2010, Peter Sakstrup GlavindMay 2010 Branchedag 2010 DVD Market Denmark 2009.
Sociology and social media af: Mads, Emil, Caspar og Jos.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Restrictions on access.
Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.
Nye genetiske parametre for ydelse Anders Fogh og Kevin Byskov.
Whiskysmagning 4. Sept En highlandwhisky, der ikke helt ligner highlandwhiskyer.
Gletsjer Dannelse af is fra snekrystal til gletsjeris Kilde: Luis María Benítez.
Matematik B 1.
1 Tråde 2 Plan Trådbegrebet Synkronisering Koordinering Eksempel: et flertrådet spil.
”Lineær Programmering - Minimering”
COTES DU VENTOUX CONTRA CHATEAUNEUF DU PAPE Er de store pengene værd?
Argentina - 3 vingårde Catena Mendel Zuccardi. Argentina som vinland nr 5 i produktion i verden Mendoza 80% af produktion Salta, nordlig, men højt og.
Usability 24. marts Tilgængelighed 2. Dagens øvelse 3. Spørgsmål.
Sicilien Fra Bulk til Kult Vinskolen 17. august 2006.
Ung i centrum Historical ”natural recovery” issues: 1.Does ”natural recovery” exist? 2.How common is ” natural recovery”?
Introduktion til web-analyse Page 1Copyright: Instadia A/S, 2003 Web-analyse i et praktisk perspektiv.
af kvægbruger Verner Nygaard Mikkelsen ”Gejlhøjgård”
Opgave 10 Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Hvorfor faste kørespor?
Lene Sandholdt & Johan Kulmbach
Martin Jørgen Andersen, Project Manager in Nordvand Stormwater discharge to Øresund.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Navn på enhed (Indsæt --> Diasnummer) Davenport et al. (2000) Vs Adelman et. Al (2002) Possible states for.
Dansk Data Arkiv Hans Jørgen Marker IASSIST 2005 DDI and Data Hans Jørgen Marker Senior Researcher Dansk Data Arkiv
Professionelt espresso koncept Mastro Lorenzo sælges udelukkende på det professionelle marked. Konceptet er udviklet målrettet til caféer og er krydret.
SCALE-UP DENMARK Tue David Bak Direktør, Innovation & Vækst, Region Sjælland & Formand for Scale-Up Denmark Thank you to the Ambassador, Mrs Louise Jespersen.
L julestjerne.
Completing secondary education
Incidence, risk and resilience for suicide attempts among children and youth born in and living in Denmark in 2007 By MSc. Erik Christiansen.
Compositional Design Principles “SemiCiv”
Introduktion Presentation of the HARDI 6500 Controller.
Hvad skal hovedstaden leve af? VP Jørn Henrik Levy Rasmussen
Europæiske udfordringer for planteproduktionen
Inspiration til dit vinvalg
Præsentationens transcript:

Barbaresco Én producent, én årgang, 9 marker af Thomas Rydberg

Barbaresco 2000 Produceres næsten hvert år fra marker omkring byen Barbaresco ca. 100ha Produceres næsten hvert år fra marker omkring byen Barbaresco ca. 100ha I normally år indgår enkeltmarkerne I normally år indgår enkeltmarkerne Macerationen 2-3 uger Macerationen 2-3 uger Botti af Slovensk eg Botti af Slovensk eg Barbaresco p Parker Montestefano, Asili, Rabaja – Pora, Rio Sordo Barbaresco p Parker Montestefano, Asili, Rabaja – Pora, Rio Sordo Winespectator 90p Winespectator 90p kr. 129,95 pr. fl. v/12 flasker (28$ USA) kr. 129,95 pr. fl. v/12 flasker (28$ USA)

Barbaresco Barbaresco (631), Barbaresco (631), Neive and Treiso 105 avlere 105 avlere 227 Ha 227 Ha 100% Nebbiolo, sent høst generelt, meget sensitiv drue, kun Piemonte 100% Nebbiolo, sent høst generelt, meget sensitiv drue, kun Piemonte Dyrkes m højde Dyrkes m højde Generelle smagenoter: “dry flowers, violets, white truffles, anise and more. In its youth it is closed in the mouth with nice, fruity aromas and a spicy, tannic finish.” Generelle smagenoter: “dry flowers, violets, white truffles, anise and more. In its youth it is closed in the mouth with nice, fruity aromas and a spicy, tannic finish.” Meget lange lagringspotentiale år Meget lange lagringspotentiale år

Produttori del Barbaresco Startet 1894 før det blev druerne brugt til Barolo eller ”Nebbiolo di Barbaresco” Startet 1894 før det blev druerne brugt til Barolo eller ”Nebbiolo di Barbaresco” ”Cantine Sociali” startet af Domizio Cavazza sammen med 9 bønder. Den første som forstod forskellen på Barbaresco og Barolo. ”Cantine Sociali” startet af Domizio Cavazza sammen med 9 bønder. Den første som forstod forskellen på Barbaresco og Barolo. Lukket i 1930 af facisterne men åbnet a Præsten i Barbaresco i 1958 igen. Første 3 årgange lavet i kirken. Lukket i 1930 af facisterne men åbnet a Præsten i Barbaresco i 1958 igen. Første 3 årgange lavet i kirken. 20% af al Barberesco 20% af al Barberesco 58 medlemmer, 90Ha fl. 58 medlemmer, 90Ha fl. Italiens bedste kooperativ Italiens bedste kooperativ «continues to set some of the highest standards of wine making for any cooperative in the world». (Robert M. Parker, Jr.; The Wine Advocate, ). «continues to set some of the highest standards of wine making for any cooperative in the world». (Robert M. Parker, Jr.; The Wine Advocate, ). Traditionel Traditionel Enklet mark fra 1967 Enklet mark fra 1967 Cruer kun i gode år Cruer kun i gode år (ikke 91,92,93,94) (ikke 91,92,93,94) Cruer udgør 40% af totalen Cruer udgør 40% af totalen

Barbaresco marker Balin Balin Cole Cole Faset Faset Loreto Loreto Martinenga (Monopol) Martinenga (Monopol) Pora, Pora, Moccagatta Moccagatta Rio Sordo, Rio Sordo, Asili, Asili, Ronchi Ronchi Roncaglie Roncaglie Roncagliette Roncagliette Secondine (Monopol) Secondine (Monopol) Pajé, Pajé, Rabaja Rabaja Montefico, Montefico, Ovello, Ovello, Montestefano Montestefano

De 9 enkeltmarksvine Lette Lette Porra, Moccagatta Porra, Moccagatta Middel Middel Rio Sordo, Asili, Pajé, Rabaja Rio Sordo, Asili, Pajé, Rabaja Tungeste Tungeste Montefico, Ovello, Montestefano Montefico, Ovello, Montestefano

Pora Area : 18 acres Area : 18 acres Exposition and altitude: south, south-west, 300 meters a.s.l. Exposition and altitude: south, south-west, 300 meters a.s.l. Sandet jord giver blødhed Sandet jord giver blødhed First vintage produced: 1967 First vintage produced: 1967 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: full bodied, almost chevy on the palate, intense, austere fruit, somehow more rustic than elegant, very deep. Tasting notes: full bodied, almost chevy on the palate, intense, austere fruit, somehow more rustic than elegant, very deep. Winespectator 92p Winespectator 92p kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker (47$) kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker (47$) kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker

Producenter Top producenter kendt fra Barceresco Top producenter kendt fra Barceresco Gaja Gaja Marchedi di Gresy Marchedi di Gresy Albono Rocca Albono Rocca Produttori del Barberesco Produttori del Barberesco Parkers Parkers Gaja Gaja Ceretto Ceretto Bruno Giacosa Bruno Giacosa Albino Rocca Albino Rocca La Spinetta La Spinetta

Moccagatta Area : 9.6 acres Area : 9.6 acres Exposition and altitude: south- east, 300 meters a.s.l. Exposition and altitude: south- east, 300 meters a.s.l. Moccagatta støder direkte op til Rabajá-marken, som laver en at de kraftigste vine i distriktet.Forskelligheden skyldes, at Moccagatta-marken er noget køligere end den meget varme Rabajá. Barbaresco Riserva Moccagatta kendetegnes ved en bemærkelsesværdig mørk farve og blomstret aroma, kombineret med en dæmpet tannin. Moccagatta støder direkte op til Rabajá-marken, som laver en at de kraftigste vine i distriktet.Forskelligheden skyldes, at Moccagatta-marken er noget køligere end den meget varme Rabajá. Barbaresco Riserva Moccagatta kendetegnes ved en bemærkelsesværdig mørk farve og blomstret aroma, kombineret med en dæmpet tannin. First vintage produced: 1967 First vintage produced: 1967 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: delicate and gentle, it shares the same finesse of the Rabajà, but a lighter body. Tasting notes: delicate and gentle, it shares the same finesse of the Rabajà, but a lighter body. Winespectator 92p Winespectator 92p kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker

Årgange Italy: Piedmont REGIONS Winespectator Gambero Rosso *********************************

Asili Area : 6.25 acres Area : 6.25 acres Exposition and altitude: south, south- west, 280 meters a.s.l. Exposition and altitude: south, south- west, 280 meters a.s.l. First vintage produced: 1970 First vintage produced: 1970 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: great complexity and balance, very intense and elegant, probably the quint essential Tasting notes: great complexity and balance, very intense and elegant, probably the quint essential Barbaresco p Parker Montestefano, Asili, Rabaja – Pora, Rio Sordo Barbaresco p Parker Montestefano, Asili, Rabaja – Pora, Rio Sordo Winespectator 93p Winespectator 93p kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker

Pajè Area : 6 acres Area : 6 acres Exposition and altitude: south 250 meters a.s.l. Exposition and altitude: south 250 meters a.s.l. Markens rigdom på kalk og sand fremkalder en vin med masser af frisk syre og masser af intens bærfrugt, gerne med nuancer af skovjordbær. Markens rigdom på kalk og sand fremkalder en vin med masser af frisk syre og masser af intens bærfrugt, gerne med nuancer af skovjordbær. First vintage produced: 1982 First vintage produced: 1982 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: very intense fruit, but less full bodied than others, it maintains a great freshness while ageing. Tasting notes: very intense fruit, but less full bodied than others, it maintains a great freshness while ageing. Winespectator ?? Winespectator ?? kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker

Rio Sordo Area : acres Area : acres Exposition and altitude: south-west, 270 meters a.s.l. Exposition and altitude: south-west, 270 meters a.s.l. Sandholdig og lavt liggende, mildere vine Sandholdig og lavt liggende, mildere vine First vintage produced: 1978 First vintage produced: 1978 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: full bodied and complex with a more austere type of elegance of the finish. Tasting notes: full bodied and complex with a more austere type of elegance of the finish. Winespectator 90p Winespectator 90p kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker

Rabajà Area : 11.5 acres Area : 11.5 acres Exposition and altitude: south-west, 320 meters a.s.l. Exposition and altitude: south-west, 320 meters a.s.l. Meget solfyldt, nærmest i en gryde Meget solfyldt, nærmest i en gryde Mest kendte mark Mest kendte mark First vintage produced: 1967 First vintage produced: 1967 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: is known for the great finesse and complexity of the nose and the elegance of the finish. Tasting notes: is known for the great finesse and complexity of the nose and the elegance of the finish. Winespectator 94p Winespectator 94p kr. 299,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 299,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 299,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 299,95 pr. fl. v/12 flasker

Montefico Area : 8.4 acres Area : 8.4 acres Exposition and altitude: south, 250 meters a.s.l. Exposition and altitude: south, 250 meters a.s.l. First vintage produced: 1982 First vintage produced: 1982 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: full, smokey and deep, it's similar to the Montestefano, but less aggressive when young. Tasting notes: full, smokey and deep, it's similar to the Montestefano, but less aggressive when young. Winespectator ?? Winespectator ?? kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 169,95 pr. fl. v/12 flasker

Ovello Area : 16,25 acres Area : 16,25 acres Exposition and altitude: east south- west, 290 meters a.s.l. Exposition and altitude: east south- west, 290 meters a.s.l. First vintage produced: 1970 First vintage produced: 1970 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: full bodied, forward fresh fruit that makes it drinkable and younger. Tasting notes: full bodied, forward fresh fruit that makes it drinkable and younger. Winespectator 92p Winespectator 92p kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker kr. 199,95 pr. fl. v/12 flasker

Montestefano Area : 12.5 acres Area : 12.5 acres Exposition and altitude: south, 270 meters a.s.l. Exposition and altitude: south, 270 meters a.s.l. Mindre sand, meget sol giver mere kraft Mindre sand, meget sol giver mere kraft Tættest på Barolo Tættest på Barolo First vintage produced: 1978 First vintage produced: 1978 Average production: bottles Average production: bottles Tasting notes: the Barolo of the Barbaresco, very complex, very powerful, more tannic that the other crus, still retains the elegance of a classic Barbaresco. Lakrids! Tasting notes: the Barolo of the Barbaresco, very complex, very powerful, more tannic that the other crus, still retains the elegance of a classic Barbaresco. Lakrids! Winespectator 94p Winespectator 94p kr. 299,95 pr. fl. v/12 flasker) kr. 299,95 pr. fl. v/12 flasker) kr. 299,95 pr. fl. v/12 flasker) kr. 299,95 pr. fl. v/12 flasker)