Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NGG-INFO 1.
Advertisements

Information om tysk/fransk
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Digitalisering.
Handelsgymnasium Rønde
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Udbredelse af Travellers i de gymnasiale uddannelser
Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
NGG.
Reform af de gymnasiale uddannelser Esbjerg 5. nov 03 / TC.
HTX – teknisk gymnasium
Roskilde Tekniske Gymnasium
Kort om Niels Brock Erhvervsuddannelser – for de praktisk orienterede
HF på Falkonergården 2011.
Velkommen til Handelsgymnasiet hhx
NGG-INFO 1.
En rejse gennem det danske uddannelsessystem
Orientering forældremøde 10. klasse
NGG-INFO.
NGG-INFO.  Afsluttet 10. klasse.  Aflagt afgangsprøve i fagene: Både skriftlig og mundtlig: Dansk, matematik, engelsk. 10. klasse-prøve eller 9. klasse.
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.

Fagenes samspil november 2009
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Gymnasiets opbygning 1.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Køreplan for studieretningsvalget: Orientering i klasserne Fyraftensmøde for elever og forældre den 20. november Afgivelse af ønske senest 1.december kl.
NGG.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
PÆDAGOGIKUM-KONFERENCE MARTS 2010
Gymnasierådet 21. maj 2008 Ansøgertal marts 2008 Ændring af stx-loven Lov om et nyt, fælles pædagogikum Oprettelse af studieretninger januar 2008 Torben.
Gymnasiet (Stx)
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Sunds skole Evaluering
Præsentation af hhx-projekt: ”Læringsmiljø på hhx kvaliteter og udfordringer”. CeFU bestyrelsesmøde, 11. november 2008 Ved forskningsassistent Arnt Louw.
Informationsmøde 9. klasse
Ny Fælles Naturfagsprøve
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Uddannelsesvejledning MF10.kl. 2011/12 1/8 2010: UU MariagerFjord U-plan, 10. klasse Brobygning Uddannelsessystemets opbygning 1. marts 2012 Gode
Forældrearrangement Tirsdag den 30. september 2014.
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Gymnasierådet 27. april 2009 Politisk aftale om justering af gymnasiereformen Ikrafttræden Forestående proces i Gymnasieafdelingen --- Ansøgertal 2009.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
Studievalg Nordjylland Martin Rovs Hansen Vejleder Studievalg Nordjylland Tanja Andersen.
”NETFORSØ GET” – Forsøg med digitale opgaver CMU-konference Maj 2016.
Niveauer i ungdomsuddannelserne  A – Gymnasialt niveau ( 3 år )  B - Gymnasialt niveau ( 2 år )  C - Gymnasialt niveau ( 1 år ) / EUD  D - EUD-fag.
 Optagelsesvilkår - en helhedsvurdering; parathedsvurdering og 5  Færre studieretninger (18 på stx og htx og 13 på hhx)  Grundforløbet intensiveres.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Erfaringer med brug af 7-trins-skalaen, DPU 27. august 2007
Fagdidaktisk kursus i biologi
SSO - Større skriftlig opgave
Styrkede gymnasiale uddannelser
Årsmøde
Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt
Årsmøde
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx

Evalueringer af gymnasiereformen 21 afsluttede eksterne evalueringer 16 igangværende eksterne evalueringer 11 planlagte eksterne evalueringer Fagkonsulenterne gennemfører et stort antal interne evalueringer – bl.a. af forløb og udfald af de skriftlige prøver til eksamen

En udfordring Hf-lovens § 3: ”Det 2-årige hf gennemføres med vægt på såvel det teoretiske som det anvendelsesorienterede.” Alle hidtidige evalueringer af dele af hf-reformen viser, at den anvendelsesorienterede profil ikke er synlig. En udfordring til UVM – og til skolerne På hvilken anderledes måde (i sammenligning med de 3-årige uddannelser) skal hf være anvendelsesorienteret?

Andel af lærere i de gymnasiale uddannelser, der har brugt computer i undervisningen inden for de seneste 12 måneder

DK har inden for de gymnasiale uddannelser en meget stærk position på it-området Kilde: Eurobarometer, Benchmarking Survey 2006

Forsøg med digitale eksamensopgaver Brug af it er skrevet ind i samtlige læreplaner 25% af undervisningen i det enkelte fag kan være virtuel Definitionen af skriftligt arbejde er ajourført Brug af it til mundtlige og skriftlige prøver er tilladt, med mindre det eksplicit er forbudt I et antal fag er der udviklet digitale eksamensopgaver, som kun kan besvares med brug af it I andre fag bruges it som ”distributionsmiddel”

Forsøg med digitale eksamensopgaver Digitale prøver med adgang til internettet i fagene samfundsfag A (stx), dansk A (stx), matematik A (stx), virksomhedsøkonomi A (hhx), afsætning A (hhx) og international økonomi A (hhx) Typeopgaver 2009 Eksamensopgaver 2010 Digitalisering af hele processen fra fremstilling af eksamensopgaver til afgivelse af karakter Udbygning af digitale prøver

Forsøg med bioteknologi i stx og htx Politisk aftale 12. december 2007 om justering af gymnasiereformen Der nedsættes en arbejdsgruppe, der skal undersøge mulighederne for at indføre bioteknologi A som nyt naturvidenskabeligt fag på A-niveau, evt. i en første fase som forsøg.. Faget skal sætte fokus på emner inden for bioteknologi og skal omfatte stofområder og arbejdsmetoder, som universiteter, forskningsinstitu- tioner og sundhedsorienterede dele af industrien forventes at efterspørge i fremtiden. Arbejdsgruppen skal desuden foreslå, hvilke stofområder og arbejdsmetoder fra biologi og kemi mv., det er relevant at inddrage i faget, og hvordan bioteknologi A bygger videre på biologi henholdsvis kemi på lavere niveauer.

Forsøg med bioteknologi i stx og htx Faget skal have et indhold og et fagligt niveau, så Videnskabsministeriet kan godkende, at elever med bioteknologi A i kombination med matematik A samt nærmere afgrænsede fagniveauer i biologi, fysik og kemi kan få adgang til videregående uddannelser på linje med elever, der har matematik A, fysik B og kemi B. Erfaringerne fra forsøg med bioteknologi A, der blev gennemført under Udviklingsprogrammet for fremtidens ungdomsuddannelser ( ) forud for gymnasiereformen, skal indgå i arbejdet. Arbejdsgruppen skal bl.a. bestå af personer med erfaringer inden for bioteknologi fra industri, forskningsmiljøer og universiteter samt lærere med erfaringer fra tidligere forsøg med bioteknologi