28-03-2015 Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Uddannelses- og erhvervsvejledning opfattes som en proces, der foregår i et samspil mellem: • Oplysning • Undervisning • Praktiske aktiviteter • Personlig.
Uddannelsesvejledningen i 9. klasse
Forældremøde 8.klasse.
Fredensborg og Helsingør Kommuner
Forældremøde 9.kl. UU´s opgaver Uddannelsespligt
Forældremøde 9. klasse Vejledningsaktiviteter Uddannelsesaften
På vej mod ungdomsuddannelse
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Click to add title Click to add subtitle.
UEA & UU-Vejledning Info til forældre fra 6.klasse.
Orientering forældremøde 9. klasse
Fakta om unge Alle skal have en uddannelse 96% starter
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.

Uddannelsesvejledning i 10.klasse Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Brian Nybo (10.B, 10.C + drenge i 10.D) Tina Krogsdal (10.A,
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Evaluering Brobygning / Tilmelding. Før brobygning. Efterskoler. For dårlig vejledning af UU i 9. kl. Manglende ønsker på uddannelsesplaner.
Infoaften 9.kl. Ungepakke 2: uddannelsesparathed
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Forældremøde 7. klasse.
UU vejleder Lene Skovgaard.
FORÆLDREMØDE 9. ÅRGANG AUGUST 2014
Vejledning, Ungdomsuddannelser & 10.klasse
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Vi har en ambitiøs regering ( - siger de ) DK skal både være et videns- og produktionssamfund Samspil mellem håndværk og ideer udvikler ny teknologi og.
FORÆLDREMØDE 8. ÅRGANG AUGUST Vejledning 8. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
Forældremøde Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København.
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Velkommen til forældremøde
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
(Klik med musen – så lærer du noget om materialesøgning)
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
1 UU vejleder Lene Skovgaar d. 2 Hvem er UU-Lillebælt Vejleder i valg af ungdomsuddannelse Kollektiv vejledning og udvidet vejledning Grundskolevejledning.
8.kl Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København mellem.
Helsingør Kommune Fredensborg Kommune UU-ØRESUND Fredensborg og Helsingør Kommuner.
Forældrearrangement Tirsdag den 30. september 2014.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til forældremøde
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
FORÆLDREMØDE 10. ÅRGANG AUGUST Vejledning 10. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Uddannelses- og erhvervsvejledning Vingsted, september 2011.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Vejledning og undervisning i Uddannelse og Job, samt arbejdet med UPV - et samarbejde.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på 7. klasse.
Uddannelsesvejledningen i 8. klasse Brøndbyvester Skole Ved UU-vejleder Henrik Brøsti Jørgensen.
Forældremøde 9.kl Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure.
Vejledning af efterskoleelever fra Grønland Arbejdsdeling ml. efterskolen og Det Grønlandske Hus Uddannelse i Danmark eller Grønland Erhvervsuddannelse.
Forældremøde 8. klasse På vej mod ungdomsuddannelse Klar – Parat – Start.
Forældremøde 8. klasse På vej mod ungdomsuddannelse Klar – Parat – Start.
Forældremøde i 9. klasse
Forældre-information
På vej mod ungdomsuddannelse Klar – Parat – Start
Forældrearrangement Mandag den 18. september 2017.
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Forældremøde.
Forældremøde.
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning

Vejlednings- og UEA-aktiviteter Uddannelsesmessen ”Scor Fremtiden” i Frederiksborgcentret Uddannelsessystemet Introduktionskurser Informationssøgning Vejledningssamtaler Uddannelsesplan Diskussioner om forskellige emner Arbejdsmiljø/Fritidsjob

Uddannelsesmessen ”Scor Fremtiden” Forberedelse af messen (Uddannelsessystemet, elevernes interesser m.m.) Besøg på messen (en af dagene oktober) Efterbehandling og evaluering af messen Læs mere om messen på forældreintra

Informationssøgning Eleverne skal i løbet af 8. klasse lære at søge oplysninger på Internettet om job og uddannelse. UU-Øresund har udarbejdet materiale hertil. Det vil primært handle om flg. hjemmesider: (Den nationale vejledningsportal) (Uddannelsesmuligheder i Region Hovedstaden) (UU-Øresunds hjemmeside) ( ring, sms eller chat med en vejleder)

UEA-undervisning Arbejdsmiljø Foruden informationssøgning er arbejdsmiljø et andet meget vigtigt emne. Mange elever får i løbet af 8./9. klasse et fritidsjob, og det er vigtigt at elev og forældre har godt kendskab til reglerne. Så vidt muligt kommer der en gæstelærer fra LO. Eleverne får foldere med hjem, så I forældre kan læse om de forskellige regler og jeres ansvar.

Introduktionskurser uge I 8. klasse skal alle elever være på 2 forskellige ungdomsuddannelser i dage. Muligheder: 2 erhvervsuddannelser 2 gymnasiale uddannelser 1 erhvervsuddannelse + en gymnasial uddannelse

Introduktionskurser fortsat Procedure: UU-vejlederen orienterer om formål og indhold af introkurserne, eleverne får en folder med hjem. Eleverne læser på om de forskellige tilbud. Eleverne kommer til 1. vejledningssamtale, hvor vejleder og elev taler om hvilke kurser, der er mest relevante for den enkelte elev. Eleven afleverer tilmeldingsseddel underskrevet af forældre.

Vejledningssamtaler Eleverne kommer til 2 samtaler med uu-vejlederen 1. samtale drejer sig meget om introkurser, mål for skoleåret og lidt om ønsker efter 9. klasse. 2. Samtale drejer sig om elevens udbytte af introkurserne, om eleven har opfyldt sine mål i de forskellige fag, ønsker for erhvervspraktik i 9. kl. og endelig om elevens foreløbige uddannelsesønske efter grundskolen.

Uddannelsesplan Eleven arbejder med sin u-plan i Her skal eleven svare på en række spørgsmål og skrive, hvilken ungdomsuddannelse han/hun ønsker at starte på efter 9. klasse. Det kan også være 10. klasse. U-planen kan I som forældre læse og kommentere på.

Klassekonferencer I foråret afholder skolen klassekonferencer med UU- vejlederen og 1-2 af klassens lærere. Elevernes faglige standpunkt, trivsel og uddannelsesønske gennemgås og der foretages en foreløbig vurdering af uddannelsesparathed. Såfremt der er uoverensstemmelse mellem elevens uddannelsesønske og faglige, personlige og sociale indsats, kontaktes elev og forældre i slutningen af 8. kl. eller i starten af 9. kl., således at der kan lægges en plan for arbejdet i 9. klasse.

Forældreinformation Husk at orientere jer på forældreintra, her vil uu-vejlederen ligesom lærerne lægge informationer. Gå engang imellem ind på UU-Øresunds hjemmeside, her kan I også læse om mange forskellige ting om uddannelse.

Spørgsmål til uu-vejlederen Ring endelig til uu-vejlederen, hvis I er i tvivl om noget. I kan også bruge E-vejledning: til at få svar på konkrete uddannelsesspørgsmål. Brug også der står stort set alt om uddannelse, efterskoler, udlandsophold m.m.

UU-Øresunds hjemmeside