COTES DU VENTOUX CONTRA CHATEAUNEUF DU PAPE Er de store pengene værd?
Cotes du Ventoux Vin i over 2000 år. Vin i over 2000 år. AOC i starten af 1920’erne. AOC i starten af 1920’erne. Primær druer: Grenache noir, Syrah, Cinsault, Mourvedre og Carignan. Primær druer: Grenache noir, Syrah, Cinsault, Mourvedre og Carignan. Sekundære druer: Clairette, Roussanne, Counoise, Picpoul Noir. Sekundære druer: Clairette, Roussanne, Counoise, Picpoul Noir. Produktion 2005: hl Produktion 2005: hl 78% vin laves af cooperativer. 78% vin laves af cooperativer.
Saint Jean du Barroux % Grenache, resten Syrah, Carignan og Cinsault. 75% Grenache, resten Syrah, Carignan og Cinsault. RP 90 point – ” this could well be one of the next hot cult wines” RP 90 point – ” this could well be one of the next hot cult wines”
Chateau Pesquié, La Quintessence % Syrah og 20% Grenache (80 år gamle) 80% Syrah og 20% Grenache (80 år gamle) 12 måneder på fransk eg 12 måneder på fransk eg RP 91 point RP 91 point
Chateauneuf du Pape Produktion 2005: hl Produktion 2005: hl 8% vin laves af cooperativer. 8% vin laves af cooperativer.
Guigal % Grenache, 10% Syrah, 5% Mourvèdre 80% Grenache, 10% Syrah, 5% Mourvèdre 92 RP point 92 RP point Første vin der fik 100 RP var Guigals Côte- Rotie - i 1985 Første vin der fik 100 RP var Guigals Côte- Rotie - i 1985
Domaine Pierre Usseglio % Grenache, 10 % Syrah, 5 % Cinsault, 6 % Mourvèdre, 2 % Counoise og 2 % Muscardin. 75 % Grenache, 10 % Syrah, 5 % Cinsault, 6 % Mourvèdre, 2 % Counoise og 2 % Muscardin. Egefade i måneder Egefade i måneder 90 RP point 90 RP point
Chateauneuf du Pape Hvad bidrager druerne med: Hvad bidrager druerne med: Grenache and Cinsault for "sweetness, Warmth and mellowness. Grenache and Cinsault for "sweetness, Warmth and mellowness. Mourvèdre, Syrah, Muscardin and Camarèse for robustness, maturity, colour. Mourvèdre, Syrah, Muscardin and Camarèse for robustness, maturity, colour. Counoise and Picpoul for vinosity, charm. Counoise and Picpoul for vinosity, charm. Clairette and Bourboulenc for finesse, fire and brilliance. Clairette and Bourboulenc for finesse, fire and brilliance.
Chateau de Beaucastel % Grenache, 30% Mourvedre, 10% Syrah, 10% Counoise 30% Grenache, 30% Mourvedre, 10% Syrah, 10% Counoise 96% RP point 96% RP point
Domaine Pierre Usseglio, Cuvee de Mon Aïeul % Grenache, resten Cinsault og Syrah 95% Grenache, resten Cinsault og Syrah 97 RP point 97 RP point
Pegau, Cuvee Laurence 1998 ”Benchmark for den traditionelle stil” ”Benchmark for den traditionelle stil” 96 RP point 96 RP point
AFSLUTNING Bedst til prisen? Bedst til prisen? Bedst? Bedst?