Udleveringsrampe på Svinefarm i Kina Præsenteret af :Bjarne Vest

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Advertisements

Gryde med filter og taphane
Virtuel medarbejder eller konsulent
Placering og Indretning af Bigården
Set i forældreperspektiv
Prutte-typer.
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
Fokus på brændstof ! ”En hest er ikke bare en hest ” !!
klik her for næste billede
Vejret Vandet i luften.
Kreativitet og innovation i ALT
Hvad gør livet så værdifuldt?
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Udlægning af en ny cache
Vor tids paradoks Klik for næste side  I dag har vi større huse og mindre familier. Mere bekvemmelighed, men mindre tid.
Standardrum: CT/MR-rum/interventionsrum: 90 m2
Måske er I bedste venner i et år,
13. Arbejdsdeling i en virksomhed funktioner
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Energi - sko.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Hvad gør livet så værdifuldt?
Alternative transportsystemer i landbruget - med fokus på gylleområdet
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
Flådestyring med mobil IT
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Adfærdskampagner Mandag den 17. juni 2013 FM | enheden.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Beboerne på Islands Plads siger: NEJ TAK til to broer på hjørnet ved kanalen Dette hjørne er et unikt, velfungerende opholdssted for beboere, lokale og.
Kapacitetsstyringens beskrivelsesmetoder
Hvad kan du gøre for bekæmpe dem? Klimaforandringerne EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Dyrevelfærd i økologiske svinebesætninger”
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.
Rationel udfodring af grovfoder
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Futureavenue Fremtidens by.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Sådan optimerer jeg balancen mellem mark og stald. Gårdejer Ole Larsen.
TO-FASEFODRING AF DIEGIVENDE SØER JENS KORNELIUSSEN.
”Testen-Af-Vesten”.
Maskinfællesskaber i praksis
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Som mennesker og ledere udvikler vi os kun ved at sætte os selv og vores selvforståelse på spil – vi må lukke tvivlen ind, for at lære noget nyt. Vi vil.
MRSA Sundhedsstyring Hvad er MRSA Stafylokok bakterie -ikke følsom for behandling med de almindelige stafylokok-penicilliner Findes hos mennesker,
Spis Forbi ”On the street, by the street”. Projektramme At skabe nye måltidsfællesskaber Fremme interessen for og tilgængeligheden af sundere måltider.
Smittebeskyttelse Sundhedsstyring Forrum Ekstern smittebeskyttelse.
Manøvrering med bybus Skadernes omfang og betydning Psykologiske faktorer De enkelte manøvrer Når skaden sker Opgaver Praktik Program.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Hvilken vampyr er størst? Du kan flytte rundt på dem.
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
HKS 25 Lek 14 FØVI.
Krav til etablering af økologisk svineproduktion
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Tagformer i forskellige lande
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Øveprøve – lille knallert
Smittebeskyttelse.
Prutte-typer.
- Projekt om sygehusportører
Husning af dyr.
Præsentationens transcript:

Når der skal bygges ”stort” og der skal produceres mange sunde grise så billigt som muligt. Udleveringsrampe på Svinefarm i Kina Præsenteret af :Bjarne Vest POLDANOR S.A. POLEN

DEFINATIONEN AF ”STORT” I FØLGENDE PRÆSENTATION Farme på over 4000 Søer som er den størrelse som det af managementmæssige ,miljømæssige ,produktionsmæssige som sundhedsmæssige grunde findes at være de største farm som man kan lave traditionelt med hensyn til Søer ,Smågrise og Slagtesvin.

Indhold Bygninger Ventilation Fodring Management Grise Flow Placering Konklusion

Slagtesvinefarm på seks etager

SOFARM PÅ 8000 SØER

KOCZALA SOFARM EFTER OMBYGNING

12 store bygninger ved siden af hinanden med ca 12 store bygninger ved siden af hinanden med ca. 20 meter mellemrum i Kina

Sofarm på seks etager med plads til 18000 Søer med Slagtesvineproduktion i Kina

Ramper og elevatorer for at flytte folk og grise op og ned i systemet

BYGNINGER Da der er en del rene bygningsmæssige og kontruktionsmæssige forhold at tage hensyn til ses det meget sjældent , endda på meget store farme at de enkelte bygninger bygges bredere end dem vi kender fra mindre farme som vi har i DK hvilket i praksis vil sige at en bygningsbredde på op til 20 meter er det mest normale hvorimod man så tit i længden går lidt længere end vi normalt kender det og op til 200 meter er ikke unormalt . Ud over dette bliver en farm derefter større blot ved at bygge flere bygninger , eller i enkelte tilfælde ved at lave flere etager . De fleste større farme gennem tiderne er bygget med mange enkeltstående bygninger i flere rækker for på den måde at holde sammen på det hele og samtidig have mindst mulig afstand ud til alle hjørner af farmen . Store Fordele Afstanden fra midten og ud til hjørnerne af farmen er minimale og farme hænger godt sammen Store ulemper Ulemper Der er stor en stor sundhedsmæssig risiko ved at bygge på denne måde at da sygdomme kan fluererer rundt i de forskellig bygninger . En eventuel smitte følger ikke det normale smitte billede ved at komme ind på farmen , bryde ud og forsvinde igen men kan blive ved med at bryde ud i forskellige staldafsnit Da bygninger er bygget enkeltstående er der et problem i vintertiden da medarbejderne skal gå ind og ud af de enkelte bygninger med store temperaturforskelle og træk som resultat

VENTILATION Da mange store farme mange bliver bygget i flere rækker for på den måde at holde sammen på det hele giver det et ventilationsproblem på den måde at uanset vindretningen vil der altid være mulighed for vindbåren smitte mellem bygningerne. Det optimale er derfor Ligetryksventilation eller et undertryksventilationsystem men med indsugningsventilerne formet som skorstene og med meget høj afkastning op over taget for der igennem at undgå at trække luft ind fra andre bygninger.

FODRING Problemerne ang foder i forhold til store farme er selve indleveringen ved det at man nødigt ser udefra kommende lastbiler køre ind på selve farmområdet . Problemerne kan løses på flere måder : Lave et fælles foder påslag i hegnet og derfra lade farmlastbiler køre det ud til de enkelte stalde Lave et fælles fodersystem som trækker foderet ud til de enkelte stalde

MANAGEMENT Store farme giver store afstande og dette skal der tages specielt hensyn til, både af hensyn til ledelse , arbejdsrutiner og ved flytning af dyr . Afstande På Koczala Sofarm er der en 8 km gåtur på samtlige fodergange hvis man lige skal ud og slukke lys inde TV avisen Tidsforbrug Der skal laves eksterne kantiner og toiletter for at personalet ikke skal bruge ½ time for at gå hen til kantine eller på toilettet Ledelse Ansvar og arbejdsopgaver Der skal laves en anden fordeling af ansvar og arbejdsopgaver end på en lille farm da ingen driftleder kan komme rundt på hele farmen mere end 1 gang dagligt . Mobilitet Der bør investeres i løbehjul ,Cykler for at folkene kan komme rundt i en fart tiltrodsf or afstandene

INTERNE CYKLER TIL MEDARBEJDERE

INTERNT GRISE FLOW Store farme giver normalt store afstande for både mennesker og dyr ved at flytte grise på gangarealer er der stor risiko fro smittespredning mellem de enkelte afdelinger Af hensyn til dyrenes sundhed bør der laves ramper for hver sektion og flyttes grise i en traktor vogn eller der bør laves et Internt transportsystem som kan flytte dyrene fra en sektion til en anden uden at grisen svine hele mellemgange til .

Interne vogne til flytning af grise mellem farestald og udleveringsramper

Management rum på Kinesisk Svinefarm

PLACERING Store farme kræver meget plads Koczala farmen dækker et område på 9 ha Det er nødvendigt at placere farmen et sted hvor den ikke er for tæt på naboer samt ikke for tæt på miljøfølsomme områder natur områder og floder med mindre der kompenseres herfor med en udvidet kontrol og med mange sikkerhedsforanstaltninger .

GYLLE UDBRINGNING I KINA

Tagkonstruktionen på Svinefarm i Kina

Dobrzyn Sofarm Polen

KONKLUSION Mange store farme er bygget i specielt Østeuropa disse farme passede fint til datidens ledelsesform og indstilling til produktivitet og effektivitet . Disse store enheder kan sagtens laves om til fornuftige og effektive enheder i dag men det kræver fantasi ,gå på mod og kreativitet at få Bygninger ,Ventilation , Fodring Management ,Grise flow og Beliggenhed til at harmonere med nutidens krav omkring moderne Overblik , Effektivitet , Miljø , Sundhed og Personalepleje . En ny stor farm idag vil derfor blive bygget op fra grunden på en helt anden måde end de gamle og hvis der snakkes Sohold med Slagtesvin bliver en farm på over 2500 Søer i dag svær at forene med ovenstående . Hvis der snakkes Tree Site vil størrelse på Soholdet kunne laves op til ca. 4000 hvorefter stordriftsfordelen mange forsvinder igen .