GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt Hygiejnisk rengøring af energidrevne køkkenmaskiner 6A Stella Maris Srednja šola Zagorje
Kapitel 6 A Rengøring af energidrevne maskiner
Indledning Levnedsmiddelhygiejne begynder allerede med rengøringen af maskiner og redskaber. Derved kan mikroorganismer ikke forurene dem. I levnedsmiddelproduktionen bruger vi mange maskiner for at lave mad. Før du fortsætter så skriv alle de køkkenredskaber/maskiner ned du kender. ? ? ? ? ...
Ordsøgning ... Søg 10 køkken- maskiner i firkanten. ... Og nu nogle eksempler ...
Hygiejnisk rengøring af energidrevne køkkenmaskiner iscrememaskine pålægsmaskine lynhakker friture vacuumeringsmaskine røremaskine isterningemaskine mixer kødhakker salamander
Rengøring Hvor mange maskiner kendte du allerede ??? Det er nødvendigt at rengøre alle maskiner grundigt efter brug. Dette er vigtigt for at sikre en god kvalitet og en forsvarlig hygiejne. Maskiner - såvel som personale - kan forurene med mikroorganismer og smitstof.
Vacuummaskine 1. Åben låget 2. Fjern den indvendige plade 3. Rengør spildbeholderen med varmt vand og rengøringsmidler. 4. Rengør lågets inderside 5. Maskinen aftørres grundigt udvendigt 6. Den fjernede plade vaskes med varmt vand og rengøringsmiddel. Hvis den er meget snavset, så anvend en rensesvamp 7. Alle dele tørres omhyggeligt 8. Bemærk forskellen
4 Rengøringsparametre MEKANISK ARBEJDE TID TEMPERATUR KEMIKALIER Der er 4 parametre, der har betydning for rengøring MEKANISK ARBEJDE TID TEMPERATUR KEMIKALIER