GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PEG Hvilke typer PEG sonder findes der Hvordan skal PEG sonder skiftes
Advertisements

Patientens sikkerhed er i dine hænder
Pumper virker ikke? -ingen væske i gennemsigtige rør
Udviklingschef Anne-Lise Schjønning ISS Facility Services
Rengøring på arbejdspladsen – trivsel og sikkerhed Problemer – Udfordringer - Løsninger Rådet for Bedre Hygiejne: Seminar 4. april 2013 Rengøringsproblemer.
Honninghøsten.
Reglernes del 2: Når både mødes
Egenkontrol.
Forskellige traditioner
Vejret Vandet i luften.
Rente- og annuitetsregning
Biobact Tabs.
SIKKER OPBEVARING AF GØDNINGSSTOFFER, DER INDEHOLDER AMMONIUMNITRAT (AN) Der er ingen risiko ved at håndtere gødningsstoffer med ammoniumnitrat, når de.
Bestemmelse af luftmængder og kanalstørrelser
Den gode klasse Forældrenes rolle
GMP og HACCP i restauranter
Orientering fra Miljøafdelingen •Fælles udbud af analyser •Gebyropkrævning 2008 •Indsatsplaner •Vandværkstilsyn •Coliforme bakterier •Takstblade og regulativer.
Definitioner 5 Når både mødes 3 (Afsnit C+D)
Hvad bliver pengene brugt til? Forklaring til budget 2014.
HACCP Comenius Skoleudviklingsprojekt
Undervisningsmaterialer miljøambassadørkurser
Forholdsregler ved cytostatika
GMP and HACCP i skolerestauranter
Storylinepunkt Nøglespørgsmål Aktiviteter Genopfriskning Hvem er vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkatotek og biografier frem og genopfrisker.
Kundeværdi.
Rengøring af energidrevne maskiner
Nye midler til Desinfektion
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Forebyggelse af håndeksem på arbejdspladsen
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
Virksomhedens profil Restauranten ”Det gamle mejeri” ligger på godset Vilhelmsborg syd for Århus. I særprægede lokaler serveres mad af højeste kvalitet,
Glaskursus Åse og Sanne
Sådan spredes sygdomme
Kap. 2 Mikroorganismer Mikroorganismer i fødevarer
Vidstrup Parallelvej 15, DK-9800 Hjørring
© Jakob Fischer Jørgensen / VUC
Indsæt eller fjern værktøjslinier
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
Hvad kan du gøre for bekæmpe dem? Klimaforandringerne EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009.
Hvordan man renser toilet kummen
Papirkurven En sidste chance for at redde en tabt fil. Start, tryk her.
Rengør og desinficér en gærtank med horolith
Målrettet Rengøring Kåre Sørensen 24.sep. 13 Målrettet Rengøring Konsulent Kåre Sørensen Dansk Industri DI Branchearbejdsmiljørådet for Service og Tjenesteydelser.
Rengøring og desinfektion af fleksible endoskoper
Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter Christian Holst, Hardi International A/S,
Billedsprog – Fortsættelse…
Ethos analyse af Camilla, Thor, Peter og Jens. Analyse af troværdighed Kompetence Sikker Sproget indeholder få grammatiske fejl Ekstravagant sprogbrug.
Fra spaltning af fedt Vi startede med den tørrede ost.
Futureavenue Fremtidens by.
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
Globaliseringsredegørelse 21.mar. 11 Globaliseringsredegørelsen 2011 Kapitel 6 - Internationalisering og åbenhed.
Mikroorganismer og hygiejne
Pythagoras Et bevis IM.
Hygiejniske retningslinjer
Mix mix tonightpaulmonroedemo.
Her var et billede fra bogen. Fjernet grundet ophavsret Samtale om bogens titel.
Vand, salte og fedtstoffer
Crystalwave Generation II
Rengøring indenfor industri- og skadeservice
Rengøring i private hjem
AGENDA Præsentation Kobold VK 150 Multi Rengøringssystem
Hospitalsinfektioner Hygiejne
”Konservering af din køkkenhave”
dag- og døgninstitutioner
Mosaikfliser på væg og gulv –krumme flader
Smittebeskyttelse.
Ernæringsassistent, 1. skoleperiode elevudgave
AT ARBEJDE MED PORTFOLIE
Velkommen til specialdel på STO
Håndbog for lejere Æ’ Redningshus.
Præsentationens transcript:

GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt                      GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt Hygiejnisk rengøring af energidrevne køkkenmaskiner 6A Stella Maris Srednja šola Zagorje

Kapitel 6 A Rengøring af energidrevne maskiner

Indledning Levnedsmiddelhygiejne begynder allerede med rengøringen af maskiner og redskaber. Derved kan mikroorganismer ikke forurene dem. I levnedsmiddelproduktionen bruger vi mange maskiner for at lave mad. Før du fortsætter så skriv alle de køkkenredskaber/maskiner ned du kender. ? ? ? ? ...

Ordsøgning ... Søg 10 køkken- maskiner i firkanten. ... Og nu nogle eksempler ...

Hygiejnisk rengøring af energidrevne køkkenmaskiner iscrememaskine pålægsmaskine lynhakker friture vacuumeringsmaskine røremaskine isterningemaskine mixer kødhakker salamander

Rengøring Hvor mange maskiner kendte du allerede ??? Det er nødvendigt at rengøre alle maskiner grundigt efter brug. Dette er vigtigt for at sikre en god kvalitet og en forsvarlig hygiejne. Maskiner - såvel som personale - kan forurene med mikroorganismer og smitstof.

Vacuummaskine 1. Åben låget 2. Fjern den indvendige plade 3. Rengør spildbeholderen med varmt vand og rengøringsmidler. 4. Rengør lågets inderside 5. Maskinen aftørres grundigt udvendigt 6. Den fjernede plade vaskes med varmt vand og rengøringsmiddel. Hvis den er meget snavset, så anvend en rensesvamp 7. Alle dele tørres omhyggeligt 8. Bemærk forskellen

4 Rengøringsparametre MEKANISK ARBEJDE TID TEMPERATUR KEMIKALIER Der er 4 parametre, der har betydning for rengøring MEKANISK ARBEJDE TID TEMPERATUR KEMIKALIER