Om Specialcenter Sigrid Undset

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Hvad er familieklassen
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Grundlæggende PowerPoint
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Læringsstile og lektier
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Peder Ohrt Projektnetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Evaluering, bedømmelse og karaktergivning i Elevplan
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Implementering på Fenrishus
Hvad er CURIS? CURIS er et IT-system til registrering af forskning og formidling på KU CURIS er navnet for Copenhagen University Research Information System.
Indholdsredigering i en D!ng- hjemmeside v/ Ewan Andreasen
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
SkoleIntra-træffet 2013 Leif Andersen De administrative rutiner1.
Design og arkitektur for borger.dk
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Videndeling og ledelse
Fejl i medicinanamnese medfører lungeødem
Grundejerforeningen Jægervangen
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Peder Ohrt Rammenetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Tilfredshedsundersøgelse
Skolebestyrelsens årsberetning 2008
Sådan bruger vi LærerIntra
Velkommen til Hvordan fylder jeg lærerværelset ind i LærerIntra? LærerIntra kan erstatte lærerværelsets opslagstavler og fungere som skolens arkiv for.
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Eksempel på struktur på et Grundforløb
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Optagelse.dk for forældre og elever i grundskolen
Klik på et af kapitlerne nedenfor for at få flere oplysninger eller klik på knappen Næste side for at starte Selvstudie. 1.Navigation på hjemmesidenNavigation.
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Introduktion til Lync Windows Store-appen
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Hvordan ændrer jeg min SkoleIntras setup, så den passer til de lokale forhold? Man kan tilpasse SkoleIntra til skolens eller kommunens behov på mange måder.
PROJEKTOPGAVEN I ELEVINTRA Rikke Thonbo 2012 Arbejdsrum som værktøj.
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfolio Undervisning Læring Evaluering Dokumentation Jørgen Schirmer Nielsen.
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Børneruden – en del af MinRude Her får du informationer fra børnehuset: - Billeder - Dagbøger fra hverdagen - Nyheder fra børnehuset - Opslag (fx husk.
Vejledning i at scanne..
Ny Elevforside Elevplankonference 2012.
GUIDE TIL OPRETTELSE AF LINKS
Den gode tone Lse.
Opsætning.
Information om Aula til forældre
Præsentationens transcript:

Om Specialcenter Sigrid Undset Fra amt til kommune i 2007 Fra specialskole til specialcenter 4 afdelinger: Børnespecialskole CSU med undervisning af voksne Specialfritidshjemmet Tulla Aflastningsinstitution Strandbo Eva Helms, speciallærer, Pædagogisk IT-vejleder

Indhold Ekstra felter i elevkartotek Information om OBS-elev Elektronisk elevjournal Elektroniske elevplaner Faneblad med elevfravær Planlagt personalefravær Link på skoleporten

Ekstra felter i elevkartotek Hvorfor: Behov for at gøre oplysningskort for eleverne elektroniske så de er tilgængelige for personale på forskellige matrikler – og så forældre ikke behøver at give de samme oplysninger flere steder. Hvordan: Tænke i telegramstil ved brug af eksisterende felter – og udnytte muligheden for 5 ekstra felter

OBS om elev Hvorfor: Orientering om elever, der reagerer anderledes og ofte mere voldsomt end de plejer – og at have billede på eleven. Hvordan: Dokument under ’Nyheder fra kontoret’ med billede kopieret fra elevdatabase og kort tekst, der beskriver situationen. - Dokumentet opdateres af de pædagogiske afdelingsledere.

OBS om elev / eksempel 2-3-11 Albert har store problemer med at styre sit temperament. Han er uforudsigelig i sin adfærd - hold derfor afstand, da han kan finde på at slå. Albert har epilepsi. Han har haft flere voldsomme krampeanfald på det seneste. Hvis han kramper i et frikvarter, så hjælp gårdvagten fra 5B. Personalet i 5B ved præcis hvad der skal gøres men tilbyd din hjælp. TAK!

Elektronisk elevjournal Hvorfor: Lette adgang til journaler nu hvor vi er flere personaler, der skal have adgang til oplysningerne – er i flere huse – og på flere matrikler. Hvordan: Samlemappe, som alle har adgang til. – Faneblade for de enkelte elever. Denne model er valgt fordi man kan sende dokumenter til et faneblad. Det kan være rapporter indenfor huset såsom talepædagoger og ergoterapeuter men det kan også være udefra kommende rapporter og udtalelser.

Elektroniske elevplaner Hvorfor: Ønske om fælles papir fra centerets afdelinger: skole, fritidshjem og aflastningsinstitution. ’Det hele barn’ Hvordan: En elektronisk elevplan på baggrund af tidligere udviklingsarbejde med en plan på papir – foreløbig med ændring hvert år. Skriverettighed til klasseteam og – efter behov – til fritidshjemsgruppe, talepædagog, ergoterapeut og aflastningsinstitution.

Faneblad med elevfravær Hvorfor: Kende fravær i de enkelte klasser til brug for vikardækning i børneskole og fritidshjem – og til brug for aflysning af skolekørsel. Hvordan: Personale i klasserne skriver fravær ind, når klasserne er mødt om morgenen. – Fravær kan skrives ind ’på forhånd’. Faneblad på forsiden af personaleintra med dagbog, hvor der er skabelon med de enkelte klasser.

Faneblad med elevfravær fortsat De gule felter viser, hvor der er noter i dagbogen – Der er altså kendt fravær 4 dage i ugen efter dette skærmdump er lavet Når man skal skrive elevfravær (redigere eller tilføje note) kommer skabelonen automatisk frem – OBS: kun 1 kan skrive ad gangen!!

Planlagt personalefravær mm Hvorfor: Der er flere om at dele ansvaret for vikardækning – og derfor behov for vidensdeling omkring planlagt personalefravær og andre hændelser. Hvordan: Dagbog opbygget på samme måde som dagbog til elevfravær men kun synlig for dem, der skal bruge den. Og – den findes under samarbejde/dagbøger

Link på skoleporten Hvorfor: Give forslag til gode sider for børn til brug i skolen og hjemme og lette oversigt / adgangen til undervisningstjenester vi abonnerer på. Hvordan: Punkt i menu med link til leg og lær og undervisningssider. Link åbner i nyt vindue, så eleverne kommer tilbage til skolens side. De enkelte link er med billeder – www.specialcentersigridundset.dk