Sokrates 469 f.Kr. – 399 f.Kr..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Den lille Mads.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Denne serie vil vise nogle af mine sjove billeder
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Et rigtig glædeligt julekort
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Kreativitet og innovation i ALT
Læringsstile og lektier
Nyborg Strand 29. januar 2014 Stig Hedegaard Kristensen
Ta Dig tid….
Børn og sorg - og sprældøde døde
Kvalitative data/ Empiri
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Erfaring – læring – viden – videnskab – undervisning Om den pædagogiske egenlogik i undervisningsmæssige dannelsesprocesser og betydningen deraf for alle.
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Tradition og Fornyelse
Af Michael Højlund Larsen
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Livets Ord September 2009.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
Kapitel 4 – nogle citater
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Livet som kristen - det koster -
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
En helt normal samtale ved morgenbordet:
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Spørgsmålene er de samme … I 1951 underviste nobelprisvinder, fysiker Albert Einstein på Princeston University. Han havde lige gennemgået en eksamination.
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Skru op for lyden og læn dig tilbage
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Uge 7 Unge og seksualitet.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
»En mand havde to sønner
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
VAN GOGH og Morten D. Det største Det mindste Det stærkeste Det værste Det bedste Det dummeste Det klogeste Det koldeste Det varmeste Det første Det næste.
I skal ikke tilpasse jer efter alt det som verden omkring jer gør. Tværtimod skal I lade Gud forvandle jeres indre, så I kan vide hvad der er Guds vilje:
Guds glæde gennem generøsitet
Om Friedrich Nietzsche liv
Samson Og Dalila.
Historien om de gode venner.
Born in Dead FILM. Born in Dead Afsked  Brad han er 20 år. Han elsker amerikansk fodbold han er topscorer.  Brad går hjem fra sit universitet efter.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Bulbjerg.
Sammenligningsspejle
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Reformation.
Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
Lavet af: Emil og Astrid
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
Pythagoras.
Reformation.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Præsentationens transcript:

Sokrates 469 f.Kr. – 399 f.Kr.

Hvad er han kendt for? Sokrates betragtes som en af de mest kendte og respekterede tænkere fra antikken. Sokrates anses for grundlæggeren af den græske filosofi. Han var også den første som grundlagde en egentlig moralfilosofi.

Citater fra Sokrates Tilfredshed er naturlig rigdom, luksus er kunstig fattigdom. Undren er begyndelse til visdom Klogest er den, der ved, hvad den ikke ved. Livet er et puslespil der skal samles, nogle brikker bliver væk undervejs, mens andre altid er til at finde. Jeg kan ikke lære alle alt. Jeg kan kun få den til at tænke.

Sokrates død Sokrates blev dømt til døden i 399 f.Kr. for blasfemi og at forføre ungdommen med sine anderledes tanker og ideer.

Filosofi

Vidste du at… Platon var Sokrates elev. Sokrates efterlod ingen skriftlige kilder selv, så derfor kender man ham kun gennem hans elev Platon. Da det er Platon der har fortalt om Sokrates kan det godt være lidt svært at skelne mellem deres filosofi, idet at Sokrates kun kendes gennem Platons overleveringer. Derfor er det nok en smule platonisk farvet.