Disposition Præsentation af emne Mobning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børns sociale liv med digitale medier
Advertisements

Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
Børns sociale liv med digitale medier
Set i forældreperspektiv
Udført af Søren, Kristina, Heino, Jonas, Djamal og Karsten
Hvordan kan man arbejde målrettet med inklusion?
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Det svære liv i en sportstaske
Chat og SMS på den fede måde!
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Hvad er korruption? En kort introduktion
Hvad gør livet værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt?
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
Lærings- og praksisfortællinger:
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
Bokstav børn.
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
Forældremøde X årgang.
forældre og klassens sociale liv.
Mindre grimt, tak.
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
HVORDAN SKABER VI EN GOD TRIVSEL MOBNING – VI KAN OGSÅ OPDRAGE TIL FÆLLESSKAB Tine Guldager Lang.
Hvad gør livet så værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Lektor, ph.d. Jette Kofoed
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Mobbe- og trivselsundersøgelse
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
forældre og klassens sociale liv.
Noemi Katznelson, Tendenser der modarbejder 95 pct. målsætningen og fører til øget polarisering Forventningseksplosion – alt skal være godt.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 1 December 2006 Vintersbølle Skole.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Børn og unges sociale liv online Og hvilken rolle spiller læreren?
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Sårbarhed hos børn og unge
MobSQUAD.
Børn og unges sociale liv online
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
At tale om sexualitet.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Mobning – en definition
VELKOMMEN.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
Hvem, hvad, hvor om mobning
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Børn og voksnes rettigheder.
Hvordan man bekæmper mobning
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kærestevold ’Vold er ikke løsningen’, Nuuk 26. November, Nina Schütt.
Børn og sociale medier Hvordan bruger eleverne fra Skelgårdsskolen de sociale medier ?
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Antimobbestrategier for Langhøjskolen. Ved mobning forstår vi: Mobning er groft, verbalt drilleri og/eller fysisk vold, som foregår over længere tid.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
Ungdomsliv.
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Sociale Medier Er min virkelighed digital? Og er det digitale virkeligt? SØS idrætsefterskole 28/
KONFLIKT- TRAPPEN SSP - KH 2017.
Præsentationens transcript:

Disposition Præsentation af emne Mobning Signe fortæller: Hvilke konsekvenser er der ved mobning? Ida fortæller: Hvem er for det meste offer for mobning? Præsentation af problemformulering Signe fortæller: Hvad er mobning? Ida fortæller: Hvordan får man mobning væk? Signe fortæller: Forskel på internet mobning og traditionel mobning? Lotte fortæller: Hvordan hjælper man dem der bliver udsat for det? Lotte fortæller: Eksempler på mobning Præsentation af Anti- mobbe-kampange Ida fortæller: Hvorfor mobber man? Vi fortæller konklusionerne

Mobning

Problemformulering Hvad er mobning? Hvorfor mobber man? Hvilke konsekvenser er der ved mobning? Hvem er for det meste offer for mobning? Hvordan for man mobning væk? Hvordan hjælper man dem der bliver udsat for det?

Hvad er mobning? Mobning er et forsøg på at skade en person. Mobning er et forsøg på at lukke andre uden for en gruppe. Mobning er når man ikke respektere en person og dens grænser

Internet mobning og traditionel mobning Er når man mobber over nettet eller på mobil Er psykisk mobning Det er mest piger der bliver mobbet over nettet Det er mest piger der mobber over nettet Er når man mobber i fx skolegården Er mere fysisk mobning Der er ca. lige mange drenge og piger der bliver mobbet traditionelt Det er mest drenge der mobber traditionelt

Eksempler på mobning Mobning kan være når man latterliggøre, blandt andet at bruge nedladende øgenavne udstille en anden negativt, for eksempel at tale eller skrive grimme og lede ting om den anden sprede skadelige rygter flere gange at udelukke den anden fra at være med til aktiviteter bevidst at ignorere den anden person, for eksempel ved ikke at tale til ham/hende eller vende sig bort true den anden og få ham/hende til at føle sig utilpas og bange tage eller ødelægge den andens ting slå eller få den anden til at gøre ting, som han/hun ikke vil

Hvorfor mobber man? Mobning sker i klasser hvor der er lav tolerance. Mobning kan også skyldes at man er bange for at være udenfor. Mobning kan opstå hvis der er nogle i klassen der vil bestemme på en negativ måde. Mobning kan også opstå hvis der er kamp om at være venner.

Hvilke konsekvenser er der ved mobning? Mobning fordobler risikoen for senere i livet at opleve psykotiske symptomer Såsom vrangforestillinger hallucinationer tankeforstyrrelser som kan udvikle sig til skizofreni

Hvilke konsekvenser er der ved mobning? Børn der jævneligt bliver mobbet har en øget risiko for at lave skade på sig selv Mobning kan få ofret til at miste selvtillid og selvværd Mobning gør ofret fysisk svag Mobning får ofret til at miste evnen til at knytte sig til andre Mobning kan gøre at ofret ældes hurtigere MOBNING KAN I VÆRESTE FALD FØRER TIL SELVMORD

Hvem er for det meste offer for mobning? Dem der er nederst i klassens hierarki har størst mulighed for det Dem der i deres væremåde virker passive usikre og utrygge Det er mest drenge der er fysisk svage der er mobbeofre for drenge mobber Alle har mulighed for at blive mobbet piger drenge voksne

Hvordan for man mobning væk? Fortæl om mobningen til lærere og forældre Vær modig og sig fra Fortæl det til nogen, du stoler på hvis du bliver mobbet Husk at sms’er og beskeder kan opfattes meget anderledes, end de er tænkt. Få hjælp ved at ringe til eller chatte med Børnetelefonen. Bliv ved med at sige til dem, at de skal hjælpe med at ændre situationen. Også selv om det kan gøre ondt at snakke om.

Hvordan hjælper man dem der bliver udsat for det? Hjælp ved at kontakte en der er i stand til at stoppe det Snak med personen om det Kontakt den der bliver mobbet Husk altid at sige det til en der kan stoppe det det er ikke nok bare at snakke om det Når man er udenfor fællesskabet, har man brug for nogen, der vil tale med én. Så tal/sms/send en sød besked til en, der bliver holdt udenfor – så viser du, at personen ikke står alene.

Anti-mobbe-kampange

Konklusionerne Vi stillede spørgsmålene: Hvad er mobning? Hvorfor mobber man? Hvilke konsekvenser er der ved mobning? Hvem er for det meste offer for mobning? Hvordan for man mobning væk? Hvordan hjælper man dem der bliver udsat for det? Mobning er når man bevidst såre en person og udelukker personen fra fællesskabet. Mobning foregår i klasser med lav tolerance eller hvis man er bange for at være udenfor. Hvis man er blevet mobbet er der større chance for at man for psykiske eller fysiske problemer. Det er både drenge og piger og voksne det rammer mest psykisk og fysisk svage. Man bør snakke om det. Sige fra. Og tænke om det man gør/siger er klogt. Man bør kontakte en lærer eller sige det til en ven der kan sige det til en lærer.

Tak for opmærksomheden