Præsentation af hhx-projekt: ”Læringsmiljø på hhx kvaliteter og udfordringer”. CeFU bestyrelsesmøde, 11. november 2008 Ved forskningsassistent Arnt Louw.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Præsentation af forskningsrapport DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard
Advertisements

Klasseledelses- og relationskompetence
HHX – HANDELSGYMNASIET HERNING
Lærersamarbejde i Århus Folkeskole og ungdomsuddannelser Lærersamarbejde i Århus Kommune 2009.
Udbredelse af Travellers i de gymnasiale uddannelser
Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
Kort om Niels Brock Erhvervsuddannelser – for de praktisk orienterede
HHX – HANDELSGYMNASIET IKAST
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
ATU: FAGLIGT UDBYTTE, FRA EN DELTAGERS SYNSPUNKT TALENTUDVIKLING I UDDANNELSESSYSTEMET, TAGENSVEJ 86, D. 23 AUGUST 2011.
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
Folkeskolereform Version 1.0
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Det almene gymnasium: informationskompetence i samarbejde mellem elev-lærer- bibliotekar Knud Holch Andersen, Thisted Gymnasium & HF.
Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
UNGDOMSUDDANNELSERNE HADERSLEV HANDELSSKOLE
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Fremlæggelse af teori og metode d.24 Nov. 2010
Iværksætteri og Finans global. HHX-uddannelsens struktur Grundforløb (1. halvår) Studieretningsforløb (de sidste 2½ år) Obligatoriske fag - ens for alle.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Læringskultur og elevinddragelse
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Vesthimmerlands Gymnasium og HF Svarprocent: 97% (474 besvarelser ud af 489 mulige)
Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.
Uddannelse med perspektiv FREDERICIA GYMNASIUM FREDERICIA GYMNASIUM 24. oktober oktober 2011.
Gymnasierådet 27. april 2009 Politisk aftale om justering af gymnasiereformen Ikrafttræden Forestående proces i Gymnasieafdelingen --- Ansøgertal 2009.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Undervisningsmiljøvurdering 2013 HTX Herningsholm Erhvervsskole Evaluering af det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Uddannelse – dit barns fremtid
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Pressechef Dorte Skovgaard Wihre Danske Erhvervsskoler Den politiske opmærksomhed på erhvervsskolerne EUC Nordvest 11. maj 2016.
 Optagelsesvilkår - en helhedsvurdering; parathedsvurdering og 5  Færre studieretninger (18 på stx og htx og 13 på hhx)  Grundforløbet intensiveres.
Forældremøde 8. klasse På vej mod ungdomsuddannelse Klar – Parat – Start.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Elevtrivselsundersøgelsen 2015
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE
Erfaringer med karrierelæring SIP 1b - HF v/ projektleder Caroline Vogelius Wiener og vicerektor Anders Wind, Gentofte HF.
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg Kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Merkantil EUX Muligheder og udfordringer for det studiekompetencegivende forløb Titeldias EUX merkantil.
FTU (Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelser) viser hvilke uddannelser afgangseleverne i 9. og 10. klasse tilmelder sig pr. 15. marts. 2012* 2012 % 2013*
På vej mod ungdomsuddannelse Klar – Parat – Start
Ung til Ung aftener 2016/17 Margrethe Tovgaard
Styrkede gymnasiale uddannelser
i VIA University College og University College Nordjylland
Styrkede gymnasiale uddannelser
Årsmøde
FTU (Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelser) viser hvilke uddannelser afgangseleverne i 9. og 10. klasse tilmelder sig pr. 15. marts. 2013* 2013 % 2014*
Velkommen til fagligt samspil
Videnskabsteori og fagligt samspil Aarhus, januar 2018
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
Årsmøde
Præsentationens transcript:

Præsentation af hhx-projekt: ”Læringsmiljø på hhx kvaliteter og udfordringer”. CeFU bestyrelsesmøde, 11. november 2008 Ved forskningsassistent Arnt Louw Vestergaard

Den empiriske undersøgelse Netbaseret spørgeskema Totalpopulationsundersøgelse blandt alle hhx-elever (59 hhx institutioner / ca elever) Observationer På to udvalgte caseskoler i alle 3 årgange: I alt 6 klasser Interview (gruppe og enkelt) + workshops Med elever, lærere og ledere Analyse af bekendtgørelser og læreplaner Som sammenligningsgrundlag

Hovedtematikker i undersøgelsen At afdække hvilke interesser og forestillinger hhx elever kommer til uddannelsen med i forhold til det læringsmiljø hhx tilbyder (Herunder: hvad har fået dem til at søge hhx? Hvad forventer de at få ud af hhx? Hvad vil de gerne lære? Hvad forestiller de sig, de skal efter hhx?) At afdække forskellige forståelser af, hvad hhx er og hvad det vil sig at gå på hhx. (hos elever, lærer og ledere) At undersøge hvilken betydning og indflydelse studiemiljø, undervisningsformer, sociale relationer og erhvervsarbejde har for eleverne undervejs i deres uddannelsesforløb At undersøge hvordan hhx kan styrke eleverne i overgangen til de videregående uddannelser

Læringsmiljø Undervisnings- og arbejdsformer Lærer/ elev relationer Det sociale læringsrum Livet udenfor hhx Elevernes interesser og forventninger Den gode undervisning Grundforløb/ studieretninger Kommunikation i klasserum Elevernes baggrunde Undervisningens formidling af indhold Elevernes lærings- og undervisningspræferencer

En særlig betingelse som baggrundsfaktor for hhx-projektet Gymnasiereformen 2005: De 4 gymnasiale uddannelser (stx, htx, hf og hhx) er formelt ligestillet, med hver deres egen særlige profil ”Det faglige niveau i et givet fag skal være ens på tværs af de gymnasiale uddannelser, men det faglige indhold afpasses naturligvis efter profilen for den uddannelse, som faget indgår i” (Politisk aftale om reform af de gymnasiale uddannelser (28/05/2003)

Udfordring for alle gymnasiale uddannelser: To særlige forhold at tage i betragtning i forbindelse med hhx: Formålet med hhx er at forberede eleverne til videreuddannelse samtidig med at uddannelsen skal gennemføres med vægt på erhvervsrelaterede perspektiver Hhx rekrutterer elever fra en bred social baggrund. At udvikle og formulere en merkantil orienteret dannelsesdimension kan ses som en særlig udfordring for hhx Finde sit ståsted og særlige profil

Hvor er vi så med undersøgelsen i dag? Spørgeskema udviklet og pilot-testet på to klasse på to forskellige skoler Spørgeskema ligger til besvarelse på nettet fra 3. nov. til 5. dec. Antal besvarelse dags dato: 403 Midtvejsstatus 19. nov. Uformelle besøg på 2-3 handelsgymnasier i okt./nov. 08.

Hvad sker der i nærmeste fremtid? Opgørelse over svarprocent på spørgeskema (midtvejs og endelig) Særkørsler til skoler, der her tilmeldt sig Kvantitative småkørsler Pressemeddelelse Den kvalitative del af undersøgelsen på to caseskoler