1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pårørende og efterladte
Advertisements

Hvad er behovene i Danmark?
At bruge disse to ord rigtigt
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Set i forældreperspektiv
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Medicinpædagogik og de individuelle planer v.1.0
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
Chat og SMS på den fede måde!
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Roskilde Tekniske Skole
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Oplæg – oktober 2013 V/ Cecilie Fabricius og Allan Skoropa Livslinien
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Forældremøde X årgang.
Program Klinik for selvmordsforebyggelse (rammerne, henvisning, patientforløb) Vurdering af selvmordsrisiko (generel, udvidet, risikohåndtering) m. film.
Center for Selvmordsforskning1 Kommunepakke Forebyggelse af selvmordsadfærd hos børn og unge – Vejledning til personale i socialsektoren Hvordan sikres.
Verdensdagen for selvmordsforebyggelse 10 september 2013
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
DANSK SELSKAB FOR SPISEFORSTYRRELSER Årsmøde 12. og 13. april 2010
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Læring i et vejledningsperspektiv
C.f.S./ BUR-V1 Børneafdelingens håndtering af unge der har forsøgt selvmord Oplæg ved Hanne Rosenkrands Børnesygeplejerske og familieterapeut, Odense Universitetshospital,
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
Program - ICDP International Childhood Development Program
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
KREDSEN I CENTRUM Forenkling. ENKELT OG OVERSKUELIGT Grundlæggende konflikt mellem tid til familie og tid til FDF Vi skal gøre FDF-hverdagen enkel og.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Tilgivelse.
Forældresamarbejde/fællesskaber
Selvmordsforebyggelse Den praktiserende læges rolle Niels Damsbo Praktiserende læge, lektor.
Det Inddragende Netværksmøde
At være pårørende – håb og muligheder
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
C.f.S / BUR-V1 UDGANGSPUNKTER FOR ARBEJDET MED SELVMORDSFOREBYGGELSE ABørn/ unge og deres forældre er interesseret i : - hjælp - ingen ventetid B- ingen.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Børn og voksnes rettigheder.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Rejseholdet - Grønland
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Ikke medikamentelbehandling Undervisere:
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Åben Anonym rådgivning for skilte forældre
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Præsentationens transcript:

1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt beredskab i Otterup kommune INGEN VENTETID KVALIFICIERT VURDERING OG OPFØLGNING

2 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Beredskabets sammensætning Kontaktpersonen - Socialrådgiver Kontaktpersonen - Socialrådgiver Sidder centralt på Rådhuset – nem at få fat i. Myndighedsperson jf. Serviceloven Tæt kontakt til Otterup skole via. åben rådgivning hver 14. dag på skolen Sundhedsplejerske Sundhedsplejerske Ofte på skolerne – ser de unge jævnligt til undersøgelser. Ekspert viden om unges sundhedsmæssige udvikling Familiekonsulent Familiekonsulent Arbejder med de unge og deres familie Terapeutisk efteruddannelse God til den ”terapeutiske samtale”

3 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Beredskabets funktion Formål: ”Ingen skal stå alene med en ung, som har forsøgt selvmord eller som tænker på at begå selvmord” Formål: ”Ingen skal stå alene med en ung, som har forsøgt selvmord eller som tænker på at begå selvmord” Kontakt: Alle tre personer fra beredskabet kan kontaktes, som oftest drejer det sig om kontaktpersonen Kontakt: Alle tre personer fra beredskabet kan kontaktes, som oftest drejer det sig om kontaktpersonen Ingen ventetid ved viderevisitering Ingen ventetid ved viderevisitering Opgaven: at være et rådgivningsteam Opgaven: at være et rådgivningsteam At mindske berøringsangsten hos fx lærer og pædagog At mindske berøringsangsten hos fx lærer og pædagog At få konsultativ bistand fra behandlingskæden At få konsultativ bistand fra behandlingskæden Evt. viderehenvisning til behandlingskæden Evt. viderehenvisning til behandlingskæden

4 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Beredskabets funktion – erfaringer 1 I dag bliver alt vedrørende selvmordsadfærd henvist Ex. En skolelærer ringer og fortæller, at en mor har fortalt, at faderen truer med selvmord. Forældrene er lige blevet skilt Ex. En skolelærer ringer og fortæller, at en mor har fortalt, at faderen truer med selvmord. Forældrene er lige blevet skilt I en travl hverdag sidder kontaktpersonen ofte alene med ”sagen” og giver konsultativ bistand til den, som har henvendt sig. I tvivlstilfælde bliver beredskabet indkaldt. I en travl hverdag sidder kontaktpersonen ofte alene med ”sagen” og giver konsultativ bistand til den, som har henvendt sig. I tvivlstilfælde bliver beredskabet indkaldt. Det er der nu taget højde for ved at inddrage en rådgiver mere. De to rådgivere sidder dør om dør, og det er nemt at få fat i hinanden. Det er der nu taget højde for ved at inddrage en rådgiver mere. De to rådgivere sidder dør om dør, og det er nemt at få fat i hinanden.

5 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Beredskabets funktion – erfaringer 2 Samarbejde med/støtte til de voksne der er i den unges hverdag Lærere/pædagoger o.a. har svært at stå alene med viden om en ung med selvmordstanker Lærere/pædagoger o.a. har svært at stå alene med viden om en ung med selvmordstanker Mange ønsker i første omgang, at beredskabet overtager sagen, da de ikke føler sig kompetente til opgaven. Mange ønsker i første omgang, at beredskabet overtager sagen, da de ikke føler sig kompetente til opgaven. Det har derfor været vigtigt, at fastholde, at det er læreren/ pædagogen, som kender den unge og dem, som den unge har tillid til. Det har derfor været vigtigt, at fastholde, at det er læreren/ pædagogen, som kender den unge og dem, som den unge har tillid til. Beredskabets opgave er at klæde læreren/pædagogen på til at kunne være der for den unge. Og få en følelse af, at det han/hun gør, er godt nok Beredskabets opgave er at klæde læreren/pædagogen på til at kunne være der for den unge. Og få en følelse af, at det han/hun gør, er godt nok

Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune 6 Beredskabets funktion Formidling - en vigtig forudsætning for beredskabet oplæg ved skoleledermøde (+ ungdomsskoleinspektør) oplæg ved skoleledermøde (+ ungdomsskoleinspektør) oplæg ved lærermøde på to skoler med overbygning oplæg ved lærermøde på to skoler med overbygning oplæg på Produktionsskolen oplæg på Produktionsskolen oplæg i Aktivitetshuset (tilbud til 4. klasse) oplæg i Aktivitetshuset (tilbud til 4. klasse) oplæg i aftenklub (tilbud fra 7. klasse) oplæg i aftenklub (tilbud fra 7. klasse) oplæg i lægehusene i Otterup oplæg i lægehusene i Otterup Efter formidling på skolerne, er kontaktpersonen flere gange blevet kontaktet af lærere, der er bekymrede for unge med selvmordstanker. Uden beredskabet havde lærerne måske ikke reageret?

Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune 7 Beredskabets funktion Vedligeholdelse Erfaringen er, at beredskabet skal mødes ca. hver 3. måned. Sker det ikke, vil der være en tendens til, ”at gløden brænder ud” og personerne i beredskabet ikke længere har den samme gejst. Beredskabet i Otterup har i en periode været ramt af sygdom og barsel. I den periode var der ikke et beredskab til at tage hånd om sagerne – her var en rådgiver ”meget alene” og så har beredskabet ikke samme effekt.

Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune 8 Beredskabets funktion Erfaring Efter beredskabet er etableret, har vi i Otterup set en tendens til, at flere sager er blevet i eget regi. Tidligere ville vi have visiteret flere videre til BUR-V. Vi oplever i dag, at vi selv er gearet til at tage os af langt de fleste sager vedrørende selvmordstruede unge. Samtidig er vi opmærksomme på, at vi får henvist unge med formodning om psykiatrisk lidelse videre i behandlingskæden.