VELKOMMEN Familiespejder DUD 27. september 2009. KORPSETS NYE FAMILIETILBUD Liane Brandt, udviklingskonsulent KFUM-spejderne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

Overordnet målsætning:
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Denne serie vil vise nogle af mine sjove billeder
Caseoplæg om Facebook.
FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs.
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
GRAFISK FORTÆLLING 1.
En orientering til vores nye leder
Børnemiljøvurdering 2013 Trinitatis Menigheds Børnehus
Velkommen til kursus.
Energi- & Vandværkstedet
Torsdag den 2. april, 2009 Jeg har optaget min sidste video Jeg vil ikke vise jer flere.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Spejder weekend d Hjemme på Hulvejen.
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Velkommen til Generalforsamling
DT-ledermøde Kongeå Distrikt 26. maj 2011 FamilieSpejd.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Rt Camping 2006 Turen går i år til Vikjær-Diernæs Strand camping.
Velkommen til juleafslutning Aftenens program: • Gennemgang af vores udlandsrejse/aktiviteter • Spørgsmål vedr. indbetaling! • Igangværende og kommende.
Erfaringer og status Aktiviteter for piger og drenge 4-6 år med forældre naturoplevelser 1november 2011Familie Spejd.
Tekst: Ludvig Holstein, 1903
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Opstart i forretningen • Hvad var det smarteste du så? • Tjene eller spare penge! • 2 måder at starte på: • Lille eller stor forretning • Min. et test.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
De grønne pigespejdere Regionslejr Aftenens program • Rejse tider • Hvad går pengene til? • Madbudget • Spire- og smutterne • Program og aktiviteter.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
KFUM Spejderne, Uddannelsesnetværk NORD Silkeborg 2007 Kompetencer i Silkeborg Gruppe. Nytårsparade – Brug af ceremonier Samarbejde med Kirken Korpsets.
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Nørlem SFO Forældrerådet Årsberetning 2012/13. Hvem er vi? Eivind Jesper HenrietteIben MajaThekla Flemming.
Velkommen til Rådsmøde Onsdag d. 15. september 2010
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
5 års planer Forebyggende arbejde er bedre end ”hovsa”-løsninger!
At tale om sexualitet.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Kultur Forandringen Forandringens lejrbål mandag kl og fredag kl Mød alle forandringens ledere, Syng sammen aften mandag kl –
For hele familien 7 søndage i foråret Kl 10-13
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Profilfag Julemarked Helt på plads med samarbejdsbutikker I. Virksomhedsbeskrivelse I. Navn, Adresse, mail, telefonnr, kontaktperson II. Profil, Målgruppe,
Præsentation af forårs-sfo
Fyraftensmøde Nord-Bo Runners Tirsdag d. 11. februar 2014.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Patientundervisning 8. Session Bipolar lidelse Forebyggelsesplan ved depression.
DGI årsmøde 5-februar-2013 ”MINIton i børnehaven”.
”Jeg kommer ud med mine følelser hos nogen, der ved, hvordan det er” - Gruppetilbud til unge, hvis forældre eller søskende har en psykisk sygdom.
Hjertecafèer - tilbageblik
Spejdernes Lejr juli (uge 30)
Håndbold afslutningsaften for børne- og ungdomsafdelingen.
Præsentationens transcript:

VELKOMMEN Familiespejder DUD 27. september 2009

KORPSETS NYE FAMILIETILBUD Liane Brandt, udviklingskonsulent KFUM-spejderne Jesper Brandt, Styregruppeformand DRCV

Hvad er familiespejder Hvordan fungerer det Hvordan er møderne Hvem er med Er det spejder?

Ideen til familiespejder er opstået i Norge og har kørt i 6 år. I Danmark er tanken næsten ny, så vi har tænkt os at prøve ideen af.

Familiespejder Familiespejd er enhed for familier med børn fra 0 til 6 år. Aktiviteterne er tilpasset børn mellem 3 og 6 år, men yngre og ældre søskende er meget velkomne.

Opbygning af gruppen Her ser vi familiespejder indgår i gruppen. Altså som en selvstændig enhed, med en koordinator Grupperåd Ledere & forældre GL & GA Spejdere Bæver Ulv …. Rover Familie GRF, GL & KASS Forældre PR Aktivitet Fundraising

Spejderlivshjulet

Medlemskab Familiekontingent for børn ◦ En form for søskenderabat Rent familiekontingent ◦ Aktive forældre og børn ◦ Rabat for hele familien Familiekontingent ikke aktive forældre ◦ Voksne er støtte/venne medlemmer ◦ For familier, hvor de voksne ikke ønsker at være aktive Kontingent ◦ Kontingent fordeling  1/3 forældre – 2/3 børn  Skal være en beslutning i Grupperåd, (notat/referat)

Tilskud ◦ Når der ydes betaling (ikke kun penge, kan også være arbejde) ◦ Der kræves ikke medlemskort/girokort ◦ Dokumentation for fremmøde skal forefindes, evt. protokol ◦ Fremmøde skal være kontinuerligt. (min gange pr. år) ◦ Max. 25 år ◦ Børn og unge ◦ Der betales kontingent ◦ For mange voksne betyder træk i tilskud

Rekruttering Folder Dagplejen Børnehaver/Vuggestuer Biblioteker Samarbejde m. kirken ◦ Børnegudstjeneste, ulvetime…… Og mange andre steder…..

Opstart Projektgruppe – Familiespejder (Korps) Udviklingskonsulent (Inspiration) Ledere fra gruppen, kun opstart (Internt) Forældre koordinator til drift Starthjælp

Møde hyppighed Det er forældregruppen, den bestemmer hvornår. Kunne være Den sidste søndag i måneden Den første lørdag i måneden Hver anden fredag eftermiddag Hver anden lørdag eller søndag Fredag om sommeren og lørdag om vinteren Hver lørdag eftermiddag Hver 3. torsdag

Et møde Hvad kan et møde indeholde: Opstartsceremoni En form for læring Nogle lege Fremstilling af ting Spisning Evt. forkyndelse Afslutningceremoni

Mødets længde Mødernes længde bestemmes af forældrene. Mødelængden afhænger af ugedag og aktiviteter. Kan også varierer fra gang til gang. Et møde en fredag aften – 1½ time Et møde en lørdag – 6 timer

Aktiviteter Hvad kan man lave? Alt !! Det er jer selv, der bestemmer. Det er vigtigt at de 3 elementer indgår i et møde: - Læring - Leg - Lave

Eksempel - rollespil

Eksempel - Påske

Eksempel – Egern (særpræg)

Eksempel – Vinter pionering

Eksempel – En skovtur

Eksempel - Shrek

Eksempel - Juletræstur

Møde/emne - hyben Opstartsceremonien Opstart Et snak om hyben – hvad kan man bruge hyben til. Hvilke dyr lever af hyben osv. Læring Find en eller to lege, som alle kan være med til Leg Fremstilling af hyben marmelade over bål. Lave Amerikanske pandekager med hyben, selvfølgelig over bål Spisning Eventuel en lille kort andagt Andagt Afslutningsceremonien Afslutning

Egern sangen Mel: Den lille frække Frederik …. Hej venner, kom og syng med mig, Så synger vi om sjov og leg. Jeg er et egern, kan I se, og jeg er rigtig glad’ for det. At lave sjov, det kan jeg li’, især når det, er i det fri. Nu starter mødet, jeg er klar, for med er også mor og far

Program

Information og forberedelse

Er i friske ? Hvordan kan i tænke jer at det kan fungere i jeres gruppe ?

ER DER NOGEN SPØRGSMÅL ?