Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
BrugerundersøgelseBrugerundersøgelse Gjerrild Bønnerup Friskole Juni 2006.
Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Madkonference ”Fra holdning til handling” Strandgårdskolen
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Den store Tur guide Made by Socom.dk. Den store Tur guide Velkommen til Den store Tur guide •Her kan du: –Oprette nye turer –Tilmelde dig på en tur –Komme.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Natur og science i børnehøjde.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Det svære liv i en sportstaske
Læringsstile og lektier
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Spejder weekend d Hjemme på Hulvejen.
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Kære forældre Hermed orientering om status i forbindelse med Pilehaveskolens udbygning og flytning til Verninge i skoleåret 2013/2014. I foråret 2013 har.
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
….er familiens pusterum. Muligheder og udfordringer Familiens store udfordringer:  Tid  Individualisering  Mediebombardementer  Opbrud – mange skilsmisser,
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Jeg støtter barnet ved:
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Forældremøder på Kalbyris
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen. Sund livsstil Regelmæssige mættende måltider (gerne 4-6 måltider) Kost som indeholder frugt og grønt Kost med rigt indhold af fuldkorn og.
Sundhed i skolen Ifølge ”Fælles mål” fra Undvisningsministeriet er sundhed et obligatorisk emne i skole regi.
Mobility management og sundhed Mobility og Sundhed.
Uge 7 Unge og seksualitet.
John MarquardtSamarbejde og motivation Projekt: Sæt viden i bevægelse Samarbejde og motivation John Marquardt Klinisk psykolog Den 23. maj 2011 Regionsgården.
SUNDBY. SUNDBY Sundby kantine/café Sundby kantine/café; I Sundby Cafe lærer du at finde opskrifter om sund mad, både almindelig mad, men også det søde.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Læreplans.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Nørre Aaby Realskole - en skole jeg er stolt af Velkommen til info-møde om Ællinger 2015 tirsdag den 4. november 2014.
VANDRELAUG FOR SMÅ MENNESKER. PROJEKTETS RAMMER OG FORMÅL.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
Forældresamarbejde/fællesskaber
FÆLLESSKAB.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
For førskolegruppens forældre
Tid.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
De seks bedste billeder fra gruppen
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Stress En folkesygdom?.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Mærk dig selv.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
M ØDE OM VISIONSDAGEN D. 15. MAJ 2015 o Hvorfor har bestyrelsen taget dette initiativ o Hvad er rammerne omkring dagen o Hvad kan forældrene og hvad kan.
handel, event og mediegrafik
Årskursus i Hjertemotion
Unge og overvægt.
Mærk dig selv.
Jeopardy om verdensmålene
Bogens titel: ”Okay!”. Uge 19 til uge 25, 2018
Jeopardy om verdensmålene
Præsentationens transcript:

Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop Udviklet af:Mette Nør Mønsted mette@noermoensted.dk M 2369 59 23

Hvorfor ansøgt? Da kost spiller en væsentlig rolle i forbindelse med børns trivsel og indlæringsevne. Da undersøgelser viser at jo før børn lærer omkring kost og sundhed, jo bedre kan der forebygges mod f.eks. overvægt. Mange børn ved ikke nok om hvor unik kroppen er. De mangler viden om hvordan deres krop ser ud inden i samt hvorledes den fungerer.

Projektet til kr. 100.000 At lave et Krop- og Kostspil. Selve spillepladen er en ca. 6 til 8 meter stor barne krop set inde fra. Kroppen er gengivet på jorden i skolegården – fælles areal eller lign. Børnene kan bare løbe hen over kroppen eller lege omkring den. Der er forskellige lege tilknyttet til kroppen, herunder kan nævnes: Pilen peger på: Ved hjælp af en plade med en pil, som man snurrer rundt og som peger på en af kroppens organer. Fx nyrerne – så skal børnene stille sig på det de mener er nyrerne. Brætspil: via brikker anført på kroppen kan børnene bevæge sig rundt på kroppen og modtage spørgsmål, fysisk udfordringer, og sjove facts omkring kroppen. Den der først kommer gennem kroppen vinder.

Konditioner Rettighederne til spillet tilhører Mette Nør Mønsted, der har udviklet spillet. Mette Nør Mønsted står for projektet med Skolens opbakning, herunder også offentliggørelsen.

Idé - Kost og Krop uge En uge hvor der på skolen er fokus på sundhed og trivsel Hjælp: Jeg arbejder frivilligt og vil gerne deltage aktivt i planerne. Desuden kan der evt. hentes hjælp via frivillige forældre og bedsteforældre. Hvis muligt og uden at forstyrre undervisningen kunne børnene også have nogle pligter fordelt på ugen. Madudgifter vil delvist komme via forældre og sponsorer. Det drejer sig om en sund morgenmad, et mellemmåltid i 10 frikvarteret, og frokost. Jeg laver et foredrag om sundhed og ernæring. Indkøb af skridttællere, der på skift udleveres til børnene. Det kunne være godt at slutte af med lidt info, hvor forældre også kan få lov at møde op.