Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Tænk over den!!! Klik med musen for at gå videre..
Nonne historie.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Læringsstile og lektier
Readymades / genbrugskunst
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
I dag er temaet Visualisering
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
8 tips til succesfuld ledighed Med Christina Janns.
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Backoffice præsentation
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Analyse- og udviklingsmodel
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Kommunikation / it.
Dansk 1. klasse.
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Engelbert H – og den sidste chance
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Hvad ser du på næste side?
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
Karl Henrik Flyums model
Ria Slides I dette indkøbscenter kan fruerne vælge mellem forskellige mandetyper...
Oplæg til arbejde med struktur og målrettettræning i eliteafdelingen i Gyttegård golf klub. Søndag d. 28. november 2010 John Nicolajsen.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Ved Jannie Asklund Mobil:
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Hvad ser du på næste side?
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
I dag er det sidste skoledag - hurra, hurra, hurra!
Stress En folkesygdom?.
Livet.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
Begynd med at åbne
Præsentationens transcript:

Din Økonomi Dit Valg Dit Mål

De 3 faktorer Indkomst Udgift Tiden Tid har stor indflydelse på hvor hurtigt og hvornår vi kan se frem til at vores økonomi retter sig i den retning, som vi ønsker det. Det er desværre ofte en faktor man glemmer, og derfor kan man blive frustreret over at genopretningen af økonomien ikke går hurtigere end den gør.

Målene - Ønskerne De mål vi sætter os her i livet ændres eller nedprioriteres grundet udefrakommende ting som vi ikke selv har styr på. F.eks. kan sygdom, arbejdsløshed, børn osv. være en faktor som ændrer ens nuværende prioritering. Men det er vigtigt for os som mennesker at kunne holde fast i noget fremadrettet, da det er målene der driver os frem i hverdagen og i livet generelt. Mange mennesker har ikke lært at et ønske og kan være et mål i sig selv. F.eks. en ny støvsuger, rejse, ny bil, andet tøj osv. Det man ser som noget man ønsker at eje eller prøve, er i realiteten også et mål for noget man gerne vil opnå, og der er ingen mål der er for store eller for små. ønsker = mål eller mål = ønsker

Økonomi v. Mål Det er vigtigt at man holder sig nogle ting for øje: Har man ikke en million kan man gøre 2 ting: Tro på at man vinder den eller prøve selv at nå hen til den. Essensen i dette er, at man lige så godt kan gå i gang med at omlægge sin tankegang og sin livsstil. Der er ingen grund til at levere de negative oplevelser til egen hoveddør. Man kan være heldig, men hvor mange kender du der har været det, og har vundet den helt store gevinst? Ikke mange og det fortæller meget sort / hvidt hvor stor chance man har for at vinde i lotteriet. Sæt dig nu til rette og svar på næste arks spørgsmål:

Hvilke ting / oplevelser ønsker du indenfor en overskuelig periode? Kan du umiddelbart selv se at det er muligt? Er der andre ting du må undvære indtil ønsket kan opfyldes? Er det ønsker du har haft i lang tid? Har andre prøvet at indfri dine ønsker, dog uden held? Er det et ultimativt ønske eller må det godt justeres lidt? Kig godt på dine svar. Hvad nu hvis du skriver mål i stedet for ønske? Ser du pludselig med helt andre øjne på den liste der ligger foran dig? Kommer der nogle barriere op som du ikke havde set før? Kommer der nye mål op som du ikke hade tænkt over før? Får listen en anden betydning for hvordan du vil nå målet?

Tankegangen kan direkte overføres til ens økonomi. Det jeg vil have dig til at lave nu er en oversigt over: 1.Dine indtægter (incl. Børnepenge osv.) 2.Dine udgifter og her må du ikke tage skyklapper på 3.De mål som du fremadrettet har for din økonomi 4.En realistisk prioritering af dine mål og hvor lang tid du har haft dem 5.En forklaring på hvorfor målene endnu ikke er nået hvis du selv har ment at de skulle være nået på nuværende tidspunkt Dette vil tage lidt tid da der er mange papirer der skal findes frem, men når du har fået det hele skrevet ned skal du kigge på det nogle dage og så komme tilbage. Næste trin er: At nå i mål God arbejdslyst og så ses vi lige om lidt igen. Katrin Brands