Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Advertisements

Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Læringsstile og lektier
Det moderne gennembrud
Livets Ord April 2009 "Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer." (Mt 24,42).
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Ta Dig tid….
Køb en hund!!. •Ønsker du en der bringer dig avisen uden at rive sportssektionen ud først…………………
Tema: De nye kvinder stemmer i
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Kapitel 3 – nogle citater
Chicken Af: Louise, Camilla og Johanna..
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
En roman af Niels Rohleder
Der var engang et slot, hvor der boede en konge
De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1.
Forfatterportrætter Velkommen.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Tema: Mit barndomshjem
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Gamle liv – de nye alderdomsskildringer Bliv inspireret i temaet på.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Kate-QUIZ-mus.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
Af Joan Eriksen. WWW. Wikipedia www. 06blog.it Mfl.
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær”
Vædderen Af Cecil bødker.
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
Torben og Maria Karakteristik.
Det moderne gennembrud
Skabt som mand og kvinde
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Karen Blixen
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Lavet af: Emil og Astrid
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
Leonardo da Vinci.
Reformation.
Tidslinje Charles Darwin.
Leonardo da Vinci.
Pikkamel J. Robert Oppenheimer.
Livets Ord November 2015 ‘At de alle må være ét’ (Joh 17, 21). Kommentar af P. Fabio Ciardi OMI.
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
Tema: Stærke stemmer fra 70'erne
Lavet af Christian, Thomas og Tobias
Livets Ord April 2018.
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
Uberørt af byens travlhed
Præsentationens transcript:

Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted

Barndom Født d. 20. april 1857 på Als Søn af den akademiske sognepræst Frederik Bang og Thora Blach. Barnebarn til Excellence Oluf Bang, Kongelig Hoflæge. Tredje barn ud af 8 børn.

Hjemstavn Søskende – Oluf, Nicoline, Sophie, Frederik, Christella, Peder Aage, Ingeborg, Oliva & Sophie Øllegaard. Degnens datter Cathrine, også kaldet, Tine. Han bruger sin familie og omgangskreds til inspiration. Fx Peder Aages død i ”Haabløse slægter” Moder vs Fader Faren er, af Herman Bang, beskrevet som en kold, akademisk, sindssyg person; som han mener er et tegn på sin slægts uddød. Dette har til effekt at Bang bliver optaget af sit helbred og bliver de sidste mange år af hans liv, tilset af egen doktor Moderen: bliver beskrevet som varm, jordnær men stadig lidt flyvsk, eventyrlig og romantisk. Hun bliver brugt i flere værker fx ”Tine” og ”Det hvide hus” Han beskriver hende også som sart og for følsom til denne verden. Fx i ”Tine” her bliver moren beskrevet som den drømmende kvinde, hvor Tine, lærens datter, bliver beskrevet som den der realiserer morens drømme. Herman Bang sætter sine forældre op over for hinanden som den gode madonna symbol vs. Den onde kolde far.

Ungdom Horsens – Ældre kvinder. I hans tekster og privat liv har ældre kvinde den rolle som en substitut for hans elskelige mor Maniodepressive Fader => Herman Bang på Sorø Akademi. Seksualitet. Gedanken zum Sexualitätsproblem. Bang levede i og af mediernes søgelyd. Han nød at bruge penge på luksus. Denne luksus bliver betalt af den lettere senile bedstefar, som Bang lever med i sin ungdom. Han følte han aldrig havde penge nok. Dette skriver han i ”hvordan jeg blev forfatter” På grund af sin levestil blev han kaldt af pressen Hr.manbang eller jomfru Hermine Bang.

Voksenliv og død Efter utallig forskellige studieretninger, slår han sig ned som journalist. Mislykket skuespillerkarriere, men succesfuld instruktørkarriere. Som bliver finansieret bag farfarens ryg og vilje. Op til sin død skrev han mange ting; poesi, romaner, essays, noveller og klummer etc. Men de største er ”Ved Vejen” ”Tine” og ”Haabløse slægter”, disse har også haft en stor effekt på det moderne gennembrud.

Bangs betydning for det Moderne Gennembrud. Georg Brandes eller Herman Bang? Georg brandes får æren for det moderne gennembrud, men hvis man tager konceptet i det at være moderne tilfalder æren Herman Bang ”Om jeg så lod mit hår vokse ned på maven, var der ikke en hund, der ville gø derad.” – Georg Brandes fra Anna Ferslews erindringer. Georg Brandes er jaulox på Herman Bang, fordi han levestil og at evne til at skrive, hvilken Brødrene Brandes og Herman Bang kan ikke sammen, men sammen skabte de Det Moderne Gennembrud.

Kilder Andersen, Frank E. – Herman Bang som ung. Store danske forfattere som unge bind 6.