Det Sociale Kapitel www.regionmidtjylland.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Vi skaber positiv forandring !
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
Værdigrundlaget i Greve
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Reform af førtidspension og fleksjob
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Ledelse og menneskesyn
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Sundhed på arbejdspladsen
Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
HR Løn og Personale Jørn Mørup
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Arbejdsfastholdelse Hvad laver de på AMK?
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Regler og opgaver vedrørende sygefravær
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Syg, stresset eller bare pjæk? Danske Risikorådgiveres konference den 23. april 2009 Afdelingschef Mikala Kreiser, KL.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
3. februar 2010 Festival om arbejdsfastholdelse og rummelighed.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
Projekt Seniorordning Sundhedsforvaltningen Københavns Kommune
Håndtering af Sygefravær
Samspil, Plan & Perspektiver
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Indkøbs- og logistikchef, Region Midtjylland
Arbejdsmiljø- og personalekonsulent Dennis Calender Behovsafklaring / rekruttering  Hvilken kategori ansat kan dække behovet  Hvis man ikke kan få den.
De Bedste Arbejdspladser Personalepolitisk Messe 2010 Direktør Lars Mathiesen.
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Den 21. oktober 2009Jytte Kruckow. Arbejdsmiljøkonsulent. Psykolog. Tlf.: Idé café 5 Strategi og tiltag over.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Overordnede bestemmelser
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Mere MOST - mindre fravær
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Kvartalsrapportering til ØU September 2018
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Flere gode år på arbejdsmarkedet
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Det Sociale Kapitel www.regionmidtjylland.dk

Formål med Det Sociale Kapitel Det Sociale Kapitel skal medvirke til at styrke Region Midtjylland som en attraktiv arbejdsplads, der tager et socialt ansvar. Det Sociale Kapitel i Region Midtjylland har tre aspekter: Personalepolitisk handler det om at fremme et sundt og velfungerende socialt, fysisk og psykisk arbejdsmiljø for herigennem at mindske sygefraværet samt at fastholde medarbejdere, som på grund af sygdom eller ændret arbejdsevne risikerer at miste deres arbejde. Arbejdsmarkedspolitisk og samfundsøkonomisk handler det om at virkeliggøre et samfundsmæssigt ansvar for at bremse udstødning fra arbejdsmarkedet, at indsluse personer med behov for job på særlige vilkår samt at beskæftige ledige med henblik på at forbedre deres muligheder for et ordinært job. Socialpolitisk handler det om en etisk og moralsk forpligtelse i forhold til det enkelte menneske, den enkelte medarbejder og gode vilkår for socialt svage grupper. 2 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Overordnede principper for Det Socialt Kapitel Det Sociale Kapitel praktiseres inden for rammerne af Region Midtjyllands personale politik samt følgende overordnede principper som gælder for, hvordan praksis kan realiseres: Tidlig forebyggende indsats Tidlig indsats i den enkelte sag Mindst muligt indgreb Åben dialog og medindflydelse Fleksibilitet og individualitet Økonomi 3 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Politikformulering Region Midtjylland sikrer gennem en systematisk, forebyggende og sundhedsfremmende indsats, at Region Midtjylland er en attraktiv arbejdsplads. Region Midtjylland fastholder i videst muligt omfang ansatte, som får en nedsat eller ændret arbejdsevne. Initiativet til fastholdelse tages af ledelsen, den ansatte eller repræsentanter for den ansatte tidligt i forløbet i dialog med den pågældende og i et samarbejde med relevante parter. Fastholdelsen sker på så normale vilkår som muligt. Region Midtjylland åbner i videst muligt omfang sine arbejdspladser for udefrakommende personer, som har behov for særlige arbejdsvilkår, eller som er ledige. Dette arbejde sker i tæt dialog mellem ledelsen og de ansatte. Ledelsen og de ansatte er fleksible vedrørende arbejdstilrettelæggelse, både når det gælder om at fastholde egne ansatte og om at tiltrække udefrakommende. Der er størst mulig åbenhed omkring ansættelser på særlige vilkår. Der skal være en samlet vurdering i forhold til opgaveløsningen. 4 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Målgruppen for Det Sociale Kapitel: Alle ansatte i Region Midtjylland er omfattet af Det Sociale Kapitel for Region Midtjylland. Det gælder, uanset om den ansatte er fuldtids- eller deltidsansat, fast eller midlertidig ansat, elev eller ansat på særlige vilkår. Målgruppen omfatter tillige personer, som skal indsluses på arbejdsmarkedet. 5 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Roller og ansvar for varetagelse af Det Sociale Kapitel Organisationens ansvar Ledelsens ansvar Medarbejdernes ansvar Fælles ansvar 6 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Konsulentfunktionen Videns- og erfaringsformidling blandt andet i form af temadage, kurser, oplæg, erfagrupper, artikler og hjemmeside Rådgivning, vejledning og sparring såvel på et generelt plan, som i forhold til konkrete sager og problemstillinger Undersøge mulighed for arbejdsprøvning/omplacering til andet regionalt sektorområde Konsulenterne kan ud fra en konkret vurdering og prioritering tilbyde, deltagelse i rundbordssamtale og/eller afklarende samtale, i komplekse personsager Opdateret information om de sociale love, handlemuligheder og praksis indenfor emner relateret til Det Sociale Kapitel Repræsenterer Det Sociale Kapitel i forskellige projekter, følgegrupper og tværgående aktiviteter, hvor det kan være relevant med en vinkel fra Det Sociale Kapitel Deltage i idé og projektudvikling 7 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Koncern HR Direktionen Direktør Regions- økonomi Koncern HR * Regions- sekretariatet Kommunikation It Løn og Personale Udvikling og Arbejdsmiljø Løn og Personale Viborg Løn og Personale Holstebro Organisation og Ledelse Århus Efter- og Videreudd. Århus Fysisk Arbejdsmiljø Horsens Udvikling og Arbejdsmiljø Holstebro DSK, Mang- foldighed Viborg * HR-Viborg varetager ansvaret for de strategiske og koordinerende opgaver 8 ▪ www.regionmidtjylland.dk