Kommercielle OPP’er – finansielle udfordringer? November 2012.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anskaffelse af ny teknologi
Advertisements

Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Etabler en professionel bestyrelse – og brug den!
Roskilde Handelsskoles APV-procedure
DFM Konferencen – ”OPP i virkeligheden”
”En reference er en mulighed for en BNI-kollega til at præsentere sin virksomhed for en, som har et behov for dennes produkt eller ydelse, og hvor der.
- der har betydning for K/S investorer
Anders O. Gjelstrup Erik Banner-Voigt Torsdag den 18. marts 2004
Strategisk tilgang til bæredygtighed
Professor (mso) Christina D. Tvarnø Udbud og innovation Fremtidens muligheder og anbefalinger.
BUDGETTET ET STRATEGISK VÆRKTØJ Claus Lykke Jensen Rune F. Jørgensen.
Ændring af lønsumsafgiftsloven – konsekvenser for almenvelgørende foreninger? Mandag den 8. december 2008.
Virksomheders Risk Management i juridisk kontekst
Elbiloperatør. Generelt syn på markedet •Der er politisk, branche- og mediemæssig opmærksomhed •Mange meninger og holdninger •Bilbranchen •Energibranchen.
Hvor mange EPJ-systemer skal Danmark have? Kan SOA fx levere varen? Hvem skal bestemme standarden? Søren Lauesen IT-Universitetet i København
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Challenges in Web Search Engines • Spam • Content Quality • Quality Evaluation • Web Conventions • Duplicate Hosts • Vaguely-Structured Data.
– Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve
Anders Birkelund Nielsen, specialistadvokat
Udvidet kasserapport Formålet: At opfylde bogføringslovens krav.
NOEA/Aalborg Universitet
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 4. november 2005.
Den korte vej fra procesbeskrivelser til it-understøttelse
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Hvad siger medarbejderne?
Infinit Personas-dag d 2. maj 2012 noter fra basar SnitkerGroup Brugervenlighedskonsulent Thomas Visby Snitker.
27 FEBRUAR 2013 XXX 1 Region Midtjylland OPP og OPI Ulf Kjellerup, COWI.
ICF Rønnegården i Gørløse i Nordsjælland.
Reflekteret praksis og kvalitetsudvikling i Blå Kors - hvad er det lige, vi skal med en Forskningsafdeling?
Formalia ved opgaveskrivning
Finansieringsstrategi for bedriften!
Statsautoriseret revisor Ove Frederiksen
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Rambøll Managements definition af it-governance
Frivillighed på kommando findes ikke
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation.
Stefan Hermann Rektor Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Briding the Gaps Between Developers and Users v. Grudin Indledning Faktorer som kan påvirke bruger involvering Kontrakt udvikling Produkt udvikling Intern.
Handel med korn mellem landmænd
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 9. november 2004.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation og dataproblemer 2. november 2004.
Lektion 3. Tekstens byggeklodser Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Tekstens byggeklodser.
Tekstens byggeklodser
Tommy Engedal Kronborg
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Temaaften for vandforsyninger Svend Sand Partner Regnskabslovgivning for mindre vandværker En introduktion til ny vejledning fra Erhvervsstyrelsen.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Moms Cliff Kristoffersen, 3. december 2014 Fondsmæglerforeningen.
Brobygning til uddannelse Seniormanager Andreas Nikolajsen København, 9. januar 2014 Opstartskonference om kontanthjælpsreformen.
Kapitel 27 Bolighandel. 1.Parter i en bolighandel 1.Sælgers aktører 2.Købers aktører 2.Forløbet i en bolighandel 3.Mangler ved fast ejendom Kapitel 27.
Deloitte Consulting Analyse af uddannelsespålæg Møde med jobcentrene i midtjylland v/ seniormanager Andreas Nikolajsen Silkeborg, 18. juni 2012.
Projekt betalingsmodel Formålet med projektet: Projektet har til formål at etablere en betalingsmodel, der kan afløse de nuværende positive budgetreguleringer.
Projekt betalingsmodel Formålet med projektet: Projektet har til formål at etablere en betalingsmodel, der kan afløse de nuværende positive budgetreguleringer.
Virksomhedsformer og hæftelse
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
CfL 2016 INDIKATOR™ om Organisation og HR
Kapitel 17 Kaution.
Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet
Fede år i dansk økonomi En top 10 liste over aktuelle økonomiske temaer Oktober 2017 Cheføkonom Niels Rønholt
Hovedmilepælsplan - skabelon
Under udbudsgrænserne
Informationsmøde: Udbud af anti-decubitus madrasser og special madrasser, vekseltryk/dynamisk til Region Syddanmark.
Databehandleraftaler
Kapitel 18 Bolighandel.
Sikker adfærd er vigtig I det offentlige arbejder vi ofte med personoplysninger, som er følsomme eller skal behandles fortroligt Sikkerhedspakken.
Informationsmøde: Udbud af produkter til brug ifm. personlig hygiejne og desinfektion.
Kapitel 12 Kaution.
Præsentationens transcript:

Kommercielle OPP’er – finansielle udfordringer? November 2012

© 2012 Deloitte Fra Børsen 2

© 2012 Deloitte Hovedpointe: Betalingen fra den offentlige part skal dække renter og afdrag på 1. prioriteten! Betalingsmekanismen skal være gennemskuelig, og der skal være sikkerhed for en minimumsbetaling Der er nogle andre drivere i forbindelse med betalingsmekanismen, når der er kommercielle elementer i modellen Kontraktgrundlaget skal indeholde en forudberegnelig tilbagekøbspris, når der er ringe alternativ anvendelse Bank og realkredit analyserer ikke, de forholder sig nøgternt til fakta Særligt realkredit vil ikke og ser ikke sig selv indgå som en involveret part = passiv finansier Arbejd med positive incitamenter Finansielle udfordringer 3

© 2012 Deloitte 4

Hvordan kommer vi videre? Finansieringskilder kigger nysgerrigt på OPP En lille verden med nogle underlige ord Hjælp til at overskue et komplekst kontraktgrundlag Er der overhovedet et marked for kommercielle OPP’er i DK? 5 Visuelt overblik Hæveopgør Kommerciel brug AnlægssumDeponering OPP

Dette dokument er udarbejdet af Deloitte Financial Advisory Services. Medmindre andet er angivet, gælder følgende for oplysningerne i dette dokument: Oplysningerne, specielt tal, data og tidsplaner, er foreløbige og bør udelukkende betragtes som oplæg til diskussion. Vi indestår ikke for, at oplysningerne er troværdige, nøjagtige eller fuldstændige, og de bør ikke anvendes som sådan. Oplysningerne er ikke uafhængigt verificeret. Alle oplysninger, meninger og estimater i dette dokument repræsenterer Deloitte Financial Advisory Services' vurdering pr. den dato, dokumentet er udfærdiget, og disse kan ændres uden varsel. Da oplysningerne er udarbejdet i god tro, er ingen erklæringer eller kontraktlige forpligtelser, hverken direkte eller indirekte, indgået. Oplysningerne i dette dokument er tilvejebragt under den forudsætning, at Deloitte Financial Advisory Services og enhver partner eller medarbejder i Deloitte Financial Advisory Services ikke er ansvarlig for fejl eller unøjagtigheder i dokumentet, som skulle være forårsaget af uagtsomhed eller andet, eller for tab eller skade som følge af sådanne fejl, udeladelser eller unøjagtigheder. Dette dokument er strengt fortroligt og udelukkende til intern brug. Dokumentet må ikke reproduceres, distribueres, vises til tredjemand eller refereres til offentligt uden Deloitte Financial Advisory Services' forudgående skriftlige accept. Deloitte Touche Tohmatsu Limited Deloitte er en betegnelse for Deloitte Touche Tohmatsu Limited, der er et britisk selskab med begrænset ansvar, og dets netværk af medlemsfirmaer. Hvert medlemsfirma udgør en separat og uafhængig juridisk enhed. Vi henviser til for en udførlig beskrivelse af den juridiske struktur i Deloitte Touche Tohmatsu Limited og dets medlemsfirmaer. © 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Medlem af Deloitte Touche Tohmatsu Limited