Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Advertisements

Analyse af rejsekortet for
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Humanistundersøgelsen 2007 miniSeminar 6. maj 2008 Flemming Meier, CBS Learning Lab
EJERSKIFTE Statistik om ejerskifter i Danmark baseret på resultater fra spørgeskemaundersøgelse Okt./nov for Erhvervs- og Byggestyrelsen og INSEAD.
Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Børns indflydelse på familiens købsbeslutninger
UU-Aalborg Evaluering af brobygning og intro 2013/14 Velkommen UU-Aalborg Ungdommens Uddannelsesvejledning.
Temadag om undervisningsmiljø
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Trivselsgrupper for forældre
1 Vollsmose - Imageundersøgelse Mediehus Vollsmose November 2009.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Brugerne på Kommunikationsforum.dk “People influence people. Nothing influences people more than a recommendation from a trusted friend” Mark Zuckerberg,
Analyse for Ældre Sagen: Anvendelse af nye teknologiske kommunikationsmidler Rapport Oktober 2008.
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
Elevernes evaluering af grundforløbet Efterår 2012.
Elevernes digitale dannelse
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Illustration fra Kort om kræft figur 4.1.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Hjælpemidler og adgang til læring blandt børn og unge med ordblindhed / svære læsevanskeligheder NOTA Præsentation d. 28. februar 2011.
Konfirmandundervisning - mere end blot forberedelsen til en fest?
Redskaber til at støtte børn og unge i deres sociale liv på nettet Marianne Pihl, Projektkoordinator i Red Barnet Lystrup
Mobbe- og trivselsundersøgelse
1 & Har du forsøgt at holde op inden for det sidste år? Nu: 40 % blandt de brugere, der ryger Sidste gang: 30.
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
Nordre Skole Elevernes vurdering af vores undervisningsmiljø Undersøgelsen foretaget i 2008/2009 Der er anvendt TERMOMETER fra DCUM.
1 Politiske weblogs – en undersøgelse af den politiske weblogs gennemslagskraft under folketingsvalget februar 2005.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Kvalitetstest af Palles Gavebod Spørgeskemaundersøgelse November 2010 – januar 2011 Center for Playware DPU.
Nyborg kommune Brugerundersøgelse på Skoleområdet 2014 DANEHOFSKOLEN
HUSKESPIL – den lille tabel
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Gennemført af YouGov for Bolius Omnibus – mandag uge 31.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Skovengen Skovengen.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 1 December 2006 Vintersbølle Skole.
1 & Om holdninger og holdningsændring blandt ledere og medarbejdere på sociale institutioner Evalueringsmedarbejder.
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
 2 3  3 =  83  43  53  63  73  93  10 4.
Børn og unges sociale liv online Og hvilken rolle spiller læreren?
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
”Et virtuelt spring over bæltet” ITMF projekt november 2003 Ella Myhring Skolebibliotekar, projektleder Højby Biblioteksbutik.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Børn og unges sociale liv online Hvilken rolle spiller forældrene?
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Egedalsvænge Egedalsvænge.
Børn og unges sociale liv online
Lederforeningen for VUC:
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Hvad bestemmer sundhed og trivsel hos teenagere Anette Johansen, Søren Rasmussen, Thomas Hansen & Mette Madsen.
Disposition Præsentation af emne Mobning
Matematik B 1.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Grunde til at jeg elsker dig
Hvem, hvad, hvor om mobning
1 Fundamentale datastrukturer. 2 Definitioner: abstrakt datatype, datastruktur Elementære datastrukturer og abstrakte datatyper : arrays, stakke, køer,
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
Mobning gentænkt V/ Helle Rabøl Hansen. Cand. Jur. og adjunkt. Århus Universitet. Institut for Uddannelse og Pædagogik /eXbus, exploring bullying in schools,
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Præsentationens transcript:

Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin er der elever, der angiver at der er mobning i klassen, også selvom ingen har sagt ja til at blive mobbet * – ergo diskrepans 4.kl. – flere angiver sig som mobbet 8.kl. – flere angiver, at der forekommer mobning i klassen Hypotese: I de klasser hvor der er opmærksomhed på mobning er flere,der opfatter sig som mobbede og som ser andre mobbede? * Dem, der har svaret ja til mobning kan være mobbede andre steder

Mobbet og mobber En stærk sammenhæng mellem at være udøver og offer (75 %) – dog stærkest for direkte mobning end for de mediebaserede former for ’overgreb’(Internet, 46 %); sms, 71 %) Bemærkelsesværdigt er det dog, at det lader ikke til, at det at blive mobbet (uafhængig af om man selv har mobbet andre) synes at have nogen betydning i forhold til at afsende ubehagelige meddelelser på Internet (13 %) og sms (18 %)

Mobning og modtagelse af ubehagelige meddelelser på Internettet og sms? Flest 4.kl. piger, der udsættes for ubehagelige meddelelser (Internet, 20,9 %; sms, 25,8 % Klar sammenhæng mellem at blive mobbet og blive udsat for ubehageligheder på Internettet og sms Klarere sammenhæng mellem mobning og sms (ingen forskel på klassetrin, i alt: 38,8 %) end mellem mobning og Internet (4.kl. ligger scorer højest, 42,6 % - i alt:33,6 %) Dog har 2/3 af dem, der har været udsat for direkte mobning IKKE været udsat for ubehageligheder hverken på Internettet og via sms Klar sammenhæng mellem at blive udsat for ubehageligheder på Internet og sms – men halvdelen af dem, der har været udsat på Internettet har IKKE været udsat på sms (og omvendt)

Negative oplevelser (mobning, ubehageligheder på Internet og sms) og elevernes opfattelse af sig selv og deres skoledag Langt stærkere sammenhæng mellem mobning og dårligt selvbillede / dårlig oplevelse af skolen end der er mellem mobning og ubehagelige meddelelser i Internet/sms- sammenhænge Sammenhæng mellem at have få venner / mindre god skoledag / negativt selvbillede og det at have været udsat for ubehageligheder (alle medier og klassetrin) Dog svagere sammenhæng i forhold til Internet og sms end i forhold til direkte mobning (højsignifikant) Populære elever udsættes i højere grad for ubehagelige meddelelser på Internet/sms end for direkte mobning (Stadig opfatte sig som populær og følelsen af en god skoledag trods ubehageligheder på Nettet/sms –virker måske mindre indgribende?)

Negative hilsner på nettet Dem, der har været udsat for mobning og generelt har været udsat for negative hændelser (IRL og URL), får 35,5 % også negative hilsner over Internettet Dem, der ikke er blevet mobbet men dog stadig er udsat for negative hændelser får kun 16,2 % Af dem, der får ubehagelig meddelelser er 53,9 % heraf negative hilsner på Internettet frem for de, der får negative hilser via sms, hvilket udgør 38.5 %

Positive hilsner Dem, der har været udsat for mobning og generelt har været udsat for negative hændelser, får kun 25,5 % af disse positive hilsner Blandt dem, der har fået ubehagelige meddelelser på nettet/sms får samtidig knap 50 % positive hilsner (bemærkelsesværdigt: andelen af positive hilsner er større blandt dem, der også har været udsat for negative hændelser, i forhold til dem, der ikke har været udsat for negative hændelser. Hypotese: de, børn der mobbes direkte er i højere grad isolerede, end dem, der bliver generet via Internet/sms

Holdninger til intervention Flest mener, at man skal blande sig/forsøge at standse mobningen; få fat i en voksen Få har valgt svarmulighed: Ingenting – det er dog markant at det er mobberne, der har valgt denne mulighed (også mobberne, der selv er blevet mobbet) ¼ mener, at det hjælper at snakke med mobberne Hjælper det at, når læreren blander sig? 82,8 % mener at det altid/nogen gange hjælper (ikke blevet mobbet/ikke mobbet andre, 84,8 %) 17,2 % mener at det aldrig hjælper, men at det bliver værre (er ikke blevet mobbet/har mobbet, 36,2 %) Hjælper det, når eleverne blander sig? 85,8 % mener, at det altid/nogen gange hjælper (ikke blevet mobbet/ikke mobbet andre, 87,7 %) 14,2 mener, at det aldrig hjælper, men at det bliver værre (er blevet mobbet/mobbet andre, 37,5 %)