Cefu-oplæg 2010-11-01 v/ Jørgen Blond, UUV Køge Bugt Ideer til at give den udsatte unge CHANCEN Til at udvikle sine talenter – ressourcerne er der! Ideer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gammelheds-Philosophy
Advertisements

Livets Ord November 2008.
Engang For ikke så længe siden I det mørke Jylland….
At bruge disse to ord rigtigt
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Nonne historie.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Udfordringer i uddannelsessystemet Oplæg – SFU Sommerlejr 2010 v. Frederik Gjørup Nielsen.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Når lærere samarbejder med forældre
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Roskilde Tekniske Skole
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Den urolige chef kigger på uret,
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Livets tog.
Sofies dejlige dag.
Boligforeningernes strategi for samarbejde med biblioteker og medborgercentre ……
Børn og sorg - og sprældøde døde
Måske er I bedste venner i et år,
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Tværfagligt samarbejde
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Tradition og Fornyelse
Hvad render vi rundt og laver?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
En roman af Niels Rohleder
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
AKTIV DELTAGELSE AF TOSPROGEDE FORÆLDRE GENNEM UNDERVISNING I FORÆLDREINTRA Christiane Bech, Udviklingskonsulent og projektleder Lene Mose Nielsen, Underviser.
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
KATTE. NY KAT  Du skal kæle med din kat i en time være dag  Og gør den tryg vis den er ny  Og husk at gi den mad og vand.
Står i stedet for et navn
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Strategier for uddannelsesparathed Dialogmøde for UUO Tirsdag 11. januar Klaus Majgaard.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Den inkluderende skole
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Samson Og Dalila.
E SPØRGSMÅL Hvis politiet anholder en stum mand, og de lægger ham i håndjern. Kan han da sagsøge dem for at hindre ham i at udtale sig? Hvorfor er BH i.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
27. marts 2009 Landskursus – Landsmøde Tema: Sprog med alle sanser Gl. Avernæs 1.
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
E SPØRGSMÅL Hvis politiet anholder en stum mand, og de lægger ham i håndjern. Kan han da sagsøge dem for at hindre ham i at udtale sig? Hvorfor er BH i.
AKT på Dybbøl Skolen.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Præsentationens transcript:

Cefu-oplæg v/ Jørgen Blond, UUV Køge Bugt Ideer til at give den udsatte unge CHANCEN Til at udvikle sine talenter – ressourcerne er der! Ideer til at give den udsatte unge CHANCEN Til at udvikle sine talenter – ressourcerne er der!

Dilemmaet

Det drejer sig om rollemodeller – og kvalificering af samme En rollemodel? En voksen/ældre ung, der er sig sit ansvar og position og dermed påvirkning bevidst: Gælder for alle: Uddannelse og efteruddannelse

Uddannelse/efteruddannelse Vejledere: modul i vejlederuddannelsen: Interkulturel vejledning. Kan tages enkeltstående som efteruddannelse Lærere/pædagoger: Samme forpligtelser – tosprogspædagogik, dansk som andetsprog efteruddannelse – opdatering! ”Det ligger i ledelsen” Beslutningskompentence!

(94 kommuner tilmeldt) Tosprogs-Taskforcens syv indsatsområder Tosprogs-Taskforcens samarbejde med kommuner og skoler tager udgangspunkt i taskforcens syv indsatsområder: Kommunal strategi og politik Skoleledelse Dansk som andetsprog Organisering af undervisningen Skole-hjem-samarbejde Overgangen fra børnehave til skole Overgangen fra skole til ungdomsuddannelse

Indsatsen Hele fundamentet - Uddannelse, Efteruddannelse, Tosprogs-taskforcen, BFAU og Fastholdelseskaravanen – er klar til det vigtigste punkt: SAMARBEJDE - skole/vejledning: om den unge: Skole/uddannelsesparathed drøftes løbende

Aftalen Vær proaktiv – forebyggelse lykkes bedst i medvind Fortæl/hold kurser for forældre om uddannelsessystemet Hold fast i beslutninger – professionelle får penge for det – og har det faglige, mentale overskud?! Empati er nødvendig, og…. Husk: Forældre har bekymringen og giver kærligheden! -

Fra assimilation via integration til: FUSION Relationen med den ENKELTE unge: drop berøringsangsten - giver mulighed for: fra "dem og os" til "vi” – det giver 2+2 =5! De HAR ressourcerne – vi har brug for dem!! vi skal ”bare” hjælpe dem til at finde dem!!

- og så er der alligevel støj på senderen: Vi starter med lås der i flertal er låse, men flertal af gås er gæs ikke gåse! Vi taler om fod, - er der fler’, si’r vi fødder, men skønt vi si’r flod, vi aldrig si’r flødder. Er der en, er det den, er der to, si’r man disse. Hvorfor fa’n hedder pen så - pluralt ikke pisse? At flertal af mand er mænd - ikke mænder er svært at forstå, når en tand bli’r til tænder. Skønt flertal af and som bekendt hedder ænder, så hører man aldrig, at spand bli’r til spænder. En anden mærkværdighed er her til lands; i tredje person er det han, ham og hans. Er det sund logik - ja, derom spø’r jeg kuns - man ikke om damer si’r hun, hum og huns?

og til sidst: At synge i datid på dansk hedder sang, men gynges imperfektum er ikke gang, og hvem kan forstå, hvorfor springe er sprang, når bringe det ikke i datid er brang? Korrekt hedder datid af bringe jo bragte, hvor er så logikken, når man siger bagte, på basis af infinitiven at bage? Et andet eksempel det hedder: at tage, det bøjes i datid ved, at man si’r tog! Sku’ bage så ikke i datid gi’ bog? Når bringe er bragte, sku’ bagte være bringe, men så måtte ragte være datid af ringe, og ragte det findes på dansk faktisk ikke...derfor må vi hel’re la’ spørgsmålet ligge! (ukendt forfatter på nettet )

- Men det gør vi IKKE!! – drop berøringsangsten, du er jo uddannet! tag udfordringen op, du er jo uddannet! Giv en ekstra chance med nye krav og altid fulgt af støtte!