Nogle punkter fra kapitel 2

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Advertisements

Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Gammelheds-Philosophy
Den lille Mads.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
At bruge disse to ord rigtigt
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Nonne historie.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
3 Historier fra det virkelige liv
Opstandelsesfest.
Borgernes barrierer for brug af IT
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Med dejlige varme farver
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
Telefonen ringer.
Du kender det… man vil prøve dette eller hint, man vil prøve dette eller hint, for at opdage - lige midt i - for at opdage - lige midt i - at det skulle.
Menneskets fald og genoprejsning
?.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Kapitel 3 – nogle citater
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Religion er opium til folket”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Kapitel 4 – nogle citater
Mandag 19/9 mødtes vi i skolen.Vi fik at vide vi havde Naturuge og at vi skulle en tur i skoven. Vi gik vi gik og vi gik, men alligevel sagde lærerne at.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En helt normal samtale ved morgenbordet:
Vokse gennem venskab!.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
HISTORIEN OM DEN SØDE TAND OG DEN RÅ BØRSTE
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Kapitel 8 – nogle citater og overvejelser
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Den barmhjertige samaritaner
Samson Og Dalila.
Grunde til at jeg elsker dig
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Præsentationens transcript:

Nogle punkter fra kapitel 2 De uanstændige Nogle punkter fra kapitel 2

Situationen Thomas er sammen med Topsy, Mick og Eugene taget til Thamms’ sommerhus. Edith og Frederik er der også indtil Frederik bliver så fuld at de bliver nødt til at tilkalde læge. Thomas’ tænker om Mick og Topsy.

Normer Thomas : ,,Nu var han midt i det og vidste, at der ingen vej var tilbage. Selv om han stædigt forsøgte at opretholde de gamle normer, klippevægsansigtets, så vidste han, at de var ved at gå i opløsning. (s. 21)

Normer Thomas tænker : ,,Hans mors forankring i en verden af absolutter. Grundfæstede domme. Dette, hint, passende, eller upassende. Tidligere en god, brugbar verden. Men nu, ikke mere. Det var en bamseverden.” (s. 36)

Normer Thomas tænker : ,,Det måtte være forkert. Mick og Topsy måtte være forkerte. Skulle være det. Ellers ville alting gå under” (s. 41)

Normer Thomas tænker : ,,Og denne indsigt, at klippevægsansigtets normer ikke var endelige, men en fortolkning, gjorde ham angst.” (s. 49)

Angsten - Ansvaret Imaginær soundtrack : ,,Regnen trommede sin uendelige melodi på taget. Ligesom når akrobaten skal til at foretage det store, livsfarlige nummer. Tredobbelt saltomortale.” (s. 35)

Angsten - Ansvaret Thomas ,,[t]ænkte på sit udstrakte ansvar, som omfattede alle mennesker, fortonede sig som en kædereaktion i uendeligheden.” (s. 35)

Angsten - Ansvaret Thomas tænker : ,,Ikke alene ansvarlig for sig selv, men også for alle andre.” (s. 36)

Angsten - Ansvaret Thomas tænker : ,,Nødvendigt at være personlig ansvarlig for alle, holde liv i dem, for ellers kunne de dø …ikke gå på de sorte streger mellem fliserne” (s. 40) J.f. As good as it gets

Angsten - Ansvaret Thomas tænker : ,,Derfor hadede han både klippevægsansigtet for det tab, det havde påført ham, og tvillingerne, fordi de aldrig ville komme til at forstå den kamp, han måtte kæmpe.” (s. 50)

Uskyld Thomas tænker : ,,...disse tvillinger, uskyldige. Men. De var netop ikke uskyldige. Nej, ikke for ham, men for sig selv.” (s. 40)

Eden? ,,Han havde nippet til det bitre farlige stof.” (s. 27)

Zoologisk have? Om Mick : ,,Som en abe, tænkte Thomas” (s. 25) Om Mick : ,,Som en hund, der skal til at bide i et kødben, Tænkte Thomas.” (s. 33) “Som et rovdyrsmil, tænkte han.” (s. 34)

Sex Thomas tænker : ,,Og så denne målløse forbavselse, da man opdagede, at ens forældre gjorde sådan noget. Ikke som Mick og Topsy, der ugenert snakkede om Edith. Når hun var sur, sagde de, at nu trængte hun nok igen.” (s. 37)

Sex Thomas’ tankeflod : ,,...Og trekanter med krøller på.” (s. 38)

Det forkerte – hvad er det? Thomas fortæller : ,,Det var kommet, og det var ikke sådan at slippe af med. Man kunne tage sine beslutninger, men det forkerte havde sit eget forkerte liv. Kunne godt komme, når man sad og spiste gulerødder.” (s. 39) Hvad fortæller Thomas om på side 39?

Frederik ,,Det gik hurtigt ned at bakke med ham. Han spiste intet og blev dagen lang liggende i sengen med en flaske trykket ind mellem benene under dynen.” (s. 23)

Mick + Topsy Mick siger om Topsy : ,,-Er det ikke nogle dejlige bryster, mand? Du kan mærke duehjerterne banke, hvis du tager dem i hånden.” (s. 22)

Mick + Topsy Thomas ,,[...] var skræmt over deres intimitet. Den var på en gang facinerende og makaber.” (s. 50)

Mick + Topsy, Ansvar og Angst, Zoologisk have, Normer ,,Men han var bange. Hans normer omfattede ikke Mick, Topsy og Eugene. Han følte sig som en dyretæmmer sammen med en flok sibiriske kongetigre og vogtede dem nøje. Navnlig nu, da den eneste repræsentant for forældregenerationen var forsvundet. Desuden var han dybt forelsket i dem.” (s. 30)

Thomas + Mick ,,Pludselig fik Thomas lyst til at røre ved ham [Mick]. Føle den lange halsmuskel mellem fingrene, eller tage ham i hånden og mærke hans varme. Tanken gav ham kvalme. Og han fik lyst til at tage ham om halsen og trykke til, så hårdt han kunne.” (s. 24)

Thomas og Mick Thomas bebrejder sig selv : ,,Og du kan jo ikke engang skelne mellem Mick og Topsy og hvem af dem, du er forelsket i. Topsy, ja, Topsy. Det skal være Topsy. (s. 41)

Eugene ,,Eugene ville ikke med. For det første, sagde han, følte han, at inspirationen var på vej, og for det andet skulle han lave fysiognomiske studier.” (s. 30)

Eugene ,,Hver sjette time tog han sit blodtryk med et fikst lille blodtryksapparat, desuden tog han temperatur, målte pulsen, stirrede på sine mandler og tog en urinprøve.” (s. 30)

Eugene ,,-En anden een bli’r snart nødt til at rejse til Paris igen, man kan ikke tåle klimaet …” (s. 30)

Eugene, Normer Thomas skriver til sine forældre : ,,Eugene Thamms er dygtig til at lave mad. Det er underligt, at en mand kan sådan noget.” (s. 45)

Krigen Simon : ,,-Ikke fordi jeg er særlig begejstret for denne Hitler, sagde klippevægsansigtet, men jeg synes ... -På nationalt grundlag naturligvis, brummede obersten.” (s. 28)

Krigen ,,Eugene serverede kaffe. Han var blevet lidt rastløs de sidste dage, i takt med avisoverskrifterne på forsiderne blev større og større.” (s. 42)