Forventede ændringer i ordninger efter nyt Landdistriktprogram Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
EMIR Den videre proces Anna Lærke Kraft, BØRS.
Regelaften Regeludvalget De nyeste ændringer Hulspilsregler
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Erstatning og tilbudsgivers dilemma når udbudsgrundlaget er fejlbehæftet eller uklart Peter Dann Jørgensen.
Nye sporbarhedsregler for fiskevarer og akvakulturprodukter
Tilskud til naturpleje. - 1-årig eller 5-årig ordning
Hvor meget må kvaliteten i et robust og forsvarligt beredskab koste?
Oprydning på Pc'en Din PC bliver langsommere jo længere tid du bruger den Du er ikke årsag til dette Det er bare sådan din PC arbejder. Dine filer bliver.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Økonomi Budget 2008 & Budgetlægning Budget opfølgning pr •Tilbagemeldingerne fra aftaleholderne om forventet årsresultat, viser.
Marts 2010 Dansk Karate Forbund Dommerprogram 2010 KATA & KUMITE.
Budgetgrundlag i planteavlen
Tilskudsordninger til finansiering af vandløbsrestaurering Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen, Tønder Denne præsentation indeholder 9 mulige forside.
Forbrugerkøb kap. 17 Af: Pia Hansen.
IS-Strategi.
Takstberegning RAMMEAFTALE 2015.
Gråskala.
Irak.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
ARBEJDSTILSYNET Svejsning, skæring og slibning i metal på tilsynet
Lidt om ham Austin Performativer der virker…. Opgør med den klassiske forståelse af sproget: Klassisk: Udsagn kan være beskrivende eller erklærende Disse.
Dansk Forening For Udbudsret, 20
Denne præsentation indeholder 9 mulige forside layouts
Udbetaling af tilskud. Hvad er proceduren og hvad skal man huske Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
EU –regler og rammer Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Der kan frit vælges farver fra farvepaletterne.
Kloakering i den spredte bebyggelse
ENVINA – Vandløbsfagmøde Torsdag den 2. oktober 2014
Markblokke Skovrejsning - på eksisterende landbrugsarealer Særlig drift – på skovarealer Konsulentmøde 12. marts 2009.
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
24. januar 2013.
Denne præsentation indeholder 9 mulige forside layouts
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Velkommen til workshop om EASY-P
Refshammer beboerforening
Kerneårsagsanalyser Kortere undervisningsoplæg eller indlæg på fx et personalemøde (30–45 minutter) DREJEBOG 2.
En patient får forkert blod
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Kontrol af Bopæl og ophold.
Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november.
VE til procesordningen Hjallerup Fjernvarme Temadag 11. december 2014
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
AER – Tilskud til faglige udvalg og lokale uddannelsesudvalg Hvordan gør vi?
Når der er givet en projektbevilling…. Opfølgning på projekter med tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker.
Konsulentmøde Tilskud til skov juni Dagsorden kl – 9.45 Ankomst – kaffe og brød kl. 9.45Velkomst Kl Tilskud -Grønne driftsplaner -Landdistriktsprogram.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Konsulentmøde Marts Dagsorden Børkop 12/ Kaffe rundstykker Velkomst – generelt Nyt sagsflow i tilskudssager.
Vandløbsrestaurering i Fiskeriudviklingsprogrammet Lars Christensen Clink NaturErhvervstyrelsen.
Forstå kommunens indkøb v/ Pia Ziegler Indkøb- og udbudschef i Hillerød Kommune Navn / stilling / oplæg.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Introduktion til konferencen “Håndhævelse af EU’s udbudsregler” Steen Treumer Professor, Det Juridiske Fakultet,
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 9. februar 2010.
Krisekommunikation når mediestormen raser. Titel HINDBÆR.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Det fælles europæiske udbudsdokument Sådan virker det! Dialogmøder om ESPD i København og Odense foråret 2016.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
Kursus for skolerevisorer Hotel Comwell, Middelfart 23. oktober 2012
Persondata v/kontorchef Peter Fogh Knudsen
Nye ACE regler pr. 1. december 2012
Persondata og bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering
Præsentationens transcript:

Forventede ændringer i ordninger efter nyt Landdistriktprogram Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen

Titel2 Nyt Landdistriktsprogram I 2014 overgik vi til nyt program. Med det nye program kommer der nye EU-regler Nu bruger vi stadig gamle regler, da programmet er ikke endeligt godkendt endnu. I 2015 åbner vi efter det nye program og nye regler

Krav om prioriteringskriterier og ansøgningsrunder Alle projekter skal prioriteres også selv om der er penge nok. Der vil blive indført ansøgningsrunder. Titel3

Nye sanktionsregler 3 % sanktion bliver til en 10 % sanktion Opdeling i betingelser og forpligtelser Forpligtelser skal sanktioneres proportionelt Titel4

Nye sanktionsregler Alvor: afhænger især af overtrædelsens konsekvenser set i forhold til, hvad der er formålet med de kriterier, som ikke er overholdt Omfang: (extent) afhænger især af, hvilken virkning overtrædelsen har haft på operationen som helhed Varighed (duration) afhænger især af, hvor længe overtrædelsens virkninger gør sig gældende, eller af muligheden for at bringe dens virkninger til ophør med rimelige midler Titel5

Nye sanktionsregler Gentagelse (reoccurence) afhænger af, hvorvidt den samme overtrædelse har fundet sted tidligere enten inden for de sidste fire år eller i hele programperioden for så vidt angår den samme støttemodtager og samme foranstaltning, ELLER når det drejer sig om en lignende foranstaltning for programperioden Titel6

Eksempel skiltning Eksemplerne på manglende skiltning kan være: Manglende overholdelse: Logo og tekst mangler fuldstændigt. Ufuldstændig overholdelse: –Logo er medtaget, men teksten mangler –Logo og tekst er for småt til at kunne læses Der er en tekst, men den er formuleret anderledes, end krævet i forordningen Titel7

Påbud om korrektion – ingen sanktion Hvis det er muligt at korrigere, skal tilsagnshaver have påbud om at opsætte korrekt skiltning med en frist på en måned. Der skal indsendes dokumentation for at kravet om skiltningen er opfyldt. Hvis det ikke sker inden for fristen, skal der sanktioneres Eksempler, hvor der gives påbud om korrektion inden tilskuddet udbetales er: Påbud om at opsætte et manglende skilt ved en bygning eller et anlæg Titel8

Korrektion ikke mulig Hvis det ikke er muligt at korrigere (fx ved en pjece, skiltning ved en afsluttet event eller på en hjemmeside, der ikke længere er aktuel) eller der ikke korrigeres efter påbud, skal der sanktioneres efter de følgende retningslinjer: –Ligegyldigt fejl –Mindre alvorlige fejl –Alvorlige fejl Titel9

Ligegyldige fejl – sanktion = 0 % Logo og tekst er placeret på en forkert side i pjecen Farvenuancerne er ikke korrekte Størrelsen af tekst er ikke korrekt, men læsbar. Mindre alvorlige fejl – sanktion = 2 % af tilskudsbeløbet, dog maks kr. Logo mangler, men der er korrekt tekst Tekst mangler eller er ikke korrekt, men der er logo Farver er forkerte, hvis skiltet ikke er i sort / hvid Størrelsen af skiltet er ikke korrekt Forkert form (rektangulært / kvadratisk). Titel10

Alvorlige fejl – sanktion = 5 % af tilskudsbeløbet, dog maks kr. Eksempler på alvorlige fejl er: Der er ikke skiltet Tekst ikke læsbar Skiltningen er helt forkert, fx forkert logo, forkert tekst, i stedet for EU står NATO etc. Titel11

Eksempel udbud Der er krav om udbud og der er ikke gjort noget: 100 % nedsættelse af omkostningen der skulle have været i udbud Er der lavet noget vil nedsættelsen være mindre alt efter hvor alvorligt det er. Titel12

Dødvægt Der må ikke udbetales til noget som tilsagnshaver ville lave alligevel. Det betyder at vi fjerner igangsætningstilladelserne Titel13

Andre ting –Krav om digitale ansøgningsskemaer –Vi undersøger muligheden for opdeling i forundersøgelse, detail og gennemførelse???? –Hvad siger I? Titel14