Tirsdag den 28. oktober fandt legatoverrækkelsen af ’For Kvinder i Naturvidenskab’ sted på Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. I år blev der uddelt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anders Holm Sociologisk Institut, Københavns Universitet og
Advertisements

Myastenia gravis.
Dosisbegreber Dosisbegreberne, der anvendes inden for strålingsbeskyttelsen, er baseret på: strålingens fysiske vekselvirkning strålingens biologiske virkning.
Historien om Jørgen Finke
EVOLUTION.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Gavnlige mikroorganismer
Center for Studier i Arbejdsliv Årsmøde 2011 Arbejdslivets skyggesider Center for Arbejds- og Organisationspsykologi Institut for Psykologi Det.
htx-hverdagen set med videnskabernes briller
Moderne genteknologi Celler som fabrikker.
Thomas Sparsø, postdoc, Sct Hans,
Kønsdifferentiering - dreng
Radioaktivitet  - stråling: Består af en alfa partikel
Overskrift dfgdffghfg Analyse og Kommunikation | Kortlægning - efteråret 2012 | April 2013 Kortlægning af entreprenørskabsundervisning - Danske universiteter,
Evolution.
Du trækker vejret med dine lunger
Hvad er mikroorganismer?
Du vidste det godt i forvejen... Klik for at gå videre.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Jørgen Haagen & John Andersson UCSJ
Skadelige mikroorganismer
Naturfag 9.klasse Kredsløbet.
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
Medarbejdermøde 11. september Orientering om ASB’s strategi og udvikling  Hvordan klarer ASB sig lige nu?  Får vi flere penge og mere plads i.
Sprog og identitet - fra interesse i sprog til en identitet som forsker Pia Quist Københavns Universitet Nordisk Forskningsinstitut afd. for Dialektforskning.
Homeostase / Regulering af kroppens indre miljø
APRIL 2010 AARHUS UNIVERSITET PÆDAGOGER OG FAGRESSOURCER.
Bloddonorernes Landskomité, d. 24. maj 2014, Middelfart
ERHVERVSPHD Hvordan gør vi ordningen til en succes i Nordjylland?
Hjerte-kar sygdomme Rygning.
Kønsdifferentiering - dreng
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Survive: Lad de døde gavne de levende
Det perifere nervesystem (PNS)
Opfattelse i gamle dage DNAMutationRekombination Menneskets påvirkning.
Skrivning i de store formater
Nye resultater forklarer, hvorfor gener for sygdomsresistens ofte kun er virksomme i kort tid Hans Thordal-Christensen Inst. for Jordbrugsvidenskab Det.
Testeksperiment EVAluering November 2007 | Henrik Brønnum-HansenSide 1 CEEH Interessentforum 26. november 2007 Henrik Brønnum-Hansen Et testeksperiment.
Naturvidenskab: ”Illustreret Videnskab” nr. 18 / 2007
Hvad er god forskningsformidling i sociale webmedier? Thomas Söderqvist Museumschef Medicinsk Museion Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Københavns Universitet.
Anvendelse af DNA markører i planteforædlingen
Mød Aalborg Universitet
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Kønsdifferentiering - dreng
Flere kvinder i forskningen hvordan ser situationen ud på Syddansk Universitet og hvordan kunne man ændre den ?
Lauritz B. Holm-Nielsen, rektor Forberedelsesudvalget Region Midtjylland A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet  studerende pt. 
Oversigt Evolution DNA Mutation Recombinationon Mennesker påvirkning.
Status for GM-afgrøderne i Danmark og internationalt Preben Bach Holm Aarhus Universitet Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Inst. for Genetik og Bioteknologi.
Dagsorden Tirsdag d. 28/10 Hvad ved vi nu om novellegenren – snak i gruppen! Opsamling på film omhandlende komposition. Gruppearbejde i teams – ”Hovedet”.
... til dig med rygsmerter - MODIC FORANDRINGER (tryk pil t.h. )
Evolutionens historie
Nyt fra fungicidafprøvning på Flakkebjerg
Galileo Galilei Fysiker..
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende 4. Session – Compliance og gruppearbejde Undervisere:
Fagkategorierne i projektet Humaniora Sprog, litteratur, historie, musik, kunst, religion, filosofi, medier Samfundsvidenskab Politik, økonomi, samfundsforhold,
Virker det? Fortællinger om maveorm, myggenet og andre samfundsvidenskabelige forsøg med mennesker i Afrika og Asien Henrik Hansen, Professor Fødevareøkonomisk.
Lars Hvilsted Rasmussen
Hormonsystemet/Indokrine kirtler
Farmakologiberegning
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Du vidste det godt i forvejen...
Udvalgte forskningsresultater
Landmænds forurening af drikkevand
Hemmeligheden bag arvelighed
- din ven og fjende nummer 1
Genetik.
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Den religiøse dimension
Enzymers virkemåde og aktivitet under forskellige forhold
Præsentationens transcript:

Tirsdag den 28. oktober fandt legatoverrækkelsen af ’For Kvinder i Naturvidenskab’ sted på Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. I år blev der uddelt tre legater, og på de følgende par slides vil du kunne læse lidt om de tre legatmodtagere og deres spændende projekter.

Ph.d. Eva Holtgrewe- Stukenbrock, Biologisk Institut, Københavns Universitet. ”Værts-specialisering og artsdannelse af en ny sygdomsfremkaldende svamp på hvede: genom-evolution gennem 10.000 år. ” Projektet forsøger at afdække den genetiske baggrund, som de sygdomsfremkaldende plantepatogene svampe besidder for at kunne ændre og tilpasse sig så hurtigt. Ved at sammenligne svampenes DNA vil det være muligt at identificere de gener eller regioner i genomet, som har været specielt vigtige i artsdannelsen og den efterfølgende tilpasning til en landbrugsafgrøde.

Ph.d. Nanna MacAulay, Aquaporin 4 (AQP4) er den primære Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet. ”Vandtransport i hjernen – en mulig effekt af vasopressin?” Aquaporin 4 (AQP4) er den primære vandkanal i hjernevævet og er hovedsageligt at finde i en af de membraner der udgør overgangen mellem blod og hjernevæv – den såkaldte blod hjerne-barriere. Herved bidrager den til vandbalancen i hjernen og derved også til den dannelse af væskeansamlinger i hjernen (ødem) der kan opstå ved blodprop i hjernen, slag i hovedet, hjernetumorer, meningitis m.v., hvilke i værste fald kan have døden til følge.

Ph.d. Petrine Wellendorph, Institut for medicinalkemi, Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet ”Kloning og karakterisering af en receptor for gamma-hydroxysmørsyre (GHB) også kendt som misbrugsstoffet Fantasy”. Fantasy kaldes også ’date rape drug’ og er særlig farligt fordi forskellen mellem den dosis der skal til for at stoffet har den ønskede effekt til, at det forårsager dyb søvn og koma er lille. Det er derfor af største vigtighed at kende virkningsmekanismen for drug’et.