SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Medarbejderudviklingssamtalen
Er det ikke noget i klassen?
Velkommen til Generalforsamling og Pokalfest i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest Danmarks 5. største atletikklub målt på ungdomsmedlemmer.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Landsseminar for Junior- og Eliteledere 19 November 2011.
Junior Development Juniorudvikling. Junior Development Juniorudvikling Aktiviteter rettet mod forældrene Hverveaktiviteter for nye medlemmer Minihockey.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Lærerprofessionen.
Børn, bevægelse og motivation
Brøndby den 10. april 2007 Forældrerekruttering Teddy Pedersen Haderslev Fodboldklub DIF - Breddekonsulenttræf.
Forældremøde X årgang.
Implementering på Fenrishus
Sønderjydsk Fodbolddommerklub Strategi 2009 – 2011.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Lisbeth Nielsen Formand for Gladsaxe Judoklub Forældreinvolvering.
Fastholdelse af medlemmer
Time Of Fast
Velkommen til informationsmøde vedr. MTB Randers
Forældremøde august 2009  Efterårssæson 2009  Træning  U13-hjælp  Cafeteria-vagt  Hjemmeside  Forældrebud  Evt?/Spørgsmål??
Historie •Sejlklubbens formand nævner behov for bedre faciliteter i sin beretning på efterårsgeneralforsamling, 2002 •Generalforsamlingen er positivt stemt,
Dansk Svømmeunions politiske program
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Det gode klasserådsarbejde
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
FH78 VISION Vision FH78. FH78 vil gode håndboldoplevelser for alle. Vi vil være en håndboldklub: som tilgodeser bredden udviser fairplay har.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
NOEA/Aalborg Universitet
Forældremøde Ellepilen 11. April Hvem er vi?
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
HVAD ER UDSATTE BØRN OG UNGE? Børn og unge med: Økonomiske Sociale Kulturelle forhold som gør, at de ikke kan deltage i foreningslivet på lige fod med.
Opfølgning på trivselsundersøgelsen
Randers HH Sæson 2014/15 Samarbejde mellem klubben og forældrene til U16 og U18.
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Hvad skal vi tænke igennem og beslutte ? Strategi for Højbjerg Badmintonklub frem mod 2010 Opgave.
1 Vision – Mission - Værdier - Mål – Midler - Politikker.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
Åben skole - set i foreningsperspektiv Herning Fremad, torsdag d. 11. juni 2015.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Målsætning og strategi Sejlklubben Lynæs Sejlklubben Lynæs 1.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
” FORENINGEN - ET FEDT STED AT VÆRE”. Hvad er projektet ”Foreningen – et fedt sted at være” DGI Landsplan har 14 foreninger med i projektet Hvad er målet:
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Certifikat Grøn Spire naturdagplejer 2017
- Kom tættere på dit barns skolegang
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Velkommen til generalforsamling 2. marts 2018 !
BADMINTON Netværksmøde foråret
[klik og indsæt kommunenavn]
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani

SportHouse De 5 værdier Fællesskab Udvikling Troværdighed Engagement Idræt for alle

SportHouse Ved fællesskab forstår vi: At vi gennem samarbejde og kammeratskab omkring klubbens aktiviteter skaber en god atmosfære for alle! Leveregel 1 Vi arrangerer aktiviteter med både sportsligt og socialt indhold. Leveregel 2 Vi formidler kontakt, samarbejder og arrangerer aktiviteter med andre klubber. Leveregel 3 Vi opfordrer til og arrangerer fælles kørsel til og fra aktiviteter uden for klubben. Leveregel 4 Der bliver informeret om kommende aktiviteter synligt (www, skrift, mundtligt) og med god varsel dvs. med minimum 1 måneds varsel.

SportHouse Ved udvikling forstår vi: Tiltag der udvikler det sportslige og det sociale, fastholder trænere og medlemmer i klubben, og giver dem, der ønsker at tage ansvar, muligheden. Leveregel 1 Trænere i Mitani skal påbegynde DJUs trænerkursus eller have lignende trænerkurser. Leveregel 2 Der skal udarbejdes en udviklingsplan for alle trænere med opfølgning en gang om året. Leveregel 3 Der udarbejdes graduering minimum 1 gang pr. år. Det er trænerens afgørelse om en kæmper kan komme til graduering. Leveregel 4 Med alle der er gradueret til 3. kyu udarbejdes en sportslig målsætning omkring videreudvikling. Der følges op 1 gang årligt. Leveregel 5 Vi vil udvikle samarbejdet med andre klubber (både ind- og udland).

SportHouse Ved troværdighed forstår vi: At vi lever, det vi siger. Leveregel 1 Alle involverede i klubben overholder aftaler. Leveregel 2 Vi opstiller realistiske mål på alle niveauer i klubben. Leveregel 3 Vi giver konstruktiv og relevant feedback på alle niveauer i klubben.

SportHouse Ved engagement forstår vi: At alle der tager initiativ og ansvar for klubbens udvikling og trivsel er drivkraften. Leveregel 1 Vi stiller krav om mødepligt og at fravær meldes forud til træneren. Leveregel 2 Vi opfordrer forældre til at vise engagement i deres børns klub. Leveregel 3 Vi forpligter os til efter bedste evne at træne og udvikle medlemmerne i en positiv ånd.

SportHouse Ved idræt for alle forstår vi: At alle skal behandles lige på deres eget niveau, både som kæmpere og personligt med plads til individuel hjælp. Vi fokuserer på styrker frem for svagheder. Leveregel 1 Vi har et tæt forældresamarbejde og tager løbende initiativer til at modtage feedback fra forældre og medlemmer på vores træning. Leveregel 2 Vi tager initiativ til, at alle børn og unge får en chance. Vores mål er, at der skal være plads til alle uanset sociale kompetencer og ambitioner.

SportHouse Ideer til implementering Hæfte med værdier og leveregler til nuværende og til kommende medlemmer. Hænge værdierne op i klubben (ramme ind – billeder). Hjemmesiden. Fortælle om levereglerne i forbindelse med den daglige træning evt. i forbindelse med juleafslutning/andre arrangementer. Trænerne informerer kæmperne til træning. I forbindelse med årsplaner.