Hvordan ser livet i skyerne ud efter ½ år?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Samarbejde mellem Fjernlån og Accession Fjernlånskonference maj 2011 Lene Stampe.
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
Der er ingen programmer Det tager alt for lang tid at blive logget på
Skabelon for udarbejdelse af en strategi for den perfekte storm
RefWorks 2.00 Velkommen til Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultetsbibliotek - Frederiksberg Campus.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Håndtering af e- bøger på CBS Af Nikolaj Kjær Jensen CBS Bibliotek.
- Folkebibliotekernes nye ebogsservice.
SKOLEBIBLIOTEKET PÅ NETTET Udarbejdet af Jette Hansen.
Låner i et elektronisk spil kegler Synliggørelse vs økonomi Kan bibliotekerne opfylde brugernes behov?
Cand.mag. Lise Vandborg, Chefredaktør Litteratursiden
FORFRA – Majmøde 2014 Patron Driven Acquisition (PDA) v/Sannie H. Christensen Den 22. maj 2014.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
De to officielle miljømærker
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
Netværksdag for it-formidlere 22. maj 2013 Fuld digital kommunikation i 2015 – hvordan hjælper vi bedst dem, der ikke kan? Kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen.
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
E-ressourcer i fælleskataloger Låner i et elektronisk spil kegler.
Kommunikationsstrategi Scleroseforeningen
Brugervenligheds test. n ewline ønsker at gøre deres web- side mere brugervenlig.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Øvrige internationale trends FORFRA, Hindsgavl 2011.
Gymnasielle Skoleprojekter 2011/2012
Energieffektivisering i byggeriet”. Program Introduktion til Energieffektivisering af byggeriet Delprojekt_01Systematisk energieffektivisering af tekniske.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Det Kongelige Bibliotek Digital Infrastruktur og Service Digital Udvikling og Formidling Knut Anton Bøckman.
E-bøger gennem PrioInfo - oversigt v/ Claes Olsson.
AU Biblioteksudvalgsmøde Karen Harbo, udviklingskonsulent, ASB bibliotek, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Karen Harbo, ASB bibliotek, Aarhus.
 2 elever fra hver klasse fra 4. klasse og op.  2 hold, et hold pr halv år.  Samme organisering som et elevråd.  Kort ansøgning.  Klasselærere er.
Hvad gør vi? Trykt materiale:
Erfaringer med PDA, pick and choose, aggregatorer og forlagsmodeller BF Statsgruppens temadag 1 Nov Niels Jørgen Blaabjerg Aalborg Universitetsbibliotek.
Undervisere: Thomas Hoffmann & Jesper Mørch. Agenda:  Den fysiske samling  Akademisk litteratursøgning  Søgeteknik  ITUs elektroniske ressourcer 
IT-Bibliotekets webside:. Eksempel på e-bog!
Overgang fra BPOS til Office 365 for eksisterende BPOS-kunder
Folkebibliotekernes ebogsservice eReolens strategi for e-bøger Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde 28. marts 2014.
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
On the road again…. Biblioteket og Bussen.. ”Jeg synes samarbejdet med Ramasjang er rigtig godt, men det er et problem, at når der bliver reklameret for.
Oplæg til Fabita temadag om netressourcer / Kira Stine Hansen Det gør vi på DNLB – egne registreringer i basen Status over perioden fra 1999-
Ewan Andreasen, projektleder
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Godmorgen Praktik-konference Dagsorden, 2. dag – 09.00: nogen sover, andre spiser – 09.05: de fleste synger – 10.30: Lisbeth.
Agenda Lidt om forhold og udfordringer E-ressourcer i undervisningen Danmark set fra luften – slip brugerne løs i samlingen Projekt Profilering.
30%... Vi forbereder os på DDB E-materialer set fra Silkeborg Toke Leth Laursen Silkeborg Bibliotekerne.
Gymnasielle Skoleprojekter 2011/2012 Gribskov gym Rødkilde gym, Vejle Birkerød gymnasium Faaborg gym Egå gym, Aarhus Tietgenskolen, Odense Espergærde gym.
IT workshop 30. september 2004 Gennemgang af eksisterende forretningsmodeller Gennemgang af eksisterende forretningsmodeller DNLB KB MINIBIB.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Temadag om undervisning af borgere Fra forsøg til udvikling af konceptet - erfaringer og ideer.
Program Kort introduktion til workshoppen 1. time Generel introduktion til DEF og deff.dk - den samlede on-line indgang til Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Status december 2013 FRIVILLIGE IT-GUIDER V/ RIKKE, SOLRØD BIBLIOTEK.
Obligatorisk digital selvbetjening
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Data Management i Praksis Tema RUb: Data Management Planning DMPonline Stine Vejlebo Hansen & Sacha Zurcher.
Copenhagen, May 12, 2016 Dias 1 Digital Humaniora, e-science og juraen Birte Christensen-Dalsgaard Project Manager.
ARBEJDER DU FOR BANKEN – ELLER ARBEJDER BANKEN FOR DIG?
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
KUBIS indlejring i KU Absalon & Udvikling af læringsobjekter i www
Personalet Aktuel status Strategi - fremtid
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Saga er et internationalt digital-forlag med en bred udgivelsesprofil
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Præsentationens transcript:

Hvordan ser livet i skyerne ud efter ½ år? En strategi om e-only og arbejde med PDA – er der nogen udfordringer i det?

Strategi + beslutningsgrundlag Konstatering af stigende e-benyttelse (statistik + brugerparathed) Tilgængelighed: En bog der aldrig er udlånt + fjernadgang Ændring af accessionspolitik 30 % af de materialer der er indkøbt de sidste 3 år (Nat/Sund) har aldrig været udlånt! Brugerdreven accession Firstmovers på PDA (Patron Driven Acquisition) Besparelser – personalenedskæring og dermed tilpasning af aktiviteter til et lavere ressourceniveau Ingen fagreference 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Politisk accept Aktører De Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved KU KB/KUBIS, KUB Nord - Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultetsbibliotek Årsaftale 2011 Overordnet vil KUB Nord satse på i løbet af de næste 3 år at blive et 100 % digitalt fakultetsbibliotek forsøg med brugerstyret boganskaffelse: Just in Time, i stedet for Just in Case LIFE, FARMA + SAMF Økonomi har valgt at deltage i projektet I vores årsaftale var det uden problem at få tilsagn om at gå digitalt. Vådområdet var helt naturligt det fagområde der skulle gå forrest:   Farma, Life og Økonomi (Samf) ville gerne deltage med et mindre beløb – så vi har et fælles projekt med de deltagende fakultetsbiblioteker. Efterfølgende er det vedtaget at også de øvrige fag deltager med mindre beløb afsat af deres trykte bogkonto. 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Udfordring: Forhandlinger Modelberegninger e-bogspakkerrabat – 30% af titlerne ubenyttede   Forhandlingsresultater: Evidens baseret PDA (pakkeløsning / forlagsaftaler) Bruger udløber køb (leverandøraftaler) Status Forhandler igen nu: økonomi, brugervenlighed + implementeringslethed (backend workflow) Vi vurderede at det var økonomisk acceptabelt at anskaffe de hidtidige pakker – da vi efter forhandling, hvor vi fremlagde vores beregninger som baseres på hvad et udlånt bog koster. Check beregninger inden foredraget   På baggrund af viden om hvilke forlag der var vores største leverandører udvalgte vi de mest attraktive leverandører som vi ønskede at forhandle med. Der var stor interesse – men ikke stor parathed – mange var ikke klar med en egentlig PDA løsning – Men gode forlag som: Cambridge Wiley/Blackwell Ville gerne afprøve PDA med os – som 1. movers – som de siger. Det tager tid Men helt klart en fordel at få aftaler direkte med forlag – ingen mellemmand – der skal tjene penge. Da vi også skulle forsøge os med reelt PDA – forhandlede vi med Ebrary/Proquest og Dawson . Det er også rimeligt nyt for dem og ikke alt er på plads. – så det er et forsøgsår. I Dawson kan man vælge hvilke emneområder der skal være tilgængelige men endnu ikke – lovet i 2012 sætte max på de enkelte Dewey koder – kun et samlet MAX beløb. Man kan fravælge de forlag som vi har aftaler med – Men de kan heller ikke som lovet i første omgang deduplikere op med de trykte. Så vi har valgt også at begrænse til 2011 og 12 – så der ikke er stort overlap. Egentlig perpetual accecc er der heller ikke ved køb. Man får credit – så efter ca. 70 udlån à 14 dage skal man købe en ny e-bog. Et køb sker efter 5 min. læsning. Dog rabat på listepris og ingen hosting fee Hos Ebrary skal man vælge single use eller multi use - 150 % af listepris og ingen rabat på listepris En bog der aldig er udlånt??? – ved single use ----- Bedre DRM – og egentlig perpetual access. Men dyrere! 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Udfordring: Backend workflow Status Krav om modeller (økonomistyring, statistik, systemintegration) Fx kun autoriserede brugere må kunne udløse køb 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Udfordring: Medarbejderkompetencer ’Hands on’ workshop for samtlige medarbejdere m. informationsvagt Faktasheets Kompetence-spydspidser (apps, tablets + e-ressource viden) Vidensdelingsworkshop for KB/KUBIS kollegaer Status Nye kompetencer påkrævet 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Udfordring: Medarbejderkompetencer Tab af identitet / faglighed Potentiel modstand 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Udfordring: Profilering - brugerne E-bogs skyen – fokus på faglig indholdsformidling Fodspor Det elektriske hjørne – fokus på tekniske vinkler, samt digitalt virkelighedsbillede (faktasheets + devices) Studieplads formidling e-bogs hotspot (m. gratis kaffe som lokkemiddel) Månedens e-bog Web + blog indlæg E-bøger Libguide E-bogs tæller 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Status E-book home page 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Status Hjælp indlejret i søgning 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Udfordring: Studiemiljø Status Ansøgning : ventilation + brandveje 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

22. november 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Tanker fra livet i skyerne Firstmover: Hvordan påvirker vi DRM, priser og modeller? Økonomi – brugsoplevelse Nye medarbejderkompetencer: IT + digital profilering Organisationstilpasning Samfundssyn – den frie låneret Bibliotekets rolle: Licensforvaltere + viceværter? Ingen frigjorte ressourcer / hårdt, men sjovt arbejde! 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen

Kontakt: ksha@kb.dk 22. November 2012 Livet i skyerne Kira Stine Hansen