Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Saga er et internationalt digital-forlag med en bred udgivelsesprofil

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Saga er et internationalt digital-forlag med en bred udgivelsesprofil"— Præsentationens transcript:

1 Saga er et internationalt digital-forlag med en bred udgivelsesprofil
Saga er et internationalt digital-forlag med en bred udgivelsesprofil. Vi udgiver pod-bøger, ebøger og lydbøger. Vi tror på, at fortællinger gør en positiv forskel for individet og samfundet. Vi mener, at alle fortællinger bør være tilgængelige for alle borgere. Saga/Lindhardt og Ringhof er Danmarks største, digitale forlag med over ebøger og lydbøger i handlen.

2 Bibliotekerne og de digitale udgivelser
Hvad er eReolen for en størrelse på det digitale bogmarked i dag og i fremtiden? Digitale udgivelser – hvad er det, og hvilke konsekvenser får digitaliseringen for bogen og bogmarkedet? Kort udblik: Hvordan ser de digitale udgivelser og bibliotekernes fælles fremtid ud?

3 Hvad er eReolen for en størrelse på det digitale bogmarked i dag og i fremtiden?
eReolen – en stor og vigtig forhandler af det brede bogkatalog. Fokus er på kvaliteten, ikke på den billigste indkøbspris. eReolen – den vigtigste formidler af digitale bøger til små og unge læsere. Truer eReolen det kommercielle digitale marked? Storytel har investeret +200 mio. kr. i det danske digitalmarked i de sidste tre år. Situation på det digitale bogmarked i dag: Storytel/Mofibo dominerer 100% det kommercielle digitale bogmarked. Uden eReolen ville forlag og forfattere være 100% afhængige af én forhandler. eReolen er et blandt flere (leje-)biblioteker i Danmark i dag -> eReolen udfordres som bibliotek af kommercielle streamingtjenester.

4 Hvad er digitale udgivelser
Hvad er digitale udgivelser? Og hvilke konsekvenser får digitaliseringen for bogen? En digital bog er kendetegnet ved mange formater: ebog, lydbog, podcast, blog, url m.fl. Talesyntese supplerer den klassiske lydbog om 3-5 år og erstatter den om 5-7 år. Maskinel oversættelse vil supplere den klassiske oversættelse om 3-5 år og erstatte den om 5-7 år. Formatmangfoldighed, talesyntese og maskinel oversættelse vil bevæge bogmarkederne i retning af ét globalt bogmarked. 75% af alle læste bøger er digitale om 5-7 år.

5 Hvordan ser fremtiden ud for digitale udgivelser, forlag og det digitale bibliotek?
Læserne har digitale bøger i overflod – enten gratis, som loyalitetsprogram eller som abonnement. Kampen kommer derfor ikke til at stå om den næste ”Jussi”, men om ”ejerskabet” af læserne eller læser-communities. eReolen er (måske) et niche-bibliotek, men med gode ”features”: anonym læsning, professionel formidling, kvalitativt indhold, fysiske biblioteker. Mulighed for at bevæge sig ud af nichen ved at favne mere folkelig litteratur: fanfiction, romance, erotik, krimi-spænding mv. Mulighed for at skabe flere nicher ved at udbyde digitale fagbøger, akademisk litteratur og valideret viden.

6 There is one main trace for the book industry, and it is digital
Let’s look to the US. Print is back? Not so much… US: Sales of digital books are still rising Self publisher = quantity Quantity and pulp fiction beats traditional publishing Traditional publishers are being squeezed


Download ppt "Saga er et internationalt digital-forlag med en bred udgivelsesprofil"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google