Integration gennem frivilligt socialt arbejde Onsdagscaféen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Advertisements

Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Livsvilkår for børn på asylcentre
Præsentation af mig selv
Informationsaften Aftenens program:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Rådet for Etniske Minoriteter
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
mangfoldighedens søgelys
Et Godt Ældreliv Hjælp til en bedre fremtid som ældre etnisk medborger i Danmark. Begyndte i november 2006 og strækker sig til først i 2009 Lokaliseret.
Rene Boulevardbebyggelser - et børn og ungeprojekt Et forebyggende projekt med hensyn til hærværk og kriminalitet Boulevardbebyggelserne.
Skal dit barn med på sommerkoloni ?
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Visioner for idrætten Høje Taastrup Kommune 2006 – 2009 En opfølgning.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Integration på arbejdsmarkedet 19. juni 2008
Beboerudviklings samtale
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
Velkommen til Dalby Vil du med på tur?. Dalby vil gerne sige velkommen og give dig mulighed for at se og opleve hvad der sker i Dalby. Gang i dig…. og.
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Tilfredshedsundersøgelse
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Sundhedsuge i Høje Taastrup
Bydelsmødrene udpeges og gennemfører uddannelsesforløb på CBSI og kompetenceudvikles herefter løbende. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er.
Hvad virker i integrationsindsatsen?
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
. Projektleder . Red Barnet Ungdoms integrationsprogram
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Akutprojektet.
1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
1 J Jørlunde 2010 Udvalgte Boligområder – ny specialindsats på Musvågevej Den tidligere Jobpatrulje arbejdede frem til 1. nov.2009 intensivt med et lille.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d
Hvad skal man have blik for hos et flygtningebarn I mistrivsel?
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
Fritidspas.
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
Dialogmøde om socialt netværk og handicap Silkeborg 4. november 2009 Velkommen Servicestyrelsen byder velkommen til dialogmøde om socialt netværk og handicap.
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Januar Rytmik / gymnastik Vinteraktiviteter Fællesmandag, første mandag i måneden.
Samarbejde på tværs Baris Atak Integrationskoordinator
Kære Børnebørn. Jeg er glad for at bo på det alderdomshjem, I flyttede mig til, for et par år siden. Men jeg har været lidt trist de sidste par uger, fordi.
Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Palliation til ældre med kræft
Hvordan kan verden også se ud? Konference om vejledning til personer med handicap 26. marts 2007 Per Schultz Jørgensen.
Vi vil arbejde for, at der ansættes en ungdomsmedarbejder, der kan samle de unge og støtte op om deres arbejde. Vi har en udfordring med at få de etniske.
Brønderslev Kommune Projekt Samvær.
Projekt fællesspisning - familiefællesskab Velkomst og præsentationsrunde Kort introduktion til ideen ved diakonipræst Marie Kirketerp Oplæg ved Birgitte.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Konference ”Tosprogethed” vejen til at lære det polske sprog den 27. september 2014 Tosprogede elever i Greve Kommune Vinie Hansen Pædagogisk konsulent.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Bedre vilkår for et mangfoldigt Danmark
- Når integration begynder i børnehøjde
Certifikat Grøn Spire naturdagplejer 2017
Vejledning i grupper og fællesskaber
Ældrekommissionens rapport 2012
Tværgående samarbejde –
Inspirationsmodellen
RRR Modellen.
Til drøftelse: Info om eventmåned Foredrag til Eventmåned
Præsentationens transcript:

Integration gennem frivilligt socialt arbejde Onsdagscaféen

Onsdagscaféen – hvorfor? Frivillige i Ældre Sagen ønskede at igangsætte integrationsprojekt i forhold til ældre etniske minoriteter Ældre etniske minoritetskvinder ønskede at lære dansk Kommunen ønsker integrationsaktiviteter for ældre etniske minoriteter

Onsdagscaféen – hvordan? Et samarbejde mellem Ældre Sagen Tåstrup sprogcenter og integrationskonsulent

På udflugt

Onsdagscaféen – hvor og hvor tit? Aktivitetshus i Charlotteager Umiddelbart efter danskundervisning Én gang om ugen

De frivilliges organisering Fællesmøder for alle én gang om måneden Vagtplan, min. 2 frivillige hver gang Aktivitetsplan Onsdagscaféens dagbog

Aktiviteter Samtale – børn, børnebørn og familie De frivilliges livshistorier Gymnastik Billedlotteri og banko Madlavning

Udflugter Gå-ture i nærmiljøet Christiansborg, Holmens kirke, havnerundfart Kirker i nærområdet Gretes nyttehave Til fødselsdag hos Emma og Betty På bondegårdsbesøg hos Ulla

Udflugter På besøg hos Zeynep Til guldbryllup hos Betty Moské Amalienborg På café på strøget Frederiksborg slot

På udflugt

Hvad får deltagerne ud af det? Gensidig forståelse Kendskab til hinandens kulturer Sprogkundskaber ”Mine danske veninder”

Udfordringer Sprogkundskaber

Tove er uundværlig !

Money, money, money Integrationskonsulent hjælper med at søge midler, koordination og promovering Kommunens integrationspulje §79

Torsdagscaféen Også et samarbejde mellem Ældre Sagen, Høje-Taastrup sprogcenter og integrationskonsulent I Tåstrupgård Også i forlængelse af danskundervisning

For yderligere info kontakt