Videndeling og sikker kommunikation

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Om Mobitech Mobitech har 15 års knowhow inden for teleindustrien og er førende på innovative SMS tjenester til erhvervslivet. I tæt samarbejde med markedets.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Flickr.com – online billeddeling
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Hvordan du læser forældreintra
Gå for hjertet med Becel - for Hjerteforeningen
Internet til alvor og sjov
Adgang til Fællesnettet To grupper af brugere A)Tilknytning til en skole – lærer eller pædagog oprettet på en skoles intranetTilknytning til en skole B)Ikke.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Videndeling og ledelse
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
SkoleKom Lærernes netværk SkoleIntra-træf 2012.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
Årsmøde på Husum Skole - En skole i bevægelse. Program – Beretning for spørgsmål Arbejdet i skolebestyrelsen Pause
Udviklingen af professionsfaglige kompetencer Potentialer og barrierer… rene b christiansen (profil) Lektor ved Forskning og Udvikling University College.
1 Kom i gang med it på IT-Universitetet Introkursus forår 2007.
SkoleIntra og integration med kommunale platforme - digital Signatur
SkoleIntra i fremtiden – hvordan kan det integreres med andre tjenester og systemer Ole Windeløv, UNI-C.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
UNI•Login Goddag og fortæl hvad vi laver SkoleIntra-træf 2011.
IT – sikkerhed Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed
SkoleIntra 15. marts 2011 UNITube for eleverne og det kommende UNIServer koncept Ebbe Schultze Chefkonsulent UNIC
Digital Post – kommunikationen til borgerne 9. september 2013.
Digital Post – kommunikationen til borgerne
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Mail på tablet og pc ligger på Kone´s server og kan hentes på adressen
Office365 – Bliv klar (få evt
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Bruges efter behov som ”velkomst”
SkolekomSkolekom Hvad er skolekom.. [1][1]SkoleKom tilbyder dig at anvende en kombination af mail og virtuelle rum [1] Introduktionsmail på skolekom [1]
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
Sikkerhed og video i SkoleIntra
SkoleKom, SkoDa og SkoleIntra
UNI•Login Administration og anvendelse
UNI•Login Administration, anvendelse og håndtering i SkoleIntra
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
Studiestart - hjælp med IT
Børneruden – en del af MinRude Her får du informationer fra børnehuset: - Billeder - Dagbøger fra hverdagen - Nyheder fra børnehuset - Opslag (fx husk.
Lægedebatten 2013 Introduktion til Lægedebatten. Lægedebatten 2013 Nemmere adgang Du kan benytte Lægedebatten fra din pc, din smartphone og din tablet.
Manual Af Edu-Caching.
EASJ – IT SYSTEMER helpdesk.easj.dk.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”
Modul 7: ”Sådan skriver og sender du en ”
ErhvervsAkademi Sjælland
Virksomheden og Elevplan
Modul 07, Elektronisk post
Præsentation af app til Stafet For Livet Formålet med Stafet For Livet Appen er, at skabe en app, der fungerer som en samlet indgang til stafetten for.
Sikker adfærd er vigtig Som lærere arbejder vi med væsentlige og ofte fortrolige eller følsomme informationer, og dem skal vi passe godt på Sikkerhedspakken.
Log ind Du modtager login på din mail til appen I mailen finder du:
UNI-Login til forældre UNI-Login til ForældreIntra og MinUddannelse
Modul 6: ”Sådan skriver og sender du en ”
Information om Aula til forældre
Præsentationens transcript:

Videndeling og sikker kommunikation SkoleKom Videndeling og sikker kommunikation SkoleIntra-træf 2012

Program Program National og lokal videndeling Sikker kommunikation SkoleKom til tablets og smartphones Nyt på SkoleKom

Både en platform og en idé

Lærernes forberedelseskultur At forespørge i netværk: Denne strategi har vist sig særdeles stærk i hverdagslivet. (..) I skolen er den kultur endnu ikke særlig velfunderet, men enkelte lærere gør det i eksempelvis SkoleKom. Styrken ved dette er, at hjælperne, her kollegaer fra hele landet, er meget kvalificerede til at svare, hvorfor svarene formentlig vil have stor brugsværdi for spørgeren. Karsten Gynther, Didaktik 2.0, 2010

SkoleKom er først og fremmest En unik mulighed for nationalt virtuelt samarbejde med kollegaer fra hele landet, Grønland og Færøerne via de nationale konferencer Skolernes foretrukne arbejds-e-mail, som kan læses via FirstClass, via: web, smartphone, tablet, mobiltelefonen og dit foretrukne mailprogram - fx Outlook, Mail, Thunderbird eller Gmail

derudover Samarbejdes der i tusindvis af lukkede konferencer – både lokalt, regionalt nationalt og internationalt med fx venskabsklasser i udlandet.

Samarbejde på tværs Nogle kommuner supplerer fællesnettet med SkoleKom-konferencer for lokale tværgående netværk. Fx for skolebibliotekarer, it-vejledere, læsevejledere, SSP-samarbejde, skolesekretærer mv. Konferencerne kan samtidig benyttes til at etablere netværk mellem dagtilbud og skole og/eller grundskole og ungdomsuddannelser Det virtuelle samarbejde supplerer ofte fysiske møder

E-mail-strategi og sikker kommunikation

Mange mails og indlæg om dagen På en normal dag, skriver SkoleKoms brugere over 40.000 mails. Både til personer og konferencer inde på SkoleKom og til adresser udenfor På en normal dag leveres der udefra over 150.000 mails ind til SkoleKoms brugere og konferencer 2.775.000 mails udefra, hvis vi tæller spam med.

Hvad fortæller I os om SkoleKom? I efteråret 2011 gennemførte vi i samarbejde med UNI•C Statistik & Analyse en spørgeskemaundersøgelse blandt de ca. 100.000 SkoleKom-brugere der arbejder i grundskolen. Over 10.000 brugere svarede. Et meget pænt tal. Så tak for hjælpen! Hvad fortæller I os så…bl.a.?

Hvad fortæller I os om SkoleKom? Kønsfordelingen?

Hvad fortæller I os om SkoleKom? Gennemsnitsalderen? 45

Hvad fortæller I os om SkoleKom? Hvor tilfreds er du med anvendelsen af SkoleKoms e-mail?

Hvad fortæller I os om SkoleKom? Hvor tilfreds er du med anvendelsen af SkoleKoms nationale konferencer

Hvad fortæller I os om SkoleKom? Kan du finde det du leder efter på SkoleKom?

Hvad fortæller I os om SkoleKom? Hvad synes du er svært at finde på SkoleKom?

Hvad fortæller I os om SkoleKom? Er det frivilligt for dig at anvende SkoleKom?

Hvad fortæller I os om SkoleKom? Anvender du SkoleKom, fordi det er skolens politik at du skal?

Er det vigtigt at have en arbejds-e-mail? E-mail-politik?

Eksempel på it-kommunikations-strategi Ansvar Det er skoleledelsens ansvar at sørge for at alle medarbejdere har: Ét UNI•Login Adgang til skolens pc’er Adgang til SkoleIntra Én arbejds-e-mail-adresse på SkoleKom Det er den enkelte medarbejders ansvar at: Skifte sin UNI•Login-adgangskode til en selvvalgt kode At logge på PersonaleIntra mindst én gang på arbejdsdage At tjekke sin arbejds-e-mail på SkoleKom mindst én gang på arbejdsdage

Eksempel på it-kommunikations-strategi IT-værktøjer Login sker så vidt muligt altid med UNI•Login Faglig og pædagogisk kommunikation mellem medarbejderne sker på PersonaleIntra Kommunikation med forældre sker i ForældreIntra Kommunikation med elever sker i ElevIntra Kommunikation med eksterne samarbejdspartnere, forvaltning, SSP, andre skoler mv. sker via din arbejds-e-mail på SkoleKom

Er det vigtigt at have en arbejds-e-mail? Ikke sjovt at hedde 176

Opret professions-e-mail-adresser En skole med SkoleKom-abonnement og et domæne som hostes af UNI•C, kan frit oprette navn@egetdomæne.dk-adresser til alle brugere Mails leveres til brugerens SkoleKom Mailbox via FirstClass, web, mobil eller pop3 Så kan Jens Jensen fremover oplyse jje@skolen.dk i stedet for den noget upersonlige jens.jensen176@skolekom.dk. Sidstnævnte adresse vil dog blive ved med at virke

Få op til 100GB plads på SkoleKom Skoler med et SkoleKom ressourceabonnement vil kunne give den enkelte brugere ekstra diskplads fra 500MB til 100 GB Læs mere om ressourceabonnementet på uni-c.dk/skolekom

Sikker e-mail med SkoleKom Al intern post på SkoleKom krypteret Eksternt understøtter SkoleKom TLS-kryptering. Hvis eksempelvis kommunens mailserver sættes op til at kunne modtage og sende TLS-krypteret post, vil al kommunikation mellem SkoleKom og det aftalte domæne være sikker SkoleKom Aftalt domæne Hvis der er behov for det, kan der tilkøbes konsulenthjælp hos UNI-C til opsætning af TLS på den enkelte mailserver

Tag SkoleKom med

SkoleKom via SkoleIntra Brug SkoleKom hvor I er Mail og konferencer i google emu.dk SkoleKom via Fronter mobil.skolekom.dk ..og snart til Android RSS-feeds Gratis app til iPhone, iPad SkoleKom via SkoleIntra

Søg ”FirstClass” i App Store eller Android Market Server: skolekom.dk Server: android.skolekom.dk

Nyt på SkoleKom

Flag på SkoleIntra Forbedret ”flagservice” i SkoleIntra, så du ikke skal gøre andet end at logge på SkoleIntra med dit UNI•Login

E-mail-forbedringer Forbedret visning af e-mails Formateret tekst og billeder i autosignatur (lige om lidt)

WebDAV på SkoleKom Via WebDAV kan smartphones og tablets kan nu gemme direkte på SkoleKom Få hjælp og del erfaringer i WebDAV-konferencen http://webdav.skolekom.dk/Login/”konferencenavn”

SkoleKom-konferencer som webfora Webforum-udgave af alle SkoleKoms konferencer. Hent Webforum-link på http://link.skolekom.emu.dk

Pensionister på SkoleKom Ny aftale mellem DLF og UNI•C sikrer, at du kan bevare din SkoleKom-adresse, selvom du er blevet ledig eller pensionist Tilmeld dig ”DLF Skolen” via www.skolekom.dk

Tak for nu