Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Hvad hedder det ????. Hvad hedder det ???? Portvin.
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Gammelheds-Philosophy
Gryde med filter og taphane
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
En lille historie om VAND
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
TOP GESCHMACK En ny dimension med fokus på nydelse af druer og stenfrugt.
Surdej til rugbrød.
Honninghøsten.
Helt Sikker Solen skinner meget. Hele kroppen bliver brændt.
Forskellige traditioner
Vejret Vandet i luften.
Vand 2 Nedbør.
Nikken PiMag Waterfall®
Klima.
Danmarks geologiske historie
Globale økosystemer.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Tagformer i forskellige lande
Boblende nydelse og luksus
Råstoffer.
om masseprocent, volumenprocent, promiller og genstande!
Alt du skal vide i ét oplæg!
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Velkommen.
v. Birgit Kjærside Storm Folkeskolelærere Den
Velkommen til Spanien, Andalusien Af Mariann Præstegaard
Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
Introduktion til Kongen og hans Rige
F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet.
På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales.
Vinsmagning Hasserishave, d. 19/
Regnskoven.
Et videnskabeligt forsøg
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Orkaner.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
D-vitamin mangel blandt gravide indvandrerkvinder i Danmark.
VITAMINER OG MINERALER
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Sådan laver man vin En vinøs historie. Processen som helhed.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
Om Friedrich Nietzsche liv
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.
Asien.
Rengør og desinficér en gærtank med horolith
En kamp Danmark mod Litauen.
Regnskoven i Sydamerika
Første gæring Champagnehusene Krug og Bollinger de eneste som udelukkende har første gæring på træfade Alle andre gære på ståltanke med temperaturstyring.
Geografisk Information
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
Andre frugter fra biavlen
Gejsere Et geotermisk fænomen. Gejsere En gejser eller springkilde er en speciel form for varm kilde, som periodisk kommer i udbrud og sender en søjle.
Lavet af: Emil, Amanda, Simon og Marie.
at hvad os vor Jesus har lovet, må gives i tusinde-tal!
Forskellige traditioner
Terroir Smagning.
Fremstillingen af salt.
227 – Kom Helligånd, mit hjerte fyld 1, S1
Præsentationens transcript:

Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt.

Vin er en alkoholisk drik, fremstillet ved naturlig gæring af mosten fra friskpressede druer.

Vinens historie: Vinens historie går helt tilbage til 6000 år f. kr. og stammer fra mellemøsten. I det nuværende Syrien har man fundet en druepresser og vinkar af ler. Men det er De gamle Rommer der udbredte vin kulturen til de lande vi kender i dag i Europa. Efter deres fald, blev det kirke magten der satte det i systemer og forskede i udviklingen. Men det var først i 17. Årh. man begyndte at navngive vinen.

De 5 forudsætninger for vindyrkning: 1) Klima og beliggenhed 2) Jordbund 3) Vinstok og drue 4) Pasning 5) Høst

Beliggenhed: Vindyrkning foregår af klimatiske grunde kun i 2 smalle bælter omkring kloden, nemlig mellem den 30 og 50 breddegrad, nord som syd for ækvator. Klima: -et passende antal solskinstimer -en passende mængde regn -ikke for streng kulde om vinteren -helst ikke frost om foråret -varme nedsætter syreindhold -kulde nedsætter sukkeret. -tørre år giver de bedste vine.

Jordbund: veldrænet såsom ler, kalk, lava og stenrig. overflade, sand eller gruset ( skifer ) jern giver mørke vine kalk giver alkohol, samt syre. rig på mineraler

Vinstok og drue: valg af stok, (druesort) beror på jordbund, min Vinstok og drue: valg af stok, (druesort) beror på jordbund, min. 5 år år gamle, gennemsnit 21 år. ligeledes om man ønsker et stort udbytte (konsumvin) eller er mere restriktiv med beskæring (kvalitetsvin)

Druens bestanddele: -Frugtkød: Indeholder saft, som igen indeholder mineraler, div.syre, aromastoffer samt sukker. -Skallen: Smagskomponenter; som garvesyre/ tanin, og gærceller. -Kerner: Mindre betydning men hvis de knuses bidrager de med en bitter tanin. -Stilk: Taniner, men disse er blødere end dem fra kernerne.

De menneskelige: Dygtighed. Plantning. Beskæring. Podning. Sygdomme. Høste på det rigtige tidspunkt:

Pasning- Mennesket: Reparationer af vin trasser. Hvilke vej vinstokkene vender. Beskæring og opbinding. Holde øje med nattefrosten. Bordeauxvæske =kobbersulfat, læsket kalk, vand. Sprøjtning mod bl.a. larver (blomsterknopper) Plukning ca. 100 dage efter blomstring. Presning.

Vinfremstilling: Druerne høstes ca. 100 dage efter blomstring, samt når drue sukker og syrer er i belance. Druerne modtages i vineriet. Umodne og rådne druer frasorteres. Druerne rippes for stilke. Druerne kværnes let og føres til gæringstank. Gæringen starter i løbet af 6-12 timer. Gæringstemperturen termostatstyres ved max 30 grader, helst ved 24 grader. Gæringstid ca. 14 dage incl. Malolactisk gæring.

Vinfremstilling: -Vinen hældes fra, og føres til et rent fad. (vin Goutte) -Druegrøden presses for sig. (vin de presse) -Vinen lagrer i store tanke vinteren over. -Assamblage. (smages og blandes) -Vinen sættes evt. på 225 L egefade eller i tanke. -De lageres alt afhængig af hvilke vin vi har og hvilke vinlov der er i det lokale område. -Vinen filtreres let eller klares med æggehvider. -Herefter tappes de på flasker. -Kan evt. flaskelagre yderligere.

Til hvad? Nydelse efter en hård dag. Til velkomst for en middag. Nydelse til maden i en god sammensætning. Sammen med vennerne. Eller til at fejre noget med. OSV: