Problemløsning Læs opgaven højt Genfortæl opgaven med egne ord

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Leg og lektier Idéer til 2-4 piger Alder 4. klasse
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
UU-Aalborg Evaluering af brobygning og intro 2013/14 Velkommen UU-Aalborg Ungdommens Uddannelsesvejledning.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
PengeSpillet.
Struktur: ”Quiz og byt”
Læringsstile og lektier
Rejse og transportmønstre samt - samt opfattelser hos turist- og transporterhvervet af transportvilkårene Dialogmøde, Kulturhuset FREM 21. maj 2013.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Udarbejdelse af poster
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
Hornbæk Skole Invitation til forældremøde og indskrivning til
Dels blær´, dels præcisering af opgaven
Program Introduktion til selvbetjening på biblioteket Velkomst i mødelokale 1 Overvejelser FØR du går i gang Søgetricks OPGAVER.
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
1 Beboerinformation BL: Budskaber og målgrupper Paul R. Metelmann.
Informationsmøde den 25/8-2011
Bytte   PowerPoint  .
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
De Lokale Ugeaviser Instrumentalitetsanalyse. Copyright © De Lokale Ugeaviser Instrumentalitets-analyse Hvad vil vi nu svare på med denne analyse? Hvordan.
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
MUNDTLIG FREMSTILLING
BK Friheden 98 Teplice (Tjekkiet) 31/3 – 4/
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
av Lajla Ellingsen og Mari By Rise Adresseavisen
?.
Takstberegning RAMMEAFTALE 2015.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk:
Studiekompetencegivende eksamen
Mødeledelse og deltagelse
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
SEO PÅ AU.
1 Effektiv forrentning Kjeld Tyllesen PEØ, CBS Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Kortsortering. Vælg elementer Udvælg elementer fra navigationen Brug topmenupunkter alt efter metode Max 50 elementer.
Program i salen Kl (Klasse A,B,C,D,E,F) Kl (Klasse G,H,I,J,K,L,M) Skoleårets fokuspunkter Fravær Lejrskole Til-/framelding af fag.
CAS i matematikundervisningen Middelfart
MSB Aarhus Kommune Takstberegning RAMMEAFTALE 2012.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Vejlederens kommunikation
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Matematik har bevæget sig
- Umiddelbare resultater fra en undersøgelse af situationen efter koncerter på Roskilde Festival 06.
Velkommen til møde om frivillighed i Favrskov 26. september 2013.
SÆLG DIG SELV! Du kan støde ind i en kommende arbejdsgiver, når du mindst venter det. Derfor er det en god idé at være forberedt på at sælge dig selv.
Før vi begynder: Rød tråd Affaldstema –Parallelt med erfaringer Hvad skal vores produkt være? Hvad forventer du at få ud af dette forløb? –Noget du særligt.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Kultur Forandringen Forandringens lejrbål mandag kl og fredag kl Mød alle forandringens ledere, Syng sammen aften mandag kl –
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
VELKOMMEN TIL SOMMERSTÆVNE PÅ LINDENBORG JULI 2013.
Brugergrænseflade Afprøvning af program. Sådan bruger du programmet Programmet er bare en demo og er ikke funktionsdygtigt. Dog kan du trykke på de forskellige.
Tilvalg og fravalg Når du tager en beslutning, så vælger du noget til – men samtidig vælger du også noget fra.
Stormøde for økonomi på AU
Lektion 3. Tekstens byggeklodser Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Tekstens byggeklodser.
WORKSHOP 1A, DLF-kursus, Brandbjerg, 25. november 2015.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
SRO SKRIV!.
Projektopgaven.
Præsentation.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Præsentationens transcript:

Problemløsning Læs opgaven højt Genfortæl opgaven med egne ord Tegn en illustration Hvad handler opgaven om og hvordan skal den løses? Hvad er spørgsmålet? Hvad ved vi? Hvad ved vi også? Find og vælg en løsningsstrategi Giv et overslag Udregn resultatet Sammenhold resultatet med overslaget og spørgsmålet Faglig læsning

Overvejelser vedr. problemløsning. Opgave 1 - Hej Matematik på Samsø Festival    1.1 Antal år der har været afholdt Festival på samsø 2010 – 1889= 21 Da der ikke har været festival i 2010 endnu, har der kun været afholdt festival 21 gange I 21 år har der været afholdt festival på Samsø 1.2 Festivalen åbningstid Onsdag 17:00 – lørdag 17:00 svarer til 3 døgn Lørdag 17:00 – 02:00 svarer til 9 timer Festivalen varede i 81 timer eller 3 døgn og 9 timer 1.3 Udgifter for Julie og Kathrine (2 · 950) + 50 = 1950 Kathrine og Julie skal betale 1950 kr. for at deltage 1.4 Undersøgelse af om de kan nå koncerten Cykelturen varighed i decimaltal 15:60= 0,25 10 : 0,25 = 40 Indgang + cykeltur 40 + 30 = 70 min 19:50 + 1:10 = 21:00 De kan akkurat lige nå koncerten, men hvis der er ventetid med at komme af færgen og lang ved fra indgangen, kan de ikke nå det. Overblik Besvarelsen skal gerne skal vise DIT OVERBLIK. Det er ofte en god idé at placere introen, beregninger og resultatet ensartet, det bidrager til overblikket. Opstillingen skal være forskellig fra elev til elev. (elevens ejerskab) Annette Lilholt, CFU Nordjylland

Her præciseres delspørgsmålet, brug gerne tal (som 1.2 , 1.3). 1.2 Festivalen åbningstid Onsdag 17:00 – lørdag 17:00 svarer til 3 døgn Lørdag 17:00 – 02:00 svarer til 9 timer Festivalen varede i 81 timer eller 3 døgn og 9 timer 1.3 Udgifter for Julie og Kathrine (2 · 950) + 50 = 1950 Kathrine og Julie skal betale 1950 kr. for at deltage. Opgave 1 - Hej Matematik på Samsø Festival INTRO. Her præciseres delspørgsmålet, brug gerne tal (som 1.2 , 1.3). Der skal være en indledende tekst, så der er en logisk forbindelse mellem introen og resultatet. Tjek derfor altid om introen og resultatet hænger sammen. BEREGNINGER. Det er opgavens vigtigste enkelte element. Det er her, du viser hvordan du tænker. Hvis du har gode beregninger kan du få op til 80% af opgavens point (selvom dit resultat er forkert). I Beregningen skal der ikke være benævnelser I nogle sammenhænge er det dog nødvendigt med enheder i beregningerne. Konklusion Følger naturligt af BEREGNINGERNE. I de allerfleste situationer er resultatet et tal med tilhørende enhed (her 1950 kr.). I konklusionen skal der afrundes i forhold til, hvad der spørges efter. Resultatet alene er uinteressant uden beregninger (der kan kun opnås ca. 20% af opgavens point hvis der blot er et resultat uden beregninger). Der er ingen regler, og 3-delingen er ret fagligt og kommunikationsmæssigt et misforster. En matematiker ville aldrig kommunikere på den måde. Opstillingen har sit udspring i bogføring og det fag findes mig bekendt slet ikke mere. Grundlæggende mener jeg, at der generelt er tale om 3 faser i problemløsning. 1) Der er et probælem der skal løses 2) Her er der en række forskellige strategier, der kan komme i spil for at løse problemet. Det er her at elevernes tænkning omkrig problemet synliggøres. Det er her den formative evaluering er interessant 3) Der er et resultat af anstrengelserne - forhåbentlig :-). Her er den summative evaluering interessant. Jeg mener, at det er punkt 2 der er interessant i forbindelse med den daglige undervisning. Om det så skal se ud som bogføring, ved jeg ikke, men det er vel en mulighed? En matematiker ville vel også bruge bogføringsmetoden, hvis den var hensigtsmæssig? Annette Lilholt, CFU Nordjylland