På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Hvad hedder det ????. Hvad hedder det ???? Portvin.
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
UU-Aalborg Evaluering af brobygning og intro 2013/14 Velkommen UU-Aalborg Ungdommens Uddannelsesvejledning.
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
8. december 2010 på Egegård Skole
Hjertevenlig kost i praksis
Mad til unge på høj- og efterskoler
Maden stiger dig til hovedet!
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
Ændring af arbejdsmiljøloven
1. Åbenhed og gennemsigtighed 18 initiativer 3 ?
CLOU Prisliste Priserne er beregnet til privat salg og er inkl. Moms
Dataopsamling og GPS-styring
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Vintertrafik og meldinger Hvem melder. SIDE 2 Meldingsskemaet Randers, januar 2010.
Menu teori.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Velkommen til Spanien, Andalusien Af Mariann Præstegaard
På opdagelse blandt Roussillons vine Anneks 1 : Druesorter til hvide AOC vine.
Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
Dansk – fransk Menulære
F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet.
Kan Bordeaux klare konkurrencen fra ”de nye vinlande” ? 3 udfordringer til Bordeaux.
BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
1 Effektiv forrentning Kjeld Tyllesen PEØ, CBS Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS.
Statistik.
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Vinsmagning Hasserishave, d. 19/
BIODIESEL BIODIESEL.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Anneks 8: Geografi, geologi og produktion ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru Vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
LAG Tønder LAG Tønder Om status i LAG Tønder Sommersted, den 19. august 2009.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Antal registrerede selvmord i Danmark ( )
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Kommunal Faldforebyggelse v/ Hanne Skov, faldkonsulent
Et vejledningsværktøj KOT Ansøgningsflow. Forsiden af Optagelse.dk 2.
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Lær at søge bedre på nettet
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Sådan laver man vin En vinøs historie. Processen som helhed.
AGWAPLAN IDA- møde om Vandrammedirektivet Side 1 · · Life projekt Agwaplan Samarbejde med landbruget om vandplaner med fokus på Ravn Sø Henrik.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.
22 år med succes med biogas til kraftvarme Lemvig Kommune Danmark
Matematik B 1.
Kvalitetsfondsbyggeri i Region Hovedstaden
COTES DU VENTOUX CONTRA CHATEAUNEUF DU PAPE Er de store pengene værd?
Grunde til at jeg elsker dig
Udskrevet d. 28. marts 2015, dias nr. 1 Vejen til vækst Hvad er udbyttepotentialet i vinterraps? v. Planteavlskonsulent Torben Føns.
Geokommunikation - visualisering af geografiske data.
Sicilien Fra Bulk til Kult Vinskolen 17. august 2006.
Udsædsmængder og såtidspunkt i vinterbyg
På opdagelse blandt Roussillon vinene. Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon.
Globaliseringsredegørelse 21.mar. 11 Globaliseringsredegørelsen 2011 Grafer fra temakapitlet Eksporten som drivkraft for vækst og velstand.
Kapitel 16 Logistik og Lagerteori
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
Terroir Smagning.
Præsentationens transcript:

På opdagelse blandt Roussillon vinene

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 3 Geografisk placering Roussillon er afgrænset af : Middelhavet mod øst Corbières bjergkæden mod nord Pyrenæerne med Canigou bjerget mod vest Albères mod syd 3 floder: Agly, Têt og Tech

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 4 De østlige Pyrenæer står for: Stort udvalg i tørre og søde vine 2% af den franske vinproduktion (i volumen) 80% af den franske produktion af de Naturligt Søde Vine Areal ha 15 forskellige druesorter Fakta om Rousillon 70% af AOC vinene 80% af vinmarkerne ligger på skråninger

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 5 Fakta om Rousillon  Gennemsnitligt udbytte = 40hl / ha (Det gennemsnitlige franske udbytte = 60hl/ha)  Gennemsnitlig produktion = 1,275 mio. hl Naturligt Søde AOC vine = hl Tørre AOC vine = hl Vins de pays og bordvin= hl

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 6 Fakta om Rousillon Roussillon : et område med mange små vinavlere  Små familiebrug på gennemsnitligt 9 ha  vinavlere, hvoraf ejere dyrker vin på fuld tid  75% af vinproduktionen bliver varetaget af ca. 60 kooperativer

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 7 De 15 druesorter til fremstilling af stilfulde vine Druesorter til fremstilling af tørre AOC vine: Hvidvine Grenache blanc Grenache Gris Macabeu Malvoisie du Roussillon Marsanne Roussanne Vermentino Rødvine Grenache noir Carignan noir Cinsault Lladoner Pelut Mourvèdre Syrah Se bilag 1 for oplysninger om de hvide druesorter og bilag 2 for oplysninger om de røde druesorter

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 8 De 15 druesorter til fremstilling af stilfulde vine Druesorter til fremstilling af Naturligt Søde AOC vine: Hvidvine Grenache blanc Grenache gris Macabeu Malvoisie du Roussillon Muscat d’Alexandrie Muscat à petits grains Rødvine Grenache noir Se bilag 1 for oplysninger om de hvide druesorter og bilag 2 for oplysninger om de røde druesorer

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 9 Et område med varierende jordbundsforhold Mange forskellige geologiske strukturer og mikroklimaer Varierende jordbundsforhold, hvoraf mange er godkendt som AOC (f.eks. Côtes du Roussillon Villages) - kalk - skifer - gnejs - granitholdigt sand - ler- og sandholdige lag - småsten Et betagende landskab

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 10 Et område med varierende jordbundsforhold

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 11 Et ideelt klima  To perioder: tørke = sommer regn = efterår og tidlig forår  Kraftige og hyppige vinde (en naturlig beskyttelse mod sygdomsangreb på vinstokkene) Gennemsnitlige årlige klimatiske parametre :  Regnmåling = 500 – 600 mm  Antal soltimer = timer (~316 dage/365)  Middeltemperaturer = 15°C

På opdagelse blandt Roussillon vinene AOC vine Tørre AOC vine : Collioure (hvid, rosé, rød) Côtes du Roussillon (hvid, rosé, rød) Côtes du Roussillon Les Aspres (rød) Côtes du Roussillon Villages (rød) Hertil kommer 4 vine kendetegnet ved navnet på den pågældende kommune: CRV Caramany CRV Latour de France CRV Lesquerde CRV Tautavel NB:Se anneks 8 for udførlig præsentation af geografi, geologi og produktionanneks 8 Tautavel Latour de France Caramany Lesquerde

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 13 Vinfremstilling og karakteristika Tørre Rødvine Der findes forskellige metoder til vinfremstilling Afstilkning efterfulgt af traditionel udblødning Kulsyreudblødning (f.eks. Carignan) Lagring = gennemsnitligt 2 år i tanke eller på fade

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 14 Vinfremstilling og karakteristika Lette og behagelige vine, der skal drikkes unge ved 13 ° - 15°C forskellige hors d’œuvres og delikatesser Kraftige, mere fyldige, ældre vine, der skal drikkes 1 time efter åbning ved 17°C vildt, kødretter og ost Côtes du Roussillon 6 år Côtes du Roussillon Villages Og Collioure 10 år Se bilag 3 for en udførlig præsentation af de tørre AOC vine Tørre Rødvine Opbevaring i kælder:

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 15 Vinfremstilling og karakteristika Rosé vine Fremstilling ved aftapning af mosten til videre gæring efter nogle timers udblødning Friske og kraftfulde vine. Serveres ved °C charcuterie, lyst kød og paëlla. Velegnede til apéritif Se bilag 3 for udførlig præsentation af de tørre AOC vine

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 16 Vinfremstilling og karakteristika Tørre Hvidvine  De fleste fremstilles ved udblødning med skinkontakt, dog fremstilles nogle vine ved direkte presning af druerne.  Fremstilling ved konstant temperaturovervågning  Lagring i tønder forekommer oftere og oftere NB:Se bilag 3 for udførlig præsentation af de Tørre AOC vine

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 17 Vinfremstilling og karakteristika Tørre Hvidvine Vine med rig aromatisk sammensætning. Serveres ved °C skaldyr, fisk og eksotiske retter. Velegnede til apéritif Lagring i kælder: - de fleste vine skal drikkes unge (2 år) - vine lagret på egetræsfade: minimum 3 år Se bilag 3 for udførlig præsentation af de tørre AOC vine

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 18 Mad- og vinsammensætning (tørre vine)

På opdagelse blandt Roussillon vinene helt særskilte AOC vine NB:Se anneks 8 for udførlig præsentation af geografi, geologi og produktionanneks 8 Naturligt Søde AOC Vine : Rivesaltes (ravgul, grenatrød, teglfarvet) Maury (rød og teglfarvet) Banyuls (hvid, rosé, ravgul, rød,teglfarvet) Banyuls Grand Cru (teglfarvet) Muscat de Rivesaltes (hvid)

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 20 Tilsætning af alkohol Denne metode blev taget i brug i 1285 af Arnau de Vilanova, der underviste ved universitetet i Montpellier og var læge ved det kongelige hof på Mallorca:  Under gæringen tilsættes mosten neutralt vinsprit (96% vol.) i forholdet % Gæringsprocessen afbrydes  Visse Naturligt Søde Vine fremstilles ved alkoholudblødning Bærmen tilsættes alkohol (mutage sur marc)

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 21 Vinfremstilling og karakteristika Naturligt Søde Rødvine Fremstilles enten ved at tilsætte alkohol til bærmen (mutage sur marc) efterfulgt af en lang alkoholudblødning eller ved tilsætning af alkohol til mosten Lagring af Naturligt Søde Rødvine teglfarvede Naturligt Søde Rødvine

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 22 Vinfremstilling og karakteristika Naturligt Søde Hvidvine Fremstilling enten ved nogle timers udblødning eller ved direkte presning Alkohol tilsættes før (Muscat) eller efter presning af bærmen Lagring af Naturlig Søde Hvidvine ravgule Naturligt Søde Hvidvine

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 23 Vinfremstilling og karakteristika Iltfattigt miljø: i fulde tanke eller på flaske Oxidativt miljø: lagring mellem 2 - >20 år : –i eller uden for vinkælderne –i ikke fyldte tanke, (hvis af træ, så store fade, tønder eller halvfade –i glasballoner eller halvfade i fri luft i 9 til 12 måneder Lagring af Naturligt Søde vine

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 24 Vinfremstilling og karakteristika Naturligt Søde Vine Vinene er velegnede til apéritif, ost, desserter samt til andre anretninger foie gras, fjerkræ, ovnstegt kød… desserter med fløde, chokolade og frugt Serveres ved °C. Ældre vine skal dog serveres ved °C. En flaske Naturligt Sød Vin (lagret under tilstedeværelse af ilt) kan holde sig i flere måneder efter åbning NB:Se bilag for udførlig præsentation af de Naturligt Søde Vine

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 25 Madsammensætning til de Naturligt Søde Vine

På opdagelse blandt Roussillon vinene - 26 SKÅL ! i Roussillon vine