Lydmålerseminar forår 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forståelsespapir Forståelsespapir - ikke en aftale, og så alligevel….. Rammer der er centralt udfyldte med KLF. Loven er gældende alle de steder, hvor.
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af Kompetencedelen April 2012 Ved.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
OEE Når man arbejder med OEE målinger ser man på den enkelte maskines effektivitet og laver dernæst en analyse, så man let og overskueligt kan se hvad.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Skru op for din hjerne Støj Pædagogisk Afdeling 2011 Tlf
Manuelle målstyrings-tavler
Udlægning af en ny cache
Date1 Kontakt til kontaktforældre Billede af skolebestyrelsen og skolen.
GN 9120 & GN9300(e) Fejlfinding & Fejlretning
Præsentation: Obligatorisk opgave 1
Sociale Medier og Jobsøgning - Twitter. Intro  Twitter er et Socialt Medie  Twitter er kendt for at give nyheder et frisk pust  De fleste kendte: Skuespillere,
Med OmniFleet til Android kan chaufføren: OmniFleet Android  Modtage en prioriteret liste af ordrer fra administrationen.  Redigere og sende ordrer tilbage.
3.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Programmet består af tre dele.  Capture ; at få billeder ind i maskinen  Edit; at redigere billederne  Make movie; afslutte filmen.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Accepttest  Test områder: Filter frekvenskarakteristik:  Overensstemmelse mellem teoretiske filtre og de implementerede? Lydtryksmåling:  Er systemet.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Betaling og matchning Temadag om takstberegning Tirsdag d. 27 feb Danhostel, Herning.
Tietgen Skolen Kvalitet og kvalitetssikring Review Test.
Teknologi i undervisningen Antvorskov Skole
Målemetoder & usikkerhed Vi skal måle arealet af tavlen Fejlkilder: Ikke rektangulær og plan.
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Forældremøde FBT Den 6. november Agenda Træningstider Formålet med træningen Muligheder i klubben Sociale arrangementer Turneringer minitennis-tour.
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Biblioteket som læringscenter
Lederseminar 2014 Varde Kommune
2013 Quad-Sportsudvalget.  Afholdt 7 DM afdelinger, hvor alle vore klasser deltager + 1 afd. for maxi A+B sammen med Solo A- DM.  Der har været 116.
Sensus Hyppige brud på retningslinierne for tilgængelighed - WCAG Helene Nørgaard Bech Sensus ApS.
Data Dictionary (databaser, del 7)
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Muligheder for støjdæmpning EnviNa 27. Maj Mobile støjkilder.
SOUNDSLIDES Produktionsplan for: Gruppe:___________________________________________________ Klasse:______________ PRODUKTIONSFASER 1. Idéudvikling 2. Forberedelse.
UDDANNELSE MED PERSPEKTIV Økonomi Wiki. ØKONOMI Det følgende gælder afregning af timer for den enkelte institution. For at sikre en enkel og korrekt registrering.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Entre Hjertelig tillykke med de 15 år Hvem er jeg?
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger.
ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Ved Kort præsentation af APV-delen April 2012.
Websider Udarbejdet af: Nina Uth Susanne Diehl Malene Guldberg Larsen.
Velkommen til region Midtjyllands takstundervisningsdag.
Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.
Workshop banelægning, nov Hvordan kommer jeg videre med banelægningen ► Generelle fif omkring banelægning ► Hvordan opbygges et godt baneforløb ►
Lyddæmpende glas. Stigende forventninger til komfort + BR min krav Stigende Støjniveauer Støj: Et stadigt stigende problem.
Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller.
Målsætning og strategi Sejlklubben Lynæs Sejlklubben Lynæs 1.
Medlemsundersøgelse 2016 Medlemsundersøgelse 2016
Vejledning om arbejde i stinkskabe Industriens Branchearbejdsmiljøråd
Medlemsundersøgelse 2016 Medlemsundersøgelse 2016
Tjekliste til Rhea Desinfektionsmaskine
Medlemsundersøgelse 2016 Medlemsundersøgelse 2016
Vision MX 2020 Organisatorisk Sikre fællesskabet
Medlemsundersøgelse 2016 Medlemsundersøgelse 2016
DABYFO, Kastrup, 3. maj 2011 Ernst Jan de Place Hansen, SBi
Beregning af trekantsmodel (TIN-model)
Peerfeedback og noget om mål.
Naturfag Gast. Bager, slagter og ernæringsassistenter
Fjernvarmeafkøling i Stævnen
Øveprøve – lille knallert
Personalemøde – opfølgning på MTU
Service kursus 2018 C. Reinhardt as.
Forflytning v. Forflytningsunderviser Keld Villadsen Logistikafsnittet
Blev udført i perioden fra den 27. august til den 6. september. 1
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Præsentationens transcript:

Lydmålerseminar forår 2014 VELKOMMEN Lydmålerseminar forår 2014

Ser vi sådan ud?

Lydmåling Lydtrykket fra en motorcykel måles ved 2 m. Max metoden, som beskrives i Alment Reglement. Det gælder såvel målinger udført af DMU’s lydmålere, som målinger, der udføres ved en klubs egenkontrol under træning eller løb.

Lydmåling Før start af målinger skal apparatet altid kalibreres. Dette for at sikre at apparatet måler præcist. En kalibrator placeres på selve mikrofonen. Kalibratoren aktiveres med et lydtryk på 94 dB. Dette tal skulle gerne være at aflæse på displayet.

Kalibrering Alle kalibrerer deres apparat. Er det ok? Hvad hvis der er fejl på displayet? Hvilke fejl kan der være?

Lydmåling Et område på 10 x 10 meter reserveres til brug ved målingerne Det gælder ved målinger udført af DMU’s lydmålere. Målemetoden ved klubbernes egenkontrol metoder skal aftales med den enkelte kommune.

Lydmåling Hvordan klargøres et område til lydmåling? Hvad med hjælp til arbejdet?

Lydmålingen I måleområdet må kun befinde sig lydmåleren og dennes hjælper. Dette for at undgå uønsket refleksion af lyd, med forhøjet resultat til følge. Måleren placeres en halv meter bag måleapparatet og en halv meter til siden. For at undgå yderligere refleksion foretrækkes at måleren står med siden til måleapparatet

Lydmålingen Apparatet opstilles som skitseret på billedet, placeret i forhold til MC’ens lyddæmper. For præcision i målingen er det vigtigt at MC og måleudstyr er placeret korrekt, i forhold til hinanden.

Kører forberedelse? Skal mc være "forvarmet"? Ved hvilket omdrejningsområde måles der? Skal mc være i gear når der måles?

Lydmålingen Afregning Målingen skal foretages på opvarmet motor og udstødning. Der måles på det mest støjende ”program”. Gear stilling neutral MC måles ved maximalt omdrejningstal Afregning DMU afregningsblanket udfyldes og sendes til koordinator, som godkender. Udfyldt skema med resultat af foretagede målinger skal medsendes.