Hold fast, hold ud eller hold igen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Sikkerhedskultur - lærlinge
Så er ordbogen endelig kommet. Enhver Kvinde og Mand bør eje den
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Fremtidens folkeskole i Aalborg
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Børnemiljøvurdering 2013 Trinitatis Menigheds Børnehus
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx
Borgernes barrierer for brug af IT
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
1 The Motel of Lost Companions - en evighedsfortælling - produceret af DADAISTISK KAMPGRUPPE.
VOFF konference april 2011 Hvad sker der i klasserummet? De sociale og faglige relationers betydning for fastholdelse 27. April 2011 Susanne.
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
En fejl af stor betydning...
En helt normal samtale ved morgenbordet:
Hvad gør livet så værdifuldt?
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Noemi Katznelson, Tendenser der modarbejder 95 pct. målsætningen og fører til øget polarisering Forventningseksplosion – alt skal være godt.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
stilhed Hvorfor er stilhed så svært at have med at gøre?
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Hvem er HF-kursisterne og hvordan kan vi motivere dem?
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Livet er dejligt! Det består af en masse små dejlige øjeblikke...
Læreren som læringsleder
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Præsentationens transcript:

Hold fast, hold ud eller hold igen Kevin Mogensen ph.d., cand.mag. og post.doc. Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet.

Uddannelsernes problemer med drenge? Projekt DRIBLE: drenges veje i uddannelsessystemet. Projekt IMODUS: drenge og mænds kønsalternative uddannelses- og professionsvalg Projekt ULE/Rum for Mænd: udsatte unge piger og drenges liv i og uden for erhvervsuddannelserne.

Drengekrisen 1 Drenge bliver ikke rekrutteret til uddannelse i samme grad som piger Drenge falder fra i højere grad end tilfældet er med piger i uddannelse

Drengekrisen 2 Drengekrisen består i, at: drenge ikke længere udgør den største gruppe på: lange videregående uddannelsesretninger som medicin og jura; professionsrettede uddannelser som lærer

Hold fast Danny

Stemmer fra erhvervsskolen BYG Danny: Jeg kan sgu godt lide at være i værkstedet Kristian: Jeg glæder mig også til at komme i skole Magnus: I folkeskolen der var man måske: " jeg gider sgu ik’ i skole i dag!”, men hernede der tænker man bare: ”jeg skal lave noget på mit legehus” og samtidig ha’ det sjovt med dem, man snakker med hernede.” Så det motiverer én til at komme i skole. Danny: Ja det er rigtigt CH: Hvad er så det, der gør det anderledes end folkeskolen? Magnus: Det er bare det, at vi sidder ikke stille hele tiden. Her der laver man jo noget! I folkeskolen der sidder man på en stol og hører efter læreren. Det er pisse kedeligt.. Stemmer fra erhvervsskolen BYG

Hold ud Casper

Dygtig elev i 9. kl. 1 Helms og Rudbeck, 2009 Casper: Men hvad geografi og biologi? Det er da mega‐kedeligt der om fredagen ‐ at have sådan fire timer! Matematiklæreren: Jeg kan ikke dressere jer til at være på dupperne hver eftermiddag, og derfor må det gå, som det går, men der er ingen tvivl om, at hvis I gider, så skal I nok få lært det, I skal lære! Dygtig elev i 9. kl. 1 Helms og Rudbeck, 2009

Dygtig elev i 9. kl. 2 Helms og Rudbeck, 2009 Dansklæreren: Prøv at holde fokus på, at du skal koncentrere dig mere i timerne. Hvordan vil du gøre det? Casper: Lave noget spændende! Dansklæreren: Du kan ikke ligge den over til, at det er nogle kedelige opgaver, du laver i geografi…. Hvordan vil du holde fokus i timerne for at blive endnu mere målrettet på det her? Dansklæreren: Kunne man forestille sig, at det dér med ikke at holde koncentration og ikke få udnyttet tiden optimalt… At du så simpelthen går op til læreren og siger: ”Hvad så? Skal jeg en tur rundt om skolen, eller hva’?” Dygtig elev i 9. kl. 2 Helms og Rudbeck, 2009

Dygtig elev i 9. kl. 3 Helms og Rudbeck, 2009 Casper: Det er kedeligt. Sådan er det vel at være konkurrence‐menneske. Når man er i mål, så er man i mål. Dansklæreren: Lige præcis, men så er der et nyt mål. Casper: Nej, så har man leveret! Dansklæreren: Kunne vi lave en målsætning omkring, at når du ligesom synes, at the job is done, så stikker du lige en finger i jorden hos læreren og siger: Og hvad så? Casper: Får jeg så aldrig fri? Dygtig elev i 9. kl. 3 Helms og Rudbeck, 2009

Hold igen Peter

Kan man(d) frit vælge ‘kvindefag’? En ung mand, vil læse til pædagog: ” …min far, han var sgu ret skuffet… på en eller anden måde. Jeg tror stadig han håber på, at jeg skifter til … folkeskolelærer… i det mindste… Han ville aldrig finde på at ansætte en pædagog! Han føler vel også, at det er meget sådan… jeg ved ikke… om det er lidt for bløde idealer til …. at det ikke helt kan hænge sammen med hans hardcore forretningsverden” Kan man(d) frit vælge ‘kvindefag’?

Vi skal åbne op for nye handle-perspektiver Hvor uddannelse i større grad kan: imødekomme drenges forskelligartede motivationer, erfaringer og orienteringer? Være mere rummelig og mere målrettet mod specifikke erhvervsfunktioner og ansættelser? Skabe større rum for de ’skæve’ og legitimere flere utraditionelle valg af (kvinde)uddannelse via (livs)løn eller jobmuligheder?

Uddannelsernes problemer med drenge? kevin@ruc.dk