Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk 21-08-2014 1.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
9. Kvantitative metoder -spørgeskemaer
Advertisements

BrugerundersøgelseBrugerundersøgelse Gjerrild Bønnerup Friskole Juni 2006.
Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Palliativ indsats til KOL-patienter
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Etniske minoriteters oplevelser i mødet med det danske sygehus
Manga.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Vodskov Bibliotek Hvad laver de når vi går hjem
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Indsamlingsmetoder.
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
I NABOSKABET.DK Børn og Unge. Naboskab i forskellige højder  Integration og sammenhængskraft i boligområdet handler ikke kun.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Fortællinger fra kanten
Køn og identitet Charlotte Schelde-Rathkjen
Resultater og indsatser for projekt Sædding og Ådalen på Toppen
MARTS 2013 NATIONAL BENCHMARKUNDERSØGELSE RESULTATER OG ANBEFALINGER BEDRE BIBLIOTEKER 2013 NATIONALE RESULTATER Alternative title slide.
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
Stigmatisering af pårørende Om respondenterne: 302 Besvarelser ud af 567 – 53% 79% Kvinder 62% Forældre til voksne børn 38 % Pårørende til personer med.
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Esam og Fareeza Mine forældre vil tiden vide, hvad der sker i mit liv. Problemet er, at de ikke altid kan forstå min realitet. Jeg må tage en beslutning.
Nyborg kommune Brugerundersøgelse på Skoleområdet 2014 DANEHOFSKOLEN
Ria Slides I dette indkøbscenter kan fruerne vælge mellem forskellige mandetyper...
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Skovengen Skovengen.
Espe Maria Kahler, Integrationsnet, DFH Side 1 Hvad skal man have blik for hos et flygtningebarn i mistrivsel?
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Naboskabet.dk Et redskab til boligområdet - som tager pulsen på naboskabet - og giver ideer til at udvikle det sociale liv.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Egedalsvænge Egedalsvænge.
Tryghed blandt unge nydanskere Tryghed med brune øjne – indblik i unge nydanskeres håb og ønsker. Resultater fra en undersøgelse gennemført af CeFU og.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Disposition Præsentation af emne Mobning
Det Inddragende Netværksmøde
Skolen og den sociale arv
Historien om Jesus’ fødsel
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Tryghed, tilfredshed og udkantsproblemer Rapport af Jørgen Goul Andersen.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
Lighed & ulighed Samfundsfag.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Børn og voksnes rettigheder.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Kærestevold ’Vold er ikke løsningen’, Nuuk 26. November, Nina Schütt.
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
Børns sprogtilegnelse Hvordan arbejder vi med børns sprog i Vejen Kommune?
Naboskabsundersøgelse Skt. Klemens Resultater og idéer 2. marts 2010.
Hvor og hvordan sker ulykken?
Hvor og hvordan sker ulykken?
Center for mande indkøb
Den kriminelle fødekæde i bander og
PERU Missionsprojekt.
Hvor og hvordan sker ulykken?
Danmarks Biblioteksforening Opinionsmåling, juni 2014
UNDERSØGELSE VEDRØRENDE UNGES BRUG AF KONDOM
Præsentationens transcript:

Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk

Hvorfor spørge etniske grupper? Fordi det at inddrage etniske grupper har givet et bredere og mere nuanceret blik på beboerne i området og deres hverdag Fordi mange områder har en stor andel beboere der har en anden sproglig eller kulturel baggrund Fordi mange personer med anden etnisk baggrund bruger meget tid i boligområdet Fordi det at give en stemme til alle virker anerkendende og sikrer at man føler sig set

Er etniske grupper en særlig gruppe? Kvalitative undersøgelser sagde nej. Der er ikke markante forskelle i opfattelser af fx det gode naboskab blandt personer med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk. Men blandt etniske er der stor ulighed i forhold til muligheder for deltagelse og ressourcer at give af Men det at inddrage disse grupper har vist at fokus tidligere var for snævert – der skulle tænkes mere heterogent uanset baggrund Sproget er den vigtigste barriere for udviklingen af ’det gode naboskab’

Hvilke forskelle kan man se på folk der er født i Danmark og dem der ikke er Personer der ikke er født i Danmark føler sig ofte mere trygge i området De er oftere mere tilfredse med at bo i området, men har sværere ved at komme i kontakt med andre Oftere færre kontakter ud af området De har oftere nogle ressourcer de ikke synes de får brugt, men hvor de gerne ville hvis de blev opfordret Deres tilfredshed med det fysiske miljø er ofte lidt mindre Finder det sjældnere helt i orden at der bor personer med kriminel fortid, narkomaner, alkoholikere og psykisk syge

Hvor tilfredse er de to køn med boligområdet Kvinder/ Piger Mænd / drenge Kun lille forskel på de voksne der generelt er de mest tilfredse med at bo i området. For børn og unge gælder det, at drengene/ de yngre mænd er de mest utilfredse Opgaven er så at finde frem til hvorfor.

Hvor trygge føler de to køn sig i boligområdet Kvinder / Piger Mænd / Drenge Drengene er de mest utrygge i områderne Børnene er generelt mere trygge end de voksne og mere utrygge Der er endnu engang ikke forskel på kønnene hos de voksne

Hvad mener de to køn om de fysiske områder Kvinder/ piger Mænd/ Drenge Der er endnu engang kun lille forskel på de voksne. For de øvrige er det tydeligt at de unge piger/ kvinder er langt mindre tilfredse med det fysiske miljø end både de voksne og drengene.

Hvilke sprog? På nuværende tidspunkt kan naboskabet.dk tale:  Arabisk  Farsi  Tyrkisk  Bosnisk/serbisk/ kroatisk  Engelsk  Somali  Urdu  Dansk

Indsamling på papir

Indsamling via Internet og telefon

Deltagelse – vil de være med? Gennemsnitlig svarprocent for alle sproggrupper er 42% Svarprocenten varierer sproggrupperne imellem - fra 21% til 67%