Servicecentre i København

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Lovlig sagsbehandling
København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
v/ Flemming Faber Souschef, IT-Sikkerhedskontoret
Konklusion på Workshop om sindslidende
Socialreformkommissionen: Betænkning 1 fra 1969:
Agenda Københavns Borgerservice Hvad laver Borgerservice? • Personlige henvendelser • Pas (74.000) og kørekort (70.500) • Folkeregister: flytning.
Administrative pejlemærker i BUF
Reformens krav •Bemærkningerne til Lov om kommunale borgerservicecentre: –”Den offentlige sektor skal indrettes på borgernes præmisser og med udgangspunkt.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Formidling i selvbetjente biblioteker
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Digitalisering af Offentlig Byggesagsbehandling
Kommunernes nye opgaver
Borgerservice i Århus 28. November 2005 TL-Lederkonference
Mål og vision for projekt ”borgerservice”
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Tillid Temadag for AMIR
Befolkningens it-parathed Kilde: Danmarks Statistik De 16 til 89-åriges internetbrug. Har aldrig prøvet og vil ikke kunne Har sjældent.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Værdigrundlag AEU Chefkursus 2007 Hold 6.
Pressemøde mandag den 29. august Kl Vi sikrer en retfærdig og effektiv finansiering af fremtidens offentlige sektor Mission.
Kodeks for offentlig topledelse
Udvidet åbningstid i Københavns Hovedbibliotek 20. februar 2012.
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Fritidshjemmet Villaen Per Schultz Jørgensen 10. Oktober 2012
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
IT-Hjørnet på Gellerup og Hasle Bibliotek
Standardregulativer Dialogmøde 18. september 2007 velkommen til Miljøstyrelsen.
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Middelfart 25 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Aalborg 24 grupper (ca. 4 pers. i hver gruppe)
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Informationssamfundet Dansk Statistisk Forening 30. maj 2005.
Fælles opgaveområder mellem Borgerservice og Biblioteker
Køgebibliotekerne * Kirkestræde 18 * 4600 Køge * Tlf: * Bibliotekerne KØGE KOMMUNE Senior Online Teknologisk Institut.
KL´s visioner for kroniske patienter
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Fremtidens Borgerservice i Grønland Kuupik Kleist 9. marts 2010.
Kvalitets testet - på vej mod bedre offentlige hjemmesider.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Bent K. Slot Ansat ved KMD (Kommunedata) Ekstern lektor ved RUC Tidligere undervist på Roskilde Handelsskole Interesser: Digital forvaltning IT arkitektur.
På vej til succes med obligatorisk selvbetjening Hans H. Jensen, vicekommunaldirektør.
Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.
Onsdag 5. september 2007 Telefoni Telefoner i Gribskov - anvendelse - betjening – kultur 18. januar 2007 onsdag 5. september 2007.
Målrettet biblioteks-betjening Integreret borgerservice
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
SERVICE OG SAMARBEJDE I ØJENHØJDE. ”Den, der er nødt til at spørge, har ikke samme magt, som den, der kan selv” Margrethe Vestager Økonomi- og indenrigsminister.
Arbejdsdirektoratet, Finsensvej 78, 2000 Frederiksberg Tlf: Fax: E-post: Hjemmeside: Den papirløse styrelse.
Fyraftensmøde hos LO Århus social og miljøudvalg 26. marts 2015 Anmeldelser fra fagforeninger og AMR om arbejdsmiljøforhold Procedure for anmeldte og uanmeldte.
Kommunalt, Lægeligt samarbejde Claus Malta Nielsen Almen medicin 2001 Kommunallæge, Frederikssund.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Fastlæggelse af praksis – plads til forbedring? 8. november 2011 v/formand for FSR’s Skatteudvalg statsautoriseret revisor John Bygholm.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Information fra Danmarks Miljøportal
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Ankestatistik Social- og beskæftigelsesområdet 2. kvartal 2017
Kvalitet i plejen.
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
Ny vejleder…lidt hjææææælp
Centralforeningen for Stampersonel
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Ny teknologi til simulering af kommunale processer og regler
Borgerbetjening 3.0 Den fælleskommunale strategiske ramme
Odense den 20/8 samt Århus den 28/8
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Præsentationens transcript:

Servicecentre i København

Vision for borgerservice En fælles indgang til kommunen – tæt på Udgangspunkt i borgernes liv Et fælles servicekoncept – respekt, ligeværdighed, dialog og tillid En mere tilgængelig kommune BR besluttede den 11. juni 2003, at der skal etableres fire servicecentre (SC) i Københavns Kommune. Udvalget for Demokrati- og Serviceudvikling vedtog en vision for SC. Visionen er samtidig, hvordan vi tænker borgerbetjening og service i dag og i fremtiden i Københavns Kommune. Fælles indgang – tæt på I dag skal man henvende sig i flere forvaltninger, hvis man skal have flytning, ændre skattekort og skrive børn op til vuggestue. I servicecentrene kan borgeren ordne en række opgaver på tværs af forvaltningerne - på samme sted og på samme tid. Udgangspunkt i borgerens liv: De opgaver, der er placeret i servicecentrene tager udgangspunkt i borgerens livssituation, fx lige flyttet til kommunen. Servicecentrene er et supplement til den eksisterende borgerbetjening - de andre indgange til kommunen opretholdes altså.

Opgaver Medarbejderne……….. informerer om lovgivning og procedurer m.m. træffer myndighedsafgørelser på stedet i ukomplicerede sager rådgiver og laver straksberegning viser vej i kommunen og i det offentlige system i øvrigt tager imod forslag, ideer og klager fra borgerne hjælper borgerne med elektronisk selvbetjening

Opgaver – fra vugge til krukke Børneydelser Daginstitution Dagpenge Uddannelse Ældreydelser Folkeregister Sygesikring Boligstøtte Skat Miljø og Teknik Andet (legater, lokaleudlån etc.)

Oplevet service Et møde på borgernes præmisser Indretning med udgangspunkt i kommunens værdigrundlag – præget af respekt, ligeværdighed, dialog og tillid Imødekommende og moderne Ubureaukratisk og skrankeløst

Velkommen i borgerservice

Kvalitet i borgerbetjeningen

Venteområde

Venteområde

Børnehjørne

Samtale - i øjenhøjde

Samtale – i øjenhøjde

Åbningstider Åbningstider Mandag-Fredag kl. 10-18 Lørdag kl. 10-14

Servicecenterportal

Servicecenterportal PORTAL fagsystemer administration opdatering statistik support søgefunktion spørgsmål og svar vejledninger opgavebeskrivelser lovsamling ESDH blanketbank e-mail internet KKnet ESB

Call-center Fælles for alle 4 servicecentre Borgeren guides til den person som er mest kvalificeret til at svare Kobling til Skatteforvaltningens call-center Call-back funktion

Portal og call-center En anden vision vedrører betjeningen af borgerhenvendelser. Figuren viser de forskellige måder, borgeren kan kontakte kommunen på, hvordan kontakten/henvendelsen håndteres, samt hvilke væsentlige systemer, der benyttes. Borgerne kan henvende sig via e-mail, telefon, fax, brev, internet eller personligt: De tre første håndteres i call-centret, og medarbejderne betjener sig af SCP Breve fra borgerne kan sendes direkte til servicecentrene, og SCP kan benyttes som støtte til opgaveløsningen Personlig henvendelse vil foregå i service­centrene, og opgaveløsningen benytter sig af SCP eller ESB Henvendelser via internettet håndteres af ESB eller www.kk.dk. En vision er: At call-centret i servicecentret udvides til at håndtere alle borgerhenvendeklser, der foregår telefonisk via e-mail eller via fax. At der etableres flere servicecentre, som indgang til kommunen Konsekvensen er en model, hvor let sagsbehandling løses i servicecentrene – og tung sagsbehandling løses i servicecentrene.

Hjælp til elektronisk selvbetjening

Perspektiver På sigt skal servicecentrene være borgernes indgang til hele den offentlige sektor Visionen om en indgang til kommunen stemmer overens med tankerne i Strukturkommissionens endelige betænkning. Tankerne bag servicecentrene er blevet drøftet med Indenrigsministeren flere gange. I betænkningen tales der således om én indgang til kommunen – og servicecentrene i Københavns Kommune er konkret nævnt i denne sammenhæng. Fx lægges der op til, at kommunerne skal overtage nogle af statens opgaver på skatteområdet, samtidig med at borgerbetjeningen forbliver i kommunerne. Servicecentrene kan blive den første indgang i disse sager.

Kommunalreform Myndighedsopgaver på skatteområdet + Borgerbetjening på skatteområdet Inddrivelse + Opkrævning + Jobcentre (ændring af lokalcentre) + Pas og Kørekort + Øvrige statslige opgaver?

Servicecentrenes fremtid Vil vi have bydelsrådshuse eller vil vi fortsætte med straksbetjening i servicecentre? Skal servicecentrene alene have personlig betjening - telefon, fax og e-mail behandles i ét call-center, behandling af selvbetjeningsansøgninger og tungere sagsbehandling sker i back office?

Servicecentrenes fremtid Hvordan skal samarbejdet med staten opbygges? Afklaring af opgavesnitflader og sagsgange? Fælles offentlig selvbetjeningsportal? Fælles portal/uddannelse til medarbejdere? Samarbejde om telefoni? Fælles konceptudvikling?

Fælles borgerservice på vej