Mobile Atlas Creator (MOBAC) Prepare online maps for your mobile device Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland V - 12/2-2011 –

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi præsenterer SLIDEPLAYER.DK
Advertisements

Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet Du får dette.
En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK
Open street maps på GPSén Gå ind på Siden er lang tid om at loade, så hav tålmodighed.
Velkommen til informationsmødet Et par nye adressebegreber
Statistik på Geocaching.com
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Teknik event i det mørke Jylland IV, 16. Januar 2010GPSmap 60CSx vs. Oregon 550T 1 GPSmap 60SCx vs. Oregon 550T  Baggrunden for dette indlæg  Skærmen.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
GSAK – helt fra start Hvad er GSAK ? Download og installation GSAK
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
1 Download af musik fra netmusik.dk Sådan downloader og overfører man musikken til computer og MP3-afspiller.
Udlægning af en ny cache
Kom i gang med GSAK Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland IV - 16/
Teknik event i det mørke Jylland IV Geocaching uden at det koster et ton papir og litervis af printerblæk Understøttes af: Smart phones PDA’ere Flere af.
GSAK Makroer Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland IV - 16/
Videregående pc-vejledning Modul 02: Harddisken 1 60+Bornholm.
17. januar 2009Teknik event i det mørke Jylland III - CacheMate 1 Geocaching med CacheMate  Hvad er CacheMate?  Indlæsning af Cachebeskrivelser  Bruger.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Export af cacher til GPS som poi’er via makro
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
WordPress Nyeste version af WordPress kan hentes her:
REGISTRERINGSDATABASEN
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
Computerens anatomi.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Instruktion i Animation Shop
Beskyt din computer og dine data!
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen,
DANSK RIDE FORBUNDwww.rideforbund.dk21. august 2014 Introduktion til Course Tool af Rasmus Christian Kaae.
Microsoft® Lync™ 2010 Kursus for stedfortrædere
Flyt den til din mp3 afspiller
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Publish Logs Klik på Geocaching.com access Og vælg Publish logs…
Lav en lydfortælling på computeren Find programmet Her kommer en kort i, hvordan du åbner Lydlab, og hvordan du arbejder med de mest elementære dele.
Webserveren kan afvikle flere applikationer, der hver har deres eget selvstændige ”liv” og hukommelse. Den enkelte applikation består typisk af flere elementer.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Uddannelse, marts 2007 Søren Vallø Business Development Manager.
Filer Hvordan søges der efter en Word-fil = med et dokument. eller en billed-fil Sommer.
Ældre Sagen ”Gem som” - et dokument Følg numrene osv.
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Kroppens funktioner og Den rette dosis
Oversigt for © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Lync Web App Deltage i et Lync-møde ved brug af computerlyd Hvis du ikke har Lync.
Videregående pc-vejledning Modul 10: Sådan gør du 60+Bornholm.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Tablet med/uden overtræk
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Tilføje en kontakt Listen Kontakter gør din kommunikation lettere og gør det muligt for dig.
Webserveren kan afvikle flere applikationer, der hver har deres eget selvstændige ”liv” og hukommelse. Den enkelte applikation består typisk af flere elementer.
PC - Vedligeholdelse Hvordan gør jeg Pc’en sikker og hurtig igen ? En kronologisk gennemgang.
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Kontakter, tilstedeværelse og chat
Velkommen til PowerPoint
Velkommen til det nye PowerPoint
Præsentationens transcript:

Mobile Atlas Creator (MOBAC) Prepare online maps for your mobile device Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland V - 12/ – GC2060K

Indhold: Det følgende vil blive gennemgået i denne præsentation: Hvordan du - 1.Downloader MOBAC, 2.Downloader Java Advanced Image Binary Builds, 3.Installerer MOBAC + JAIBB, 4.Konfigurerer MOBAC, 5.Laver dit første kort, 6.Overfører kortet til din GPSr, 7.Indstiller din GPSr. Men først : Hvad er Mobile Atlas Creator? 21. august 20142

3 Hvad er Mobile Atlas Creator? Et program der kan: 1.Lave offline kort til mobile enheder og håndholdte GPSr’er Garmin Custom Map - KMZ (GPS handhelds), Garmin Custom Map - KMZ 2.På baggrund af mange forskellige kort-kilder, 3.Gemme og indlæse kort-profiler, 4.Lave kort-tiles i brugerdefineret størrelse og format, 5.Downloade tiles hurtigt via multi-threading, 6.Cache tiles lokalt. Hvordan ser det så ud på din GPSr?

21. august Custom Maps på din GPSr

21. august Download MOBAC Her finder du MOBAC:

21. august Download Java Advanced Image Binary Builds Her finder du JAIBB:

21. august Installer MOBAC + JAIBB Pak begge zip-filer ud i samme mappe og lave en genvej på skrivebordet, og start derefter programmet:

21. august 20148

9 4.1 Konfigurer MOBAC Det er disse indstillinger jeg vil foreslå at i vælger i Settings.

21. august Konfigurer MOBAC Næste slide vil vise en gennemgang af indstillings- mulighederne i hoved-vinduet. 1.Kort-kilde, 2.Zoom-niveau, 3.Efter-justering af tiles, 4.Atlas-indhold (de valgte kort-områder), 5.Output-format (Garmin Custom Map), 6.Profiler, 7.Dækninggrad hvis MOBAC bruges offline, 8.GPX-filer. Jeg har annoteret de enkelte slides med kommentarer.

21. august

21. august Lav dit første kort Jeg har valgt at bruge området omkring Femmøller og Strandkær ved Ebeltoft vig som eksempel på at lave det første kort. Der ligger en serie med 12 cacher af Dallerfuss som jeg skal have fundet på et tidspunkt. Jeg har valgt 14 områder ud og tilføjet dem til atlasset, og som man kan se behøver de ikke at have samme størrelse alle sammen. Med den størrelse som de enkelte tiles har fra Google (256*256 pixels) og den efterbehandlings-størrelse jeg har valgt (det samme som Map-size i Settings) så passer det med at hver gruppe på 4*4 felter bliver til et af de 100 billeder der kan overføres til GPSr’en. Jeg viser her det valgte område samt hvor der er zoomet ind på det niveau som bliver vist i GPSr’en.

21. august

21. august Så skal kortet genereres, det gøres ved at klikke på ”Create atlas”, hvorefter MOBAC går i gang med at hente de kort-tiles der skal bruges. Når kortet er færdig-genereret klikker man på ”Open Atlas Folder” hvorefter mappen der indeholder de genererede KMZ- filer åbnes i windows stifinder. Hver gang der genereres et nyt kort bliver der lavet en ny undermappe og de navngives med atlas-navnet + årstal og dato + klokkeslættet for oprettelsen. Inde i den oprettede mappe ligger der så de KMZ-filer der skal kopieres til GPSr’en. 5.2 Lav dit første kort

21. august

21. august Overfør kortet til din GPSr Inden kortet overføres til GPSr’en skal man sørge for at den mappe KMZ-filerne skal placeres i eksisterer. Mappen kan ligge både på selve GPSr’en og på et evt. microSD-kort. Den mappe der skal oprettes hedder: X:\Garmin\CustomMaps (hvor X er det drev-bogstav GPSr’en/microSD-kortet har fået da det blev sat til PC’en) Og så er det bare at kopiere alle KMZ-filerne over på GPSr’en.

21. august Indstillinger på din GPSr For at kortet kan ses på GPSr’en skal det lige aktiveres. Og i den sammenhæng kunne det nok være en fordel at lave en ny profil til disse kort, så kan man nemlig nemt skifte mellem sin normale geocaching profil og så den nye kort profil og have forskellige kort og indstillinger valgt i de 2 profiler. For at lave en ny profil vælger man sin geocaching profil og klikker på Opsætning, så scroller man ned og vælger Profiler, dernæst klikker man, så bliver profilen oprettet som en kopi af geocaching profilen og man kan dernæst omdøbe profilen. Jeg viser disse indstillinger via skærmdumps fra GPSr’en.

21. august Indstillinger på din GPSr

21. august Indstillinger på din GPSr I opsætning scroller man op og vælger Kort og dernæst Kortinformation, og fravælger alle andre kort på nær Basemap og ”Tilpassede kort” (som de nye kort kommer til at hedde på GPSr’en. Dernæst går man et skridt tilbage og vælger ”Nord op” så GPSr’en ikke hele tiden skal gentegne kortet når man drejer sig rundt. Jeg viser også disse indstillinger via skærmdumps fra GPSr’en.

21. august Indstillinger på din GPSr

21. august Kortene på GPSr’en

21. august Afsluttende bemærkninger Jeg håber i har fået mod på at lege lidt med Mobile Atlas Creator og at i efterfølgende kan bruge denne PowerPoint til at komme i gang. Og husk en gang i mellem at klikke på følgende indstilling i Settings – Perform online update – stien til eksisterende kort kan have ændret sig og der kan være kommet nye til.