Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Coaching Det handler om at stille de rigtige spørgsmål!
Advertisements

SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Gammelheds-Philosophy
med de helt rigtige svar
Fresh. Fruit. Anytime. Healthy Active Living SPC Ardmona - Healthy, Active, Living Vi er hvad vi spiser og sundhed er en af tidens trend. Her er et produkt,
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Surdej til rugbrød.
Hjertevenlig kost i praksis
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Mad til unge på høj- og efterskoler
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Borgernes barrierer for brug af IT
Introduktion Stil gerne spørgsmål og giv kommentarer – på forhånd tak
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Hvad vil det sige at leve i tro?
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
1 Beboerinformation BL: Budskaber og målgrupper Paul R. Metelmann.
CLOU Prisliste Priserne er beregnet til privat salg og er inkl. Moms
Nu er der gået lang tid siden, I har hørt nyt fra os. Det beklager vi! Det er ikke kun fordi, vi har ligget på den lade side 
Boblende nydelse og luksus
På opdagelse blandt Roussillons vine Anneks 1 : Druesorter til hvide AOC vine.
Hvad gør livet så værdifuldt
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Hold fast, hold ud eller hold igen
F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet.
På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales.
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Vinsmagning Hasserishave, d. 19/
1 Naturbørnehavens græsserlaug. 2 Hvad er et kogræsserlaug.
Beslutningsreferat fra 1. smagning 04 oktober 2008: Navnet på forsamlingen blev fastsat til: Whiskylaug af 04 OKT Der gennemføres 119 smagninger,
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
BIO-DIESEL.
Kvalitet og smag af dansk øl Ølentusiast & landskonsulent Jens Erik Jensen VFL.
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Anneks 8: Geografi, geologi og produktion ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru Vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Problemformulering. Tese. Vi vil undersøge hvordan en sorbet reagere med forskellige former for sukker. Lige ledes vil vi undersøge hvordan forskellige.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt ud fra den information, du selv giver... Klik her.
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Sådan laver man vin En vinøs historie. Processen som helhed.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.
COTES DU VENTOUX CONTRA CHATEAUNEUF DU PAPE Er de store pengene værd?
Grunde til at jeg elsker dig
Fundamentale datastrukturer
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Problemformulering. Tese. Vi vil undersøge hvordan en sorbet reagere med forskellige former for sukker. Lige ledes vil vi undersøge hvordan forskellige.
Historik: Grundlagt 1948 Produceret tomater siden 1976 Leverer til GASA indtil 1980 Starter levering til Nordgrønt, men fra 1985 leverer vi direkte.
Rottweiler.
På opdagelse blandt Roussillon vinene. Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon.
Kvalitet, variation mellem sorter, marker og i marker Landskonsulent Jon Birger Pedersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Planteproduktion 2004.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Professionelt espresso koncept Mastro Lorenzo sælges udelukkende på det professionelle marked. Konceptet er udviklet målrettet til caféer og er krydret.
V INSMAGNING 22. SEPTEMBER 2016 Officersklubben Tordenskiold.
Ungdomsliv.
Fra Muld til Mund.
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Hævemidler.
05. Oktober 2018 hos Lisbeth og Kjeld
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Inspiration til dit vinvalg
Præsentationens transcript:

Velkommen til vinsmagning

ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle autentiske vine af sjælden elegance. De har stor respekt for miljøet, og opretholdelsen af den naturlige cyklus/balance i naturen, som de mener, giver mere styrke og et bedre forsvar mod sygdomme De høster manuelt, og er kritiske i sorteringen af druerne I vinfremstillingen respekterer de vinens eget tempo/rytme med visdom og tålmodighed, og venter på spontan gæring uden tilsætning af gær Deres vine har en friskhed som henleder opmærksomheden på blomsterenge, citrus træer i blomst, hasselnød og honning. Vinene har en flot struktur og glathed mod ganen og kompleksitet i duften. Vinen sidder længe i munden, og udvikler sig til en symfoni af fine toner De producerer 2 forskellige Rieslinger: Ph. Grass og Wolxheim, førstnævnte har mindre syre og derfor lettere at sætte til mad. Det er en frisk

Domaine de l’Espigouette Violés Bernard Latour driver sammen med familien ejendommen på 25 hektar. Druerne i Côtes du Rhône er Grenache og Syrah samt Mouvédre, Cinsault og Carrignan. Denne drueblanding giver nogle meget solide og dejlige vine uden megen garvesyre. Vinene er lidt peberagtig og har en lang behagelig eftersmag. Vinen bliver hverken filtreret eller klaret. Bernard Latour producerer nedenstående sortiment –Vin de pays rosé –Vin de pays rød –Bibs Cotes du Rhône –Cotes du Rhône –Cotes du Rhône Villages Plan de Dieu –Vacqueyras –Rasteau –Gigondas

Domaine de l’Espigouette Côtes du Rhône Produktion: 13 ha Udbytte: 47 hl/ha Drue sammensætningen er: Grenache 75%, Syrah, Mourvèdre,Cinsault, Carrignan 25% vinen kan gemmes 5-6 år

Domaine du Moulin Vinsobres Cuvee ++ Drue sanmmensætningen er: 40% Granache & 60% Syrah En flot og elegant vin med masser af karakter Serveres ved C Fra 2005 har Vinsobres samme status i Rhône som f.eks. Vacqueyras og Gigondas.

Domaine Raspail-Ay Gigondas Raspail-Ay ”Raspail-Ay laver vel nok de bedste rødvine overhovedet fra Gigondas. Det er kraftige og robuste vine med mindst 14 % alkohol og de kan tåle at lagre i mange år afhængig af årgang. Men selv om de er holdbare, er det vine, som også smager forbandet godt, også mens de er helt unge, fordi de netop har den bløde garvesyre. Vinen har kød og krop og dufter af frugt og krydderi og så har den det perfekte bid i eftersmagen” (citat fra Gitte Hindholm og Karsten Riiis Laursen’s bog og vine fra Rhônedalen).

Domaine Raspail-Ay Drue sammensætningen er: 65% grenache 15% syrah suppleret med mourvédre og cinsault. Drueklasserne afstilkes, så det det kun er den modne gavesyre fra drueskindet, der får lov at præge vinen. Vinene bliver hverken filtreret eller klaret, men i løbet af de måneder vinen lagrer på gamle egefade, får vinen om vinteren en let og naturlig kuldebehandling og renser sig selv. Perfekt balance mellem syre og frugt, lang eftersmag med lakridssmag i finalen

Domaine de la Casa Blanca Banyuls & Collioure

Banyuls Eksklusiv dessertvin Banuyls vinene er lavet på år gamle vinstokke. Banyulen er, lageret på gamle egetønder L ligesom rødvin. Den vi sælger består af 60% Grenache noir og 40 % Greanche gris. Har lageret et år Er ikke tilsat gær eller enzymer, der er brugt begrænset mængde, af de uundgåelige, sulfitter til konservering. Den går perfekt til kager med chokolade, marcipan, nødder og tørret frugt, ris á la mande, blåskimmeloste samt fyldige modne komælksoste og hindbær sorbet eller bare et glas i sofaen, er den også velegnet til. Banyuls er krævende at dyrke, eksklusiv og aldrig billig Domaine de la Casa Blanca, Banyuls 2005