Nu er vi ved DEL 3 Flere tegn og signaler et tegn (fx et symbol) kan godt bruges som et signal: fx kan dannebrog signalere at at vi nu er i Danmark og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Sociale medier og læring
Hvor er Gud? Hvor bor han? Hvor er der plads til ham?
En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Gammelheds-Philosophy
Overordnet målsætning:
Den lille Mads.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
At Dividere.
Inspiration til fotografering.
Det er sidst i februar. Potter med
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
I himlen.dk Et ordenligt Julekort.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Ordentlig Julekort.
Hvad er videnskab? - videnskabsteori i relation til projektarbejde
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra formel til funktionel undervisning
Hallo…. her kommer lige noget, der helt sikkert vil fascinerer dig!
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Real Kompetence Vurdering
Semiotik, Lingvistik og sprogbrug
Danmarks landskab På kort og billeder - En powerpoint-øvelse
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Evolution.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Findes det onde? Billederne er taget af Marcel Cohen.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Livets Ord September 2009.
En helt normal samtale ved morgenbordet:
Lidt om ham Austin Performativer der virker…. Opgør med den klassiske forståelse af sproget: Klassisk: Udsagn kan være beskrivende eller erklærende Disse.
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
Nu er vi ved DEL 2 Modeller … er svaret vi laver modeller af hvordan vi tror information behandles ud fra hvad vi ved om virkningerne, dvs hvordan vi ved.
Hvad ser du på næste side?
3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.
Relationer – børn og voksne
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Ledelsesperspektiver
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Børns og unges mediekultur Hørsholm, Børn og unges mediekultur Digitale og mobile medier er i fokus Medier, formater og aktiviteter blandes.
Reduktion AM 2009.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Psykiatriskole for pårørende - Autisme
Berlingske Avistryk A/S Kan vi bruge Klimakompasset til navigation i vores verden? 28 april 2010 John Lundsgaard HSEQ-chef Berlingske Avistryk.
Virksomheders hverdagsstrategier Jørgen Gulddahl Rasmussen FIRM gruppen Institut for Erhvervsstudier Aalborg Universitet.
Sinus, cosinus og tangens
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Qeqqata Kommunia Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
Rundkørsler omkring Skive en visuel ekskursion. Borgen.
Aktiv lytning - Lyt nu godt efter.
ER-diagrammer Hvad er det? Og hvad bruges det til?
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Bygninger med signalværdi
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommune Kujalleq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Humanistisk videnskabsteori
Hvad er samfunds- videnskab?. Samfundsfags discipliner  Eksempel: Finanskrisen…  Kan angribes ud fra økonomi  Kan angribes ud fra politik  Kan angribes.
Sprog Semiotik, Lingvistik og sprogbrug. Hvem er jeg: Hans Götzsche (allerførst; men forklaring følger)
Her kan ses et udklip af min forside – tænke med min forside var at man skulle kunne se et lille preview af den side man ville besøge og at forsiden skulle.
Enzymer og enzymreaktioner
Præsentationens transcript:

nu er vi ved DEL 3 Flere tegn og signaler et tegn (fx et symbol) kan godt bruges som et signal: fx kan dannebrog signalere at at vi nu er i Danmark og ikke længere i Tyskland

Endnu flere tegn … og tegn kan være svære at forstå – hvad er fx det her? ➔ én der pløjer, selvsagt, men alle detaljerne er tegn på hvilken kultur det foregår i; og principielt er alle de spor vi sætter efter os når vi bare eksisterer, også tegn der kan tolkes semiotisk

Tegn????? der er nogle der mener at der er noget der hedder biosemiotik, studiet af den levende naturs processer og systemer ud fra et tegnteoretisk (semiotisk) perspektiv. [Den Store Danske] men det handler ikke om aber ➔

Semiotiske tegn? … derimod om at Biosemiotik er ikke en del af biologien, men udgør snarere en særlig teoretisk forståelsesramme for biologien. Ifølge biosemiotikken må alle den levende naturs processer forstås i lyset af deres karakter af at være tegnprocesser. Dette indebærer ikke en afvisning af de pågældende processers forankring i veletablerede fysiske og kemiske lovmæssigheder. Det hævdes blot, at disse processer tillige indgår i og er organiseret ud fra en semiotisk dynamik. Biosemiotikken beskæftiger sig altså med tegnkarakteren af livsprocesserne. Den Store Danske

Tegn¿¿¿¿¿ … og det kan jo godt være; men hvis vi ikke ved hvad "semiotisk dynamik" og "tegnkarakteren" er så er begrebet 'tegn' her brugt billedligt (metaforisk), og det kan man godt gøre, men så er det begrænset hvad man siger om virkeligheden

Tegn?¿?¿? for hvis (næsten) alting er tegn, så ved man ikke hvad der kendetegner tegn; og det medfører at man ikke ved ved hvordan man skal analysere sine oplevelser af tegn; og så sidder man med aben ➔

TEGN så man må bestemme sig: er (semiotiske) tegn kulturelle spor … eller noget andet og alting

å va så? … men nu er nok en del stået af … og så kan det ikke betale sig at spekulere mere over det … SÅ HVAD …

Hvad … … kan vi bruge alt det her til? ja, vi kunne jo gå over i en anden branche ➔ for nu ved vi at vi ikke ved hvordan hjernen fungerer – kun at den gør det

Eller … vi kan forsøge at grave lidt dybere

en anden gang og se på tekst, stil og genre … og det vi ikke nåede: sprogbrug

vi ses måske igen en anden gang

Spørgsmål?

andre spørgsmål ????????????