Livets Ord Juli 2010 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Livets Ord November 2008.
Livets Ord April 2013 «Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre!» (Jak 5, 9).
Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
Livets Ord April 2009 "Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer." (Mt 24,42).
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Nøgler til menighedens vækst
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Livets Ord Tekst af Chiara Lubich Januar 2009.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Livets Ord September 2009.
Livets Ord Juli 2009.
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
Overvældet af Jesu opstandelse!
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Livets Ord Livets Ord Marts 2012 Marts 2012 «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord» «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs.
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).
Introduktion til Kongen og hans Rige
Loven om bekymringer Matt 6,
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
»En mand havde to sønner
Himmeriget ligner en skat, der lå skjult i en mark; en mand fandt den, men holdt det skjult, og i sin glæde går han hen og sælger alt, hvad han ejer, og.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Livets Ord April 2015 “Alt er jeg blevet for alle” (1 Kor 9, 22)
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
August 2016 “Én er jeres mester, og I er alle brødre” (Mt 23, 8) Livets Ord.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).

Livets Ord Januar 2016 Kommentar af Fabio Ciardi (OMI)
LIVETS ORD September 2016 “Alt tilhører jer! Men I tilhører Kristus, og Kristus Gud” (1 Kor 3, 22-23)
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
‘Hold fred med hinanden’ (Markus 9, 50) Livets Ord Juni 2016.
LIVETS ORD November 2016 “Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13)
LIVETS ORD Oktober 2016 “Tilgiv din næste den uret, han begår, så vil også dine synder blive forladt, når du beder om det” (Siraks Bog 28, 2).
Livets Ord September 2017 “Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig” (Matt 16, 24)
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
Livets Ord April 2017.
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Livets Ord Oktober 2017.
Livets Ord November 2017.
Livets Ord December 2017.
Livets Ord April 2018.
Livets Ord Februar 2018.
Livets Ord Marts 2018.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
“Herre, din højre hånd er mægtig i styrke” (2. Mosebog 15, 6)
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
LIVETS ORD Marts 2019.
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Livets Ord August 2019.
Præsentationens transcript:

Livets Ord Juli 2010

"Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt, hvad han ejede, og købte den." (Mt 13, ).

Med denne korte lignelse bruger Jesus et billede, der fanger tilhørernes opmærksomhed med det samme. Alle kendte værdien af perler, der - sammen med guld - var det mest kostbare, man kendte.

Endvidere taler skriften om visdommen og altså om kundskaben om Gud som noget, der ikke kan sammenlignes med noget andet, ikke engang med en "nok så uvurderlig ædelsten" (Visd 7, 7-9)

I denne lignelse ser vi et usædvanligt, overraskende og uventet forløb. På et marked fik en købmand øje på en perle, der for hans ekspertblik havde en enorm værdi. Han vurderede at han kunne tjene meget på den.

Da han havde regnet lidt på det, besluttede han, at det var det værd at sælge alt, hvad han ejede, for at købe perlen. Hvem havde ikke gjort det samme i hans sted?

Og her har vi lignelsens dybeste betydning, nemlig mødet med Jesus, eller med andre ord med Guds rige iblandt os - her har vi perlen! Den enestående chance, som vi skal sætte al vor energi, og hvad vi ellers har, ind på for at gribe den.

"Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt, hvad han ejede, og købte den” (Mt 13, ).

Det er ikke første gang, at disciplene føler sig stillet over for et radikalt valg, nemlig dette alt, man skal forlade for at følge Jesus. Dette alt indebærer det mest værdifulde i livet, som f.eks. familiære bånd, økonomisk tryghed, sikkerheden for fremtiden…

Men det han beder om er ikke absurd og ubegrundet. I stedet for det "alt", man forlader, er der et "alt", man finder. Og det sidste er uendeligt meget mere værd. Hver gang Jesus beder os om noget, lover han også at give meget, meget mere, i overstrømmende mål.

Således vil han med denne lignelse forsikre os om, at vi i vore hænder holder en skat, der vil gøre os rige for evigt. Og hvis vi synes, det er dumt at forlade det sikre for det usikre, et gode vi har, for et andet, vi kun har fået lovning på, så skal vi tænke på købmanden i lignelsen. Han vidste, at perlen var meget værdifuld, og han så tillidsfuldt frem til den gevinst, han ville få ved at købe den.

Den, der vil følge Jesus, vil således med troens øjne se den enorme gevinst han får: at arve Himmeriget, ved i det mindste åndeligt at have forladt alt.

Ethvert menneske får i sit liv en sådan chance af Gud. Og det er op til os at gribe den.

"Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt, hvad han ejede, og købte den” (Mt 13, ).

Det er en konkret indbydelse til at skubbe alle de afguder til side, der tager Guds plads i vore hjerter: karriere, ægteskab, studium, et smukt hus, job, sport eller fornøjelser.

Det er en indbydelse til at give Gud førstepladsen, såvel i alle vore tanker som i vore følelser, for hele livet skal orientere sig mod Ham, og alt bør udgå fra Ham.

Ved at gøre sådan, ved at søge Guds rige, vil alt andet gives os i tilgift, som Evangeliet lover (Luk 12,31). Ved at sætte alt til side for Himmeriget vil vi få hundredfold igen af både hjem, søskende, fædre og mødre (Matt 19,29). For Evangeliet har en klar menneskelig dimension: Jesus er Gud-mennesket, og sammen med den åndelige føde lover han os brød, tag over hovedet, klæder og familie.

Måske skal vi lære af de "små" at stole mere på Faderens forsyn, der ikke lader dem mangle noget, der giver det lidt, de har bort, af kærlighed.

I Congo har en gruppe unge i nogle måneder fremstillet kunstfærdige postkort af bananblade, som så bliver solgt i Tyskland. I begyndelsen beholdt de hele overskuddet (nogle af de unge kunne dermed underholde hele deres egen familie). Nu har de besluttet at give 50% videre og således med denne sum hjælpe 35 arbejdsløse.

Men Gud lader sig ikke overgå i gavmildhed. To af disse unge har givet et sådant vidnesbyrd i den forretning, hvor de er ansat, at forskellige handlende, der søger efter arbejdskraft, er begyndt at henvende sig til dem. Mere end elleve personer har på denne måde fundet et fast arbejde.

“Livets Ord”, “Livets Ord”, månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, Publiceret Juli Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien)Anna LolloPlacido D’Omina Livets Ord udkommer på 96 sprog og når frem til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio, TV og Internettet For mere information Denne PP er oversat til flere sprog og findes på "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt, hvad han ejede, og købte den” (Mt 13, ).