Hvad er arkitektur?.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Renæssance Rafael: Skolen i Athen.
Advertisements

Her kommer en gammel kinesisk fortælling…
“Tænk dig om...”
Tænk over den!!! Klik med musen for at gå videre..
Den æstetiske krop Dansk fagdag Oktober 2010
Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
John.M.Nielsen Metode & Co.
AM 2006 Birgit Lübker AM 2006 Hvem har magten i arbejdsmiljøarbejdet? Seniorkonsulent Birgit Lübker Teknologisk Institut - Center for Arbejdsliv.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Bedre bygninger hos planteavlerne Herlighed og helhed – placering af planteproduktionsanlæg.
Bygningskonstruktør Projektering Byggeledelse Overblik Samarbejde
Klassisk studieretning sprog og kulturhistorie hvis du vil være supergod til sprog og forstå grundlaget for europæisk kultur og tankegang.
Små huse Arkitekturprojekt 2005.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Hvornår må I kræve bekendelse af medarbejderne?
Pacentro en historisk by i Abruzzo mellem Rom og Adriaterhavet.
Musiksociologi MM Æstetik
Medier og kommunikation 20. november Webanalyse og eksamen.
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Virkelighedsnært Undervisning USA USA Bål Undervisning Fed fredag Klatring Aktivtur Dit eget projekt Kreativ Bål Selvtillid Maddag Teambuilding IT-baseret.
Tillid Temadag for AMIR
Klik på musen og se siderne
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Perspektiver for Nordisk Postgraduate Master i Arkitektonisk Kulturarv v/Professor Gert Bech-Nielsen, AAA.
B YGNINGER I Å RHUS - Markante og dominerende. Å RHUS TEATER Front, monumental og symmetrisk, fremskudt midterparti i kalksten, øvrige dele i røde mursten.
Do Artifacts have Politics?. Hvor arrangementet eller designet af et artefakt, har en politisk påvirkning på samfundet. Hvor Artefaktet bogstaveligt talt.
Virtuelle verdener og rum Lisbeth Klastrup og Troels Degn Johansson IT-højskolen I København F-2002, Design, Kommunikation & Medier.
LIVE DIGI-ART. Problemstilling: Konservativ holdning til ny og anderledes arkitektur i dk 9700 fredede og bevaringsværdige bygninger Strenge krav.
Demokratiteori I 21. September a. Kriterier for en demokratisk proces Udgangspunkt for kriterier for en demokratisk politisk beslutningsproces:
i det senmoderne Danmark med fokus på kristendom.
 1) Assymmetrien. Begrundes i naturen er stort set uden symmetri.  2) Ornamenter og symboler. Opgør med modernismens dogmer. Symboler mv. er ikke intellektuelle,
Selvfordobling Hegel, Heiberg: Dannelse er en selvfremmedgørelse, en selvobjektivering, hvor man bliver i stand til at erkende sig selv og derigennem overskride.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Vejen til en beslutning Tilbygning eller ny skole? Er det muligt at gøre gamle bygninger bæredygtige? Lokalisering i by eller på landet?
10 roser til dig.
Matematik på Trapholt Om samarbejdet mellem matematikhold på Læreruddannelsen i Jelling og Kunstmuseet Trapholt.
Strategi og samfundsdiagnostik
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Ideen bag FVT for kem-bio-nano. Dannelsens kompetencer 1.kunne redegøre for hændelser i og omkring det biokemiske, kemiske, miljøkemiske og nanoteknovidenskabelige.
Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dokumenter Lærer Projektoverblik Lærerplanlægning Eksempler og refleksioner Lærerressourcer Vurdering og standarder.
Overblik over renæssancen og barokken
Oldtidens Grækenland GRÆSKE BYSTATER.
Skolen som ballast for livet som ung Livslang læring? Hans Siggaard Jensen Professor, Pro-dekan DPU/Aarhus Universitet KL Ungespot.
Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.
KONTERINGS SPILLET Tietgenskolen, Jan Christiansen.
Bygninger med signalværdi
Videnskabsteori & metode
Interactive Spaces Projekt II. Interactive Spaces Opdragsgiver: Interactive Spaces Opgaven: Informations søjle/skærm/galleri 3 målgrupper: Informationer.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
 H står for  U står for  L står for  E står for  N står for  HUMOR  UDELIV  LEG  EMPATI  NÆRVÆR.
Offentlig ledelse mellem management og politik Jørgen Grønnegård Christensen FMOL-præsentationsforelæsning.
SKABELON.
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Form, space and order Facaden Arkitektur, 4 semester.
Den klassiske vurdering af arkitektur De fem F'er Form, funktion, fantasi, forståelse og forbindelse. Alle gode værktøjer, når man skal vurdere den arkitektoniske.
Trine Blicher Folmer. MÅLSÆTNINGER Bassin 7 rummer et anderledes potentiale Den markante orientering mod havnebassin nr. 7 og det kommende havnebad skal.
Kompetencer og Kapacitet i Erhvervslivet 2017
Det du ønsker - har du nu Visualisér det liv du vil have
Design Hvad er design?.
Integreret design Hvordan gik det?
Baggrund: udstyrsinvesteringspulje skal forvaltes
Undervisningens forløb
Historisk oversigt fra antikken til 2010’erne
Den religiøse dimension
Præsentationens transcript:

Hvad er arkitektur?

Arkitekturens områder

Arkitekturens formål er at skabe fysiske og åndelige rammer for menneskelig udfoldelse.

Arkitektur er iscenesættelse. Af en magthaver, af et politisk system, af en religion, af vores private liv.

Arkitekturteori - hvad er skønhed? Det klassiske skønhedsideal: Vitruvuis formulerede tre hovedprincipper for arkitektur: firmitas, dvs. soliditet utilitas, dvs. nytte venustas, dvs. skønhed Skønhed opstod, når en bygning følger de rette, faste proportioner, der bl.a. bygger på de menneskelige proportioner. Alberti i 1452 om disse idealer. Arkitekturens skønhed var resultatet af en fuldkommen og altomfattende harmoni mellem alle dele af en bygning. Arkitekten Arne Jacobsen om det arkitektoniske skønhedsindtryk: “det primære er proportioneringen. Det er netop proportioneringen, der gør de gamle græske templer klassiske i deres skønhed. Det er som store blokke, hvor luften bogstavelig talt står hugget ud mellem søjlerne. Og hvad enten man kikker på en bygning fra barokken, fra renæssancen eller fra nutiden - dem, man har lyst til at se på, dem, man beundrer, de er alle sammen velproportionerede, det er helt afgørende.”

                                                          

Det organiske skønhedsideal: Der har siden det 19. årh. været en anden strømning i arkitekturen, sideløbende med den klassiske, som har taget udgangspunkt i den anonyme arkitektur, den selvgroede, regionale arkitektur, som ikke er monumental, men i en menneskelig skala.

Teoretiske områder : Gotikken Renæssancen Art deco Modernismen Postmodernismen