Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
IKV i den politiske kontekst
Infomøde om Den Offentlige Lederuddannelse
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
Invention og innovation i teknologiundervisningen
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Realkompetencevurdering i Danmark
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
1 COPENHAGEN FINANCE IT REGION - Mere vækst og innovation i krydsfeltet mellem finans og IT.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Det Danske Voksen- og Efteruddannelsesystem VOKSEN PÆDAGOGISK CENTER
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Hvad er realkompetencevurdering?
Kompetencerådet i Region Midtjylland
De 10 bud for bedre samspil mellem forskning og erhvervsliv.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Det Sociale Kapitel
Kort videreuddannelse (KVU)
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Uddannelsescenter Holstebro
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Regeringens 2. beskæftigelsesstrategi for personer med handicap Job og Handicap - det kan lade sig gøre - Stig Langvad, DH 24. oktober 2009.
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Opgaven og dispositionen ”Beskriv med afsæt i høringsmateriale og høringssvar erhverv Silkeborg” 1.Organisation & jura 2.Points of excellence 3.Køreplan.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Hvordan påvirker VEU rådets arbejde et AMU og VEU under forandring? BAI konference 18/
Erhvervsakademiloven VISION: Udvikling af KVU og VVU Stærke KVU-miljøer med Faglig tyngde Forankring af ansvar, herunder for økonomi Ledelsesmæssig kapacitet.
Uddannelse af Akutsygeplejersker i Region Hovedstaden
Den foreløbige evaluering af voksenvejledningsnetværkene NCK-konference 3. dec Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
Strategiske udfordringer på voksenuddannelsesområdet Brian Kjær Andreasen.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
HK Stat Fagfestival HK København og HK Sjælland 20. maj 2014 Sølvi Rask, og Eva Maria Mogensen,
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Hvad har kommunerne tænkt sig? Ledertræf den 10. december 2009 FOA Fag og Arbejde.
RTI’s innovationsindsats Et innovationskonsortium er: Et samarbejde mellem mindst 2 virksomheder, en forskningsinstitution og en almennyttig rådgivningspart.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Dagens program Hvorfor uddannelse? Diplom-uddannelsen - generelt Indhold på obligatoriske moduler og efterskolemodul Hvad kan jeg bruge uddannelse til?
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
FaktaArk Voksenvejlednings- netværkene November 2008
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
VEU-centre og voksenvejledning
Opsøgende VEU.
Præsentationens transcript:

Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse

Proceskonsulentuddannelsen –Baggrund for uddannelsen –Formål –Proces

125 millioner til bedre rådgivning og vejledning ­Styrket opsøgende vejledning og rådgivning over for især kortuddannede og SMV. ­Større sammenhæng i den borgervendte voksenvejledning om VEU. ­Professionalisering af voksenvejledningen via opkvalificering af vejledere/rådgivere (1,5 millioner kr.) ­Etablering af virksomhedsnetværk. ­Bedre samspil i vejlednings- og rådgivnings- indsatsen på lokalt, regionalt og nationalt niveau. ­Lettere adgang for brugerne til information og vejledning om voksen- og efteruddannelse.

Formål med bedre vejledning og rådgivning ”En effektiv vejlednings- og rådgivningsindsats er vigtig for at sikre, at alle får de rette tilbud og bliver motiveret for efteruddannelse. Både det offentlige og arbejdsmarkedets parter har væsentlige opgaver i forhold til at sikre bedre vejledning og rådgivning.” Fra: Aftale om udmøntning af globaliseringspuljen.

Omfanget af voksenvejledning på erhvervsskoler og VUC ­75 pct. tilbyder både vejledning og rådgivning. ­10 pct. tilbyder ikke vejledning eller rådgivning. ­50 pct. af erhvervsskolerne har fokus på virksomhedsrettet rådgivning. ­På erhvervsskolerne gennemføres 60 pct. af vejledningen af konsulenter og sekretariats- medarbejdere. ­IDV-aktivitet i det opsøgende arbejde udgør max. 25 pct. på ¾ af erhvervsskolerne.

Formålet med en proceskonsulentuddannelse Målgruppen: Konsulenter og lærere med konsulentfunktioner ­Certificeret kompetencepartner ­Analyse af kompetenceudviklingsbehovet blandt ansatte i virksomhederne ­Rådgivning af virksomhederne på strategisk niveau ­Udvikling af kundespecifikke løsninger

Proceskonsultation Virksomhedens strategi Formel uddannelseIntern læring

Opkvalificeringsbehov - Virksomhedsstrategi ­Kompetenceanalyse ­Uddannelsesplanlægning ­Forandringsprocesser ­Coachingteknikker ­Konsulentens rolle, funktion og dilemmaer ­Kendskab til VEU-systemets efteruddannelses- muligheder

Relevante eksisterende uddannelser ­Diplomuddannelsen i ledelse ­Diplomuddannelsen i projektledelse ­HD 2. del i organisation og ledelse ­PD i projektledelse og organisationsudvikling ­PD i voksenpædagogik og uddannelsesplanlæg. ­Diplomuddannelsen i uddannelses- og erhvervs- vejledning ­Samt ’Den nationale proceskonsulentuddannelse’ (Industriens Uddannelser) ­Derudover nyudvikling

Uddannelsens form og indhold ­Varighed: Ét årsværk (60 ECTS-points) ­Adgangskrav: VVU, KVU, MVU og to års erhvervserfaring. ­Mulighed for realkompetencevurdering ­Opbygning: Modulopbygning og deltidsundervisning. Praksisnær undervisning. ­Økonomi: Op til 50 pct. medfinansiering fra Undervisningsministeriet – midler fra puljen til bedre vejledning og rådgivning

Modulopbygning – et foreløbigt bud! ­Obligatoriske moduler: 1.Virksomhedsstrategi og organisationsudvikling 2.Kompetenceanalyse og coaching 3.Voksenuddannelse og kompetenceudvikling ­Valgfri moduler 1.Voksen – og efteruddannelsessystemet 2.Voksenliv og læring 3.Ledelse og medarbejdere 4.Vejledning af voksne

Proces ­Udmøntning af midlerne til bedre rådgivning og vejledning 2007 – 2009 ­Udvikling af proceskonsulent uddannelse – oktober 2007 ­Nedsættelse af udviklingsgruppe ­Uddannelsen påbegyndes august 2008