GPS i undervisningen inspiration.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem synger? "Kom i gang igen - arbejd arbejd.".
Advertisements

Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Hvordan man opretter en cache
Open street maps på GPSén Gå ind på Siden er lang tid om at loade, så hav tålmodighed.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Jeg har brugt gratis billedebehandlingsprogrammet
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Teknik event i det mørke Jylland IV, 16. Januar 2010GPSmap 60CSx vs. Oregon 550T 1 GPSmap 60SCx vs. Oregon 550T  Baggrunden for dette indlæg  Skærmen.
Flickr.com – online billeddeling
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Kurver Hvorfor og hvordan?.
GSAK – helt fra start Hvad er GSAK ? Download og installation GSAK
Hvad gør livet så værdifuldt?
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Udlægning af en ny cache
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
Højdevangens Skole Her er godt at lære
Teknik event i det mørke Jylland IV Geocaching uden at det koster et ton papir og litervis af printerblæk Understøttes af: Smart phones PDA’ere Flere af.
Internet til alvor og sjov
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Geocaching.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Lektion 11 – Brug af GPS navigator, waypoints
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Export af cacher som skattejagter til GPS via makro Dette er måden at overføre skatte til gps’en på hvis gps’en understøtter skattejagter. Det gælder f.eks.
Hvad gør livet så værdifuldt?
Moderne Kvinder Frøkongen.
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Relationer – børn og voksne
Tre klare nationale mål
Råstoffer og bæredygtighed
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
SPROG PÅ RYBNERS Medialisering i sprogundervisningen – Sprogudviklingsprojekt i samarbejde med sprogforskere fra universitetet Wikier
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
Michael Hald Konsulent, KL
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
GPS. Hvad er GPS? ➔ Global Position System ➔ Består af 27 satelitter ➔ Atom ur med milliarddel sekunds nøjagtighed ➔ Kræver 4 satelitter for godt signal.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Nu nærmer foråret sig. Som bedsteforælder skal man selvfølgelig have børnebørnene med i ZOO.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Ergonomisk kniv Præmis At lave en kniv der ikke slider sener og små muskler i armen Inspiration.
Hvordan får man mest ud af Forældreintra
Læreren som læringsleder
APP’s Apple-id Google-konto Windows live konto iTunes.
Dokumentation Her er der et screenshot af skærmen mens vi laver vores forside til medieproduktet.
Skrivekursus 1.e ..
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Historie i udskolingen Gyldendal 8. april 2015 FFM – historie – historie.gyldendal.dk v/Jens Aage Poulsen
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
+ Hjemmesider Kommunikation Opbygning Sprog. + Kommunikation på hjemmesider.
Her kan ses et udklip af min forside – tænke med min forside var at man skulle kunne se et lille preview af den side man ville besøge og at forsiden skulle.
Stxstudentereksamen.
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
Matematikkens dag Andreas mogensen.
Præsentationens transcript:

GPS i undervisningen inspiration

Hvad er GPS? Historie GPS står for ”Global Positioning System” I starten var det kun et system der skulle bruges af det amerikanske forsvar. Systemet blev flittigt brugt under Golf krigen i 90érne. Den 1. maj år 2000 valgte Clinton-regeringen af fjerne "Selective Availability" fra GPS-systemet og med et trylleslag var det præcise system tilgængeligt for alle! Hvordan regner de det ud? GPS - modtageren er det apparat der skal regne ud, hvor man står på jorden. Den har brug for at få signaler fra mindste 3 – 4 satellitter for at kunne lave en udregning.

Hvilke modtagere findes der? Eksempler på modtagere Den håndholdte Den håndholdte modtager er en geocacher vigtigste instrument. GPS uden kortfunktion De billige modtagere er meget simpelt bygget op. De har ikke nogen kortfunktion. Billig GPS med kortfunktion De lidt dyrere modtagere er udstyret med et grundkort, oftest over Europa, USA eller for de dyreste over hele verden. På disse kort kan man se hvor man befinder sig . Med kort over den skov man befinder sig i, er det nemmere at navigere til bestemte punkter, idet man kan danne sig et overblik over om det er nemmest at krydse ind gennem skoven.

Geochaching Øvelse med Etrex Grundprincipperne i geocaching Hvis du vil finde en cache: Gå på nettet, her kan du enten på geocaching.dk eller geocaching.com finde et kort, hvor du kan se de caches der ligger i nærheden af hvor du er. Læg koordinaterne ind i din GPS. Tag ud og find cachen. Når du har fundet den kan du bytte en lille ting fra beholderen. Gem cachen samme sted som du fandt den, så dem der kommer efter dig også får en god oplevelse. Hvis du vil gemme en cache: Du kender sikkert et sted, som du holder specielt meget af. Eller et sted med en speciel historie, hvor du gerne vil have andre også skal komme. Du undersøger om der i forvejen ligger en cache på stedet.. Du laver en beholder. Du gemmer din cache et godt sted hvor uvedkommende helst ikke skal kunne finde den. Laver en cachebeskrivelse på geocaching.com, hvor du beskriver den tur folk skal på. Øvelse med Etrex

Øvelse med Etrex Brug navigationssiden Se længde og breddegrader Gå på længde og breddegrader Hvor hurtigt kan du gå

Hvilke mål/fag er anvendelige? Indskolingen Mellemtrinnet Udskoling

Indskoling I de mindste klasser kan man starte med at lave små skattejagter, hvor alle poster er forudindtastet, evt. kun en ad gangen. Bruge koordinater til at bevæge sig rundt til fods eller på cykel. Samarbejde med google-maps/earth

Mellemtrinnet Dansk – grammatik - bevægelse. Matamtik – kordinatsystemer, geometri og måling N/T – biotoper, landskab, google-earth

Udskoling I udskolingen kan man inddrage GPS’en som en del af geografi, biologi, matematik og samfundsfag. Lad eleverne udforske en biotop Lad eleverne opmåle og lave kort i et kortlægningsprojekt Lokalhistorie og bæredygtighed

Mobiltelefonen i samspil med GPS’en Hvad har vi gjort på Søndervangskolen? Bæredygtighed GPS - løb Hvad er de kommende projekter? - Mobilscanner – tags

Hvor kan jeg finde min inspiration? http://www.geocaching.dk/ http://kundeservice.tdc.dk/privat/mobil/faq.php?id=18160 http://giu.dk/ www.emu.dk http://www.skolegps.dk/default.htm

GPS i felten Øvelser med Etrex Hvordan ser jeg mig selv i forhold til GPS i undervisningen? Lad dig udforske og prøve Etrex i praksis Evaluering og feedback

Tak for i dag GPS i undervisningen Links og kilder: Inspiration v. Thorning skole og Søndervangskolen www.geocaching.dk www.geocaching.com www.wikipedia.com http://geowiki.wegge.dk/wiki/Forside www.garmin.dk