Menneskers reaktioner i kritiske situationer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Advertisements

Temadag om unge og stofmisbrug
Støj og stress i undervisning
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Det grænseløse arbejde
STRESSORER FYSISKE PSYKOLOGISKE FRYGTEN FOR LYSTEN TIL BIOLOGISKE
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
Ledelse og menneskesyn
Dahlbom & Mathiassen Computers In Context 9. Power
Middellevetid Tab i middellevetid i forhold til forskellige risici
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Elevernes digitale dannelse
“Hvad har vi på hylderne?”
Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Pædagogik
Ledelse og menneskesyn
James G. March & Johan P. Olsen: Organizational Learning and the Ambiguity of the Past                    James G. March Johan P. Olsen.
Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk sygdom?
Krisen og flexicurity’en Replik på FaOS-seminar 19. november 2009 af Thomas Mølsted Jørgensen Pensionsstyrelsen Beskæftigelsesministeriet.
Personlighedsforstyrrelser hos stofmisbrugere
Praksis Matrix Evalueringsundersøgelse
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Jeanett Bonnichsen Tlf: Amagertorv 31
GRIB IND - GODT KOLLEGASKAB UDEN MOBNING
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Niveauer for læring i organisationen
Pårørendeseminar Aulum Fritidscenter Bjarne Yde PsykInfo Midt
Angstens ansigt Smiler man mere efter endt psykoterapeutisk behandling? Marianne Lau. Psykoterapeutisk Center Stolpegård.
BILAG TIL Personalereduktion og fremtidig organisering – et værktøj for ledere, der skal reducere personale og omstille til fremtiden Reaktioner i omstillingsprocessen.
Travlhed eller stress? Anspændthed Stress Travlhed Lyst Ulyst.
‘Retorik om KOL og rygning’
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende Coachingforløb.
Indslusning på arbejdsmarkedet Fra Misbruger til Medarbejder den 28. november 2007.
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Demens, sanser og bolig Maj-Britt Joost Demenskonsulent
Ledighed Nettoledighed, fuldtidspersoner, sæsonkorrigeret 1989
Handlings- plan x Hvordan kan centralbiblioteket understøtte initiativerne? Bibliotekernes fremtid Værdi for samfundet Tid Handlings- plan x Handlings-
Arbejdsmiljø Stress Hvad mangler? Stresspolitik / retningslinier for forebyggelse, identificering og håndtering af stress Værktøjskasse Igangsætning af.
Introduktion til netværk Hidtil: Lokalisering i planen Nu: Lokalisering i et netværk Hvad er et netværk - knuder - kanter.
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
Angst & OCD ? ”Koncert mod Angst” Hvad er …. Viborg Musiksal
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings- & Kompetencegivende coachingforløb.
Thomas Bartels, VFAs rejsehold 15. april 2015
Adfærd og kommunikation på traumestuen. Lone Kobberø.
Videncenter for Arbejdsmiljø
Patientundervisning 7. Session Bipolar lidelse
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 7 - Den bipolare patient og familien Undervisere:
Patientundervisning 8. Session Bipolar lidelse Forebyggelsesplan ved depression.
Stress og stresshåndtering Livet som studerende Studenterrådgivningen Mehrak Salimi - Psykolog CSS Oktober 2013.
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Hvad er det? Hvordan kan det forstås? Hvad kan man gøre for at hjælpe? Bjarne Yde Ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien Silkeborg Angst & OCD.
Familien Hvordan opleves det i familien, når spiseforstyrrelsen flytter ind?
”Performance management”. Mål med indlægget Betydningen af at arbejde med mål og målstyring Forsøge at skabe forståelse for den sammenhæng der er målstyring.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Mødet med de unge Erfaringer med at inkludere unge med skizofreni og skizotypi på arbejdsmarkedet. Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk.
Robusthed. ”I stedet for at bruge alle ressourcerne på at forhindre folk i at falde i floden og drukne, er det bedre at give dem mulighederne for at lære.
Målstyring KPI... – Hvad kunne vi måle på? Leveringsevne - evne til at levere materialer og information nøjagtigt og præcist til kunder (interne & eksterne)
IIS del 2 Mekanisk kultur. Organisationskultur Iværksætterkulturen Den mekaniske kultur Opbrudskulturen Den dynamiske samstemte kultur »Jørgen Gleerup.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Skal pædagoger være robuste?
Stressmanagement En ledelsesopgave
SPEAM, stress, august 2017 Jytte Dahlstrøm, speciallæge i psykiatri
Seksualitet.
Mødeafholdelse Forberedelse Afvikling – roller: Opfølgning: Dagsorden
Fagudtryk Amnesi Helt eller delvis hukommelsestab her kan der være tale om ordglemsel Agnosi Manglende evne til at genkende sanseindtryk Afasi er et.
Akut håndtering af hovedtraume
Neuropædagogiske samtaler
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

Menneskers reaktioner i kritiske situationer Mikkel Madvig Jepsen april 2002

Typiske stressreaktioner Benægten Forskrækkelse/oplevelse af kaos Manglende tids- og virkelighedsfornemmelse Handlinger pr. ”automatpilot” Overaktivitet eller ”lammelse” Oplevelse af slow motion/visuel reduktion Nedsat evne til at forstå store mængder af information Mikkel Madvig Jepsen

Fordeling af typiske reaktioner Men hvad afgør, om vi kommer til at gøre det ene eller det andet ?. Nogle mener at det er knyttet til, hvor hensynsløs man kan være. Disse forskere lægger vægt på, at de som overlever har en primært psykopatisk måde at fungere på (tænker på sig selv på bekostning af andre, føler ikke skyld, bliver ikke overvældet af følelser, handlekraftig), set i forhold til en mere psykotisk måde at fungere på (angst, tvivl, være usamlet og ufokuseret, hallucinationer, ”fryser”). De mener at mennesket grundlæggende kan komme i disse to positioner, når vi bliver pressede. Desværre er sandheden nok ikke så enkel Jeg mener, på baggrund af bl.a. mit arbejde med folk involveret i kritiske situationer såvel civilt som militært, at vores reaktionsmåde er knyttet til vores generelle verdens- og selvbillede + vores første oplevelser og handflinger i den kritiske situation. Mikkel Madvig Jepsen

Stress Ubalance mellem personens oplevelse af krav og af ressourcer til at klare kravene Høj Stress Angst Flow Udfordringer Bekymring Kontrol Fokus for situationen bliver, hvorledes jeg oplever mine evner. Graden af udfordringer eller fare er vanskelig at have indflydelse på, men oplevelsen af egne evner er afgørende. Det har vist sig, at blandt de som overlever skibskatastrofer er der en overvægt af mennesker som har læst evakueringsbrochuren i forbindelse med påstigning af færgen. De vil opleve evnen til at håndtere situationen. Så ved håndteringen af passagerer bliver denne OPLEVEDE EVNE central. Det vil jeg vende tilbage til. Apati Afslapning Kedsomhed Lav Høj Evner Kilde: Csikszentmihalyi 1997 Mikkel Madvig Jepsen

Soldaters oplevelse af symptomer under og efter kamphandlinger (WWII) Mikkel Madvig Jepsen

Typiske katastrofereaktioner for større grupper af mennesker Den individuelle oplevelse af fare og muligheder er afgørende Panik kan modvirkes ved klar ledelse og organisation Personer der ikke informeres, vil selv opsøge information Folk vil efterligne og følge modeller Mikkel Madvig Jepsen

Panik kan modvirkes ved klar ledelse og organisation Tydelig arbejdsfordeling Spred hjælpere ud blandt folk Skærm og dirigér Hold jævnt tempo Hindring af tilbageflugt Mikkel Madvig Jepsen

Personer der ikke informeres vil selv opsøge information Personer i en kritisk situation gør i reglen hvad de får besked på Manglende information vil øge ukonstruktiv adfærd Information bør være præget af Korte sætninger Hyppige gentagelser Få budskaber Roligt tempo Skal indeholde handleangivelser Mikkel Madvig Jepsen

Folk vil efterligne og følge modeller Ofte mænd 25-50 år Udstråler autoritet, kontrol og retning Uniformerede personer Personer med tydelig adgang til yderligere informationer/ressourcer/materiel/mennesker Mikkel Madvig Jepsen

Panik i grupper kan begrænses gennem design af faciliteter personale- og organisationsudvikling Gruppesammenhold Viden Træning klar ledelse og organisation v. kritisk situation information under kritisk situation Mikkel Madvig Jepsen