Lidelse, sygdom og forbøn.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Filipperbrevshymnen.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
3. trin 2. trin 1. trin. 3. trin 2. trin 1. trin.
En menighed, der søger enhed
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Korsets kald og kraft i syv sætninger: 1.Total tilgivelse Soning for synd! 2.Retfærdiggørelse nuFællesskab med Gud! 3.Ny familieKirken kaldes frem! 4.Frihed.
Venligst dele disse information med din pastor eller din menighed, din familie for dine bønner i udbredelse for Døves og Tunghørendes sjæle rundt i hele.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Velkommen til undervisningsdag om
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
Hvor skal vores fokus være? - midt i alt det, der kalder på vores opmærksomhed?
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Hebr. 4:12 For Guds ord er levende og virksomt og skarpere end noget tveægget sværd; det trænger igennem, så det skiller sjæl fra ånd og marv fra ben.
Lidelsens problem (teodicé)
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Lede til Jesus – leve i Ham
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Hvordan kan vi deltage i Guds mission?
Vi prise dig, Gud, for din enbårne Søn
Syng om Herren, o, mit hjerte 1, S1
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
DÅB. Folkekirkens fire ritualer i billeder: Dåb Konfirmation Vielse Begravelse.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Præsentationens transcript:

Lidelse, sygdom og forbøn. Helbredelse ved bøn. Lidelse, sygdom og forbøn.

Lidelsen i verden. Lidelsens anfægtelse: ”Hvorfor Gud?” Sal. 77, Jobs Bog, Es.45,7 Lidelsens skatte: Es.45,3 Lidelsens trøst: ”Gud blev menneske” Job 19,25-27, Es.53,2-3, Hebr.4,14-16

Sygdom – en del af det at leve i syndens verden. Påstand: En kristen behøver ikke at være syg, og hvis hun/han er det, er det vedkommendes egen skyld. Ikke sandt. Sygdom rammer både den kristne og den ikke-kristne. Sygdom behøver ikke at have med personlig synd at gøre.

Helbredelse ved bøn. Baggrunden for al helbredelse er, at Jesus tog vore sygdomme og han bar vore lidelser Es.53,4 og Mat.8,17. Bøn i Jesu navn Johs.16,23-24 Min bøn renses for Guds ansigt Jeg får lov at bede på Jesu fortjeneste. Troen. Mark.2,1-12: ”Da Jesus så deres tro….” Hvilken tro? Den der bar en syg ven til Jesus.

Tre "slags" helbredelser ved bøn. Nådegave til at helbrede. Ap.g.3,6-7 og 5,12-16. Salvning af syge. Jak.5,14-18. Forbøn for syge.

Salvning af syge. Jak.5,14-18. Fordrer ikke nådegave til at helbrede. En menigheds handling. Sjælesorgen i forbindelse med salvningen af syge. Bibelens forkyndelse om helbredelse ved bøn. Eventuel skriftemål.

Salvning af syge. Jak.5,14-18. Fremgangsmåde: Velkomst og kort introduktion. Sang: Dristigt nu mit bange hjerte. Kort bøn Skriftlæsning, så mange som ønsker at være med.

Salvning af syge. Jak.5,14-18. Fremgangsmåde: Salvning med olie. Den syge salves på panden med ordene: ”Efter Guds ord salver jeg dig i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.” Under håndspålæggelse bedes der for den syge. Fællesbøn, så mange som vil være med.

Salvning af syge. Jak.5,14-18. Fremgangsmåde: Velsignelse under håndspålæggelse. Sang. Eventuel nadver.