PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

Charter for flere kvinder i ledelse
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Velkommen Ansættelse af trænere i en klub. KVIK i tal År 2000 ca. 900 medlemmer År 2008 ca medlemmer Babysvømca. 300 medlemmer Svømmeskolen ca.
Rotary gør en forskel - også for lokalsamfundet
Roskilde Festival er skabt og bygget af frivillige…
Naturfagsstrategi – i din kommune
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Til dig kære GS medlem. Festudvalget arbejder med at formidle og levendegøre vort fællesskab, samt med at segmentere vor pagtfulde klubtraditioner.
PETS 2004 Hjørring Seminarium Inge Reenberg
Fastholdelse i kraft af aktive ældre!
Women in Progress – erfaringer og udfordringer Kønsbalance i finanssektoren 12. marts 2010 Bent Jespersen SVP, Group HR.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Sønderjydsk Fodbolddommerklub Strategi 2009 – 2011.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
FBUs visionsplan 2015.
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
© Powerpointdesign.dk PR-udvalget © Powerpointdesign.dk •Professionelt netværk på tværs grænser, fag, køn, generationer mm. •Verdensomspændende.
Mission Værdigrundlag Strategiske fokuspunkter
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Gennem værdier og selvledelse til Danmarks bedste arbejdsplads
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Det helt grundlæggende: Udvikling Kammeratskab Aktivitet Engagement.
Om Rotary projekter Foundation – Polio+ - Shelterboxes.
Klubanalyse Medlemmet: Det vigtigste element - skal føle trivsel og ejerskab.
Rotary Danmarks Ungdomudveksling Rotary Danmarks Ungdomudveksling Multi Distrikt Danmark Student Protection Policy II Sikkerhed og omsorg for udvekslingsstudenter.
Museerne på Vestfyn VISIONSDAG Lørdag den 21. april 2012.
Per Hylander Dronninglund Rotary klub siden 1991 Guvernør D Formand for Rotary Danmark Distriktstræner D Rotary Coordinator.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Rotary International Rotary Danmarks Ungdomudveksling Rotary Danmarks Ungdomudveksling Multi Distrikt Danmark Student Protection Policy Sikkerhed og omsorg.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
- sikkert og enkelt netværk for ældre Greve Bibliotek Præsentation af AgeForce med fokus på seniorer, livslang læring og nye.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
- sikkert og enkelt netværk for ældre
Den danske vandsektor – ”Vandskabet” Behov for samling?  Behov for en generel politisk opprioritering af ”vand” som væsentligt for det danske og det internationale.
Den bæredygtige landsby
DN - Hvem? Hvad? Hvordan? Forstå organisationen Forstå organisationen DN’s ”hovedstol” DN’s ”hovedstol” Afdelingsbestyrelsens rolle Afdelingsbestyrelsens.
Det internationale perspektiv i uddannelse, arbejdsplads og rekruttering UC- Sjælland d. 17. marts 2010 Børne- og kulturdirektør i Næstved Per B. Christensen,
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Bredgade Kbh. K Vicedirektør Hans Müller Pedersen.
Frivillighed på kommando findes ikke
Vision 2020 En 5 års plan for arbejdet i Dansk Orienteringsforbund Planen justeres ved årligt strategi seminar i august. Vision 2020 skal godkendes på.
Skolebestyrelses seminar 19/ Hvad vil vi med denne dag ? Sikre fælles kendskab og accept af vores udgangspunkt Nuværende situation og værdigrundlag.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Nordisk Transportpolitisk Netværk: Transportkorridorer Interreg IIIB projekt afsluttet 31/ Trafikdage på Aalborg Universitet 29. august.
1 Vision – Mission - Værdier - Mål – Midler - Politikker.
Hjørring, lørdag den 20. marts
Skolebestyrelses seminar 19/ Hvad vil vi med denne dag ? Sikre fælles kendskab og accept af vores udgangspunkt Nuværende situation og værdigrundlag.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
NY ORGANISATIONSSTRATEGI Generalforsamling 23. marts.
Mission HVORFOR er vi her og hvad vil vi opnå ? DVL skaber gode vandreoplevelser for hele livet, hvor vi får mere end vandring Socialt samvær Det er sikkert.
En plan for fremtiden Hvad vil vi være kendte for i fremtiden? Hvad skal vi gøre anderledes end i dag? Hvad er vi oppe imod?
FIA Breddeklubudvikling Forventningsafstemning - MAR 2011 Processen sådan gør vi Mission & visioner Værdi- grundlag Organisation Funktions- beskrivelser.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Sådan bruger du præsentationen af Vision 2025
Portræt af NØRK Klubmøde med fokus på os selv og hvad vi vil
Værdigrundlag for Jobcenter Varde
Påklædning kommende bestyrelsesmedlemmer Generel del
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Præsentationens transcript:

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 En præsentation

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 •1.”Det skal være morsomt at være i Rotary — og vi skal gøre en indsats. Det skal dog ikke være så morsomt, at indsatsen bliver for lille, og indsatsen skal ikke være så stor, at det ikke er morsomt”

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 •1. ”Det skal være morsomt at være i Rotary—og vi skal gøre en indsats. Det skal dog ikke være så morsomt, at indsatsen bliver for lille, og indsatsen skal ikke være så stor, at det ikke er morsomt” •2. ”Det frivillige arbejde lever af lyst, som det dør af pligt”

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Rotary International, dist. 1440, er unik som netværk

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Rotary International, dist. 1440, er unik som netværk •med over 2000 erfarne og kompetente ledere og beslutningstagere som medlemmer, der er engageret i at tjene andre – og

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Rotary International, dist. 1440, er unik som netværk •med over 2000 erfarne og kompetente ledere og beslutningstagere som medlemmer, der er engageret i at tjene andre – og •for en menneskelig og faglig udvikling på tværs af faggrænser og niveau.

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Værdigrundlag

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Værdigrundlag Vore initiativer og handlinger skal:

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Værdigrundlag Vore initiativer og handlinger skal: •være sande

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Værdigrundlag Vore initiativer og handlinger skal: •være sande •være rimelige for alle involverede

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Værdigrundlag Vore initiativer og handlinger skal: •være sande •være rimelige for alle involverede •skabe god vilje og fremme venskab

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Værdigrundlag Vore initiativer og handlinger skal: •være sande •være rimelige for alle involverede •skabe god vilje og fremme venskab •være til gavn for alle involverede

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Vision

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Vision Ved afslutningen af Rotaryåret har distriktets klubber en synlig og offensiv strategi, der fokuserer på udvikling, således at alle klubber opleves attraktive af både nuværende og kommende rotarianere.

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Vision Ved afslutningen af Rotaryåret har distriktets klubber en synlig og offensiv strategi, der fokuserer på udvikling, således at alle klubber opleves attraktive af både nuværende og kommende rotarianere. For at afspejle den generelle udvikling i samfundet har alle klubber både kvinder og mænd som medlemmer i et forhold, der afspejler fordelingen af mandlige og kvindelige ledere i lokalsamfundet.

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Vision For klubben er det en primær opgave at

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Vision For klubben er det en primær opgave at •ansvarliggøre det enkelte medlem på en aktiv indsats til gavn for egen klub og dennes engagement lokalt, nationalt og internationalt,

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Vision For klubben er det en primær opgave at •ansvarliggøre det enkelte medlem på en aktiv indsats til gavn for egen klub og dennes engagement lokalt, nationalt og internationalt, •medlemmer udvikler og vedligeholder et personligt netværk,

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Vision For klubben er det en primær opgave at •ansvarliggøre det enkelte medlem på en aktiv indsats til gavn for egen klub og dennes engagement lokalt, nationalt og internationalt, •medlemmer udvikler og vedligeholder et personligt netværk, •tilbyde venskaber på tværs af faggrænser,

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Vision For klubben er det en primær opgave at •ansvarliggøre det enkelte medlem på en aktiv indsats til gavn for egen klub og dennes engagement lokalt, nationalt og internationalt, •medlemmer udvikler og vedligeholder et personligt netværk, •tilbyde venskaber på tværs af faggrænser, •fremme socialt samvær, der beriger sammenholdet.

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Strategi

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Strategi •Udvikling af klublivet, så det passer til lokalsamfundet i 2006 og tjener til fastholdelse af rotarianere

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Strategi •Udvikling af klublivet, så det passer til lokalsamfundet i 2006 og tjener til fastholdelse af rotarianere •Tiltrækning af rotarianere

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Strategi •Udvikling af klublivet, så det passer til lokalsamfundet i 2006 og tjener til fastholdelse af rotarianere •Tiltrækning af rotarianere •Synliggørelse af Rotary i lokalsamfundet

PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440 Strategi •Udvikling af klublivet, så det passer til lokalsamfundet i 2006 og tjener til fastholdelse af rotarianere •Tiltrækning af rotarianere •Synliggørelse af Rotary i lokalsamfundet •Samspil mellem distriktets ledelse og klubberne