VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Husmandskost, er grov og tarvelig mad, men enkel og solid mad baseret på traditionel madkultur og hjemlige råvarer. Husmandskost er typisk retter af.
Advertisements

”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
EAT - sund mad med mere.
Økomad i daginstitutioner
8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet
MADKULTUR OG MÅLTIDER I ISHØJ KOMMUNE.
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
En rejse i tid, geografi og historie
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Visionsproces Fra ord til handling.
Fremtidens danske fødevareklynge
Marianne Mollerup KBH Madhus
Slagterkurvens nordiske mad
DET NYE NORDISK KØKKEN Claus Meyer Reykjavik februar 08
Jeg støtter barnet ved:
BØRNEMAD 2010 Udfordringen, fordringen og det københavnske koncept Københavns Madhus 2009 Anne-Birgitte Agger.
Nem planlægning af børnemad
Produkt ProduktionProfil/Politik People GenbrugelighedSvanemærke Økologi Bæredygtighed Kvalitet Mindre CO 2 Ingen spildevand Minimalt udslip Ingen kemikalierGenbrug.
Landdistriktsudvikling •Det afgørende er hvad man gør lokalt Hanne W. Tanvig, Seniorrådgiver KVL.
+ FORBRUGERNE OG LANDBRUGET: HVAD GIK GALT? Henrik Byager Kommunikationsrådgiver Planteavlerdagen 1.
Ildsjælekonferencen 2009 Regionalt mødested for ildsjæle Den bæredygtige landsby Få inspiration til din indsats for et godt lokalsamfund Stikord fra Mona.
Landbrug og fødevarer Vand Klima Global opvarmning Landbrug i DK og EU
Mad til unge på høj- og efterskoler
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret EU-støtte til forskning og udvikling 7. Rammeprogram for forskning og udvikling Andre relevante EU-programmer Landscentrets.
Urban Farming fra Babylons hængende haver til moderne farm scrabers
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
STRATEGI FOR GRØN ØKONOMI - nye og bæredygtige løsninger NFS konference Ilulissat Maríanna Traustadóttir - ASÍ Island.
”Hvordan kan Sønderjylland klare konkurrencen
Lokal mad på sygehuset – mellem idealer, oplevelse og smag.
BEHANDLING I HJEMMET? - Seminar om patientinvolvering inden for hjemmedialyse ONSDAG D. 6. JUNI 2012 KL – Hele forhistorien til hvorfor.
Landbruget og fødevareindustriens betydning for beskæftigelsen i ”udkantsdanmark”
Undervisningsmaterialer fra Det Økologiske Råd. Miljøorganisation, som arbejder på at udvikle nye og bæredygtige veje til et bedre miljø og klima Mange.
Den bæredygtige landsby
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Nye veje for landbruget i producentperspektiv Fremtidens landbrug – barrierer og muligheder.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Velkommen. Repræsentantskabsmøde, Københavns Madhus, April 2011.
Klik for at redigere i masteren Klik for at redigere teksttypografierne i masteren –Andet niveau Tredje niveau.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Ber tað til?. Gour met Býti av gestum Avbygda fólk Tórshav n Ferðafól k.
Region Midtjylland som en af Europas førende bioøkonomi-regioner
Indlæg ved Landsplanteavlsmødet 13. januar 2009 Michael Brockenhuus-Schack.
Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.
Lauritz B. Holm-Nielsen, rektor Forberedelsesudvalget Region Midtjylland A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet  studerende pt. 
Ankerhus 110 års jubilæum University College Sjælland Ernæring og sundhed Ankerhus.
BaceLiving Stine, Henriette, Casper Og Daniel. Formål At skabe et brand Oplevelsessite De inviterede kan opleve hvad produktet kan gøre for dem.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Derfor tegner vi kontrakter Direktør Mogens Frederiksen Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a.
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Målsætninger for specialet
Globalt Perspektiv Per Pinstrup-Andersen ATV – temamøde København den 10. december, 2012.
Vækst og velfærd Nærhed og kvalitet! 30. marts 2006 Kvindernes Vækstforum.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
To change the document information in the footer, press [Alt + F8] and use the “FORM“ Chaîne des Rôtisseurs du Danemark.
Gram Slot Muligheder for vækst. Drømmen: ”At Gram Slot bliver et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn i Nordeuropa”
Økologi og økonomi i uddannelsesinstitutionerne s kantiner Hvad tænker skolernes ledelse?
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Biologi på Bjergsnæsskolen Undervisning om økologi
Biodynamisk Landbrug Clara, Sidsel & Marie 9. c.
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Fra Muld til Mund.
Undervisningsmateriale til video om Auqatrace
Og hvordan definerer vi os selv?
Resen Bæk før og efter genetableringen ved dambruget Sdr
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Kosmetik- og hygiejnebranchens syn på den brugerrettede kommunikation
Organic RDD 5 Det nye økologiske forsknings-, udviklings- og demonstrationssprogram
Præsentationens transcript:

VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN lektor Jan Kragh Jacobsen, RUC & Claus Meyer, Meyers Madhus Adjungeret professor Københavns Universitet

Det Ny Nordiske Køkken skal lyse op i verden og: Udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region Afspejle de skiftende årstider i sine måltider Bygge på råvarer, som bliver særligt fremragende i vores klimaer, landskaber og vande Forene kravet om velsmag med moderne viden om sundhed og velvære Fremme de nordiske produkters og producenters mangfoldighed og udbrede kendskabet til kulturerne bag dem Fremme dyrenes trivsel og en bæredygtig produktion i havet og i de dyrkede og vilde landskaber Udvikle nye anvendelser af traditionelle nordiske fødevarer Forene de bedste nordiske tilberedningsmetoder og kulinariske traditioner med impulser udefra Kombinere lokal selvforsyning med regional udveksling af varer af høj kvalitet Invitere forbrugere, andre madhåndværkere, landbrug, fiskeri, små og store fødevareindustrier, detail- og mellemhandlere, forskere, undervisere, politikere og myndigheder til et samarbejde om dette fælles projekt, der skal blive til gavn og glæde for alle i Norden.

der i kraft af sin velsmag og egenart kan måle sig Manifest for DET NY NORDISKE KØKKEN Vi nordiske kokke finder tiden moden til at skabe et Nyt Nordisk Køkken, der i kraft af sin velsmag og egenart kan måle sig med de største køkkener i verden.

Det Ny Nordiske Køkken skal lyse op i verden og: Udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region Afspejle de skiftende årstider i sine måltider Bygge på råvarer, som bliver særligt fremragende i vores klimaer, landskaber og vande Forene kravet om velsmag med moderne viden om sundhed og velvære Fremme de nordiske produkters og producenters mangfoldighed og udbrede kendskabet til kulturerne bag dem Fremme dyrenes trivsel og en bæredygtig produktion i havet og i de dyrkede og vilde landskaber Udvikle nye anvendelser af traditionelle nordiske fødevarer Forene de bedste nordiske tilberedningsmetoder og kulinariske traditioner med impulser udefra Kombinere lokal selvforsyning med regional udveksling af varer af høj kvalitet Invitere forbrugere, andre madhåndværkere, landbrug, fiskeri, små og store fødevareindustrier, detail- og mellemhandlere, forskere, undervisere, politikere og myndigheder til et samarbejde om dette fælles projekt, der skal blive til gavn og glæde for alle i norden.

Fødevarers regionale identitet Produktionsprincip Fjeldrype U d k a s t Eksterne ressourcer (kunstgødning, pesticider, brændstof) Stedlige ressourcer (økologi/biodynamik/?) Vildt Hjemme- hørende Indført Tilpasset Stærk Lokal Identitet Kulturel forankring Oprindelse Løs Rodfæstet Integreret Økologisk svedjerug Konventionel drivhustomat (fra Rødby…) Særpræget Karakterfuld Generisk Terroirudtryk Kilde: Bregnballe M, Jacobsen JK, Kølster P, & Meyer C, MEYERS MADHUS (2009)

OPUS WP1: Definition og udvikling af New Nordic Diet *Adv. board 1: Camilla Plum Jerk w. Langer Martin Kreutzer Anja Biltoft Jensen Claus Meyer Udvikling Skolemadsintervention Adv. 2: Hverdagsmad anno 2012** Adv. 3: NND i børnehøjde*** Supermarkedsmodel Adv. 1: Råvaregrundlaget i NND* **Adv. board 2: Bo Jacobsen Rene Redzepi Torsten Schmidt Nanna Simonsen Katrine Klinken Claus Meyer OPUS konference OPUS symposium ***Adv. board 3: ? WP1 start Tid 1/3-09 1/7-09 1/8-09 15/6-09 16/6-09 1/11-09 1/8-10 1/8-11 Samlet budget WP1: 3 millioner kr Ansvarlig: Claus Meyer / Meyers Madhus Team: Mathias Krog Holt, Emil Blauert & Charlotte E. Mithril