Juleafslutning for Kostskolen Assersbølgaard.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
I nat blev Jesusbarnet født
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Almagts Gud, velsignet vær! – vers 1
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Nøgler til menighedens vækst
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
”Kaldet til kærlighed”
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Et barn er født i Betlehem
”Kaldet til kærlighed”
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Jeopardy! Du stiller spørgsmålet, Læreren har svaret (som altid ;-)
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Dejlig er den himmel blå, lyst det er at se derpå,
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Dejlig er den himmelblå
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Almagts Gud, velsignet vær
Historien om Jesus’ fødsel
138 – Med strålekrans om tinde 1, S1 Med strålekrans om tinde forklaret Jesus stod, det varmer os herinde, ved dybest hjerterod.
116 – Et barn er født i Betlehem 1, S1 Et barn er født i Betlehem, thi glæde sig Jerusalem! Halleluja, halleluja!
145 – Navnet Jesus blegner aldrig, 1, S1 Navnet Jesus blegner aldrig, tæres ej af tidens tand, navnet Jesus det er evigt, ingen det udslette kan. Det har.
118 – Hjerte, løft din glædes vinger! 1, S1 Hjerte, løft din glædes vinger! Over muld underfuld englesangen klinger; hør og mærk de toner søde, Himlen.
Lovet være du, Jesus Krist 1, S1 Lovet være du, Jesus Krist! at du menneske vorden est, født af en jomfru ren og skær, gladelig hilst af Himlens hær! O,
Nu vil vi sjunge og være glad 1, S1 Nu vil vi sjunge og være glad i Jesu Kristi navn! Guds Søn er født i Betlehems stad, os alle til glæde og gavn.
731_Guds rige lignes ved et frø 1, S1 Guds rige lignes ved et frø, det mindste, man kan finde, nedlagt i muld, ej til at dø, men død at overvinde, opvoksende.
284_Vor store Gud gør store undere 1, S1 Vor store Gud gør store under, med glæde vi dem skue må, han fejer bort i nådens stunder den falske grund, vi.
Fornyet syn på mennesket
Nu fryde sig hver kristen mand 1, S1
Juleevangeliet Af evangelisten Lukas.
Julens symboler Matthæus 2
123 – Julen har bragt velsignet bud 1, S1
501 – O, havde jeg dog tusind tunger 1, S1
278 – Den mørke nat forgangen er 1, S1
Se, nu stiger solen af havets skød,
220_Vor Herres Jesu mindefest 1, S1
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
De hellig tre konger så hjertensglad
Jeg lover Dig, min Gud, fordi Du satte min fod på frelsens klippe.
167 – Nu ringer alle klokker mod sky 1, S1
728_Barn Jesus i en krybbe lå 1, S1
Luther – med liv og lyst Vejen Kirke
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
001 - O, gid med tusind tungers magt 1, S1
Lille Messias En stjerne på himlen 2. Maria skal føde
En stjerne skinner i nat
Dejlig er jorden Dejlig er jorden! 2. Tider skal komme,
Den åndelige kamp: hvordan lovsangen kan bruges som våben i den kamp, der foregår om bl.a. vore hjerter. Det profetiske ord: hvordan det også kan forekomme.
Se, nu stiger solen Se, nu stiger solen af havets skød,
Det kimer nu til julefest
En stjerne skinner i nat
Glade jul, dejlige jul Tekst: B.S.Ingemann Melodi: Franz Gruber
Julen har bragt velsignet bud
Velkommen igen, Guds engle små
Hvad er det, der gør julen til noget særligt
Kom, alle kristne, lad os sammen ile til barnet i krybben i Betlehem.
106 – Nu tændes tusind julelys 1, S1
Vi pløjed, og vi så´de Vi pløjed, og vi så´de Omk: Alle gode gaver
Fra Himlen kom en engel klar 1, S1
Præsentationens transcript:

Juleafslutning for Kostskolen Assersbølgaard. Fredag den 16. december 2011. Præludium.

Det kimer nu til julefest. Det kimer nu til julefest, det kimer for den høje gæst, som steg til lave hytter ned med nytårsgaver: fryd og fred.

O, kommer med til Davids by, hvor engle sjunger under sky, o, ganger med på marken ud, hvor hyrder hører nyt fra Gud!

Og lad os gå med stille sind som hyrderne til barnet ind, med glædestårer takke Gud for miskundhed og nådesbud!

O Jesus, verden vid og lang til vugge var dig dog for trang, for ringe, om med guld tilredt og perlestukken, silkebredt.

Men verdens ære, magt og guld for dig er ikkun støv og muld, i krybben lagt, i klude svøbt, et himmelsk liv du har mig købt.

Velan, min sjæl, så vær nu glad, og hold din jul i Davids stad, ja, pris din Gud i allen stund med liflig sang af hjertens grund!

Ja, sjunge hver, som sjunge kan: Nu tændtes lys i skyggers land, og ret som midnatshanen gol, blev Jakobs stjerne til en sol!

Nu kom han, patriarkers håb, med flammeord og himmeldåb, og barnet tyder nu i vang, hvad David dunkelt så og sang.

Kom, Jesus, vær min hyttegæst, hold selv i os din julefest, da skal med Davidsharpens klang dig takke højt vor nytårssang

Julefortælling

Det var ikke en nat som de andre. Det var ikke en nat som de andre, thi al skabningen holdt på sit vejr og så engle i tusindvis vandre rundt på jorden med stjernernes skær. Denne nat blev et lyshav i tiden, den har lyst gennem slægterne siden, dengang Gud selv blev menneskets lys.

Det var ikke en himmel som andre, den blev åbnet af lys og af lyd, man så stjerner bevæges og vandre imod Betlehem, landet mod syd, så at hyrderne glemte at fryse, i Guds billede måtte de lyse, dengang Gud selv blev menneskets lys.

Det var ikke et barn som de andre, der blev født under himlen den nat, det var Gud selv, der nu ville vandre for at finde på jorden sin skat. I den usleste mand eller kvinde så han perlen så kosteligt skinne, dengang Gud selv blev menneskets lys

Det var ikke en herre som andre, han fik ikke i herberget rum, måtte husvild imellem os vandre, til sin offerbænk førtes han stum, i den fremmedes grav blev han fange. I hans hus er der plads til de mange, han er Gud, han er menneskets lys

Fadervor Velsignelse

Et barn er født i Bethlehem. Et barn er født i Bethlehem, Bethlehem, thi glæder sig Jerusalem. Halleluja, halleluja! En fattig jomfru sad i løn, sad i løn, og fødte himlens kongesøn. Halleluja, halleluja!

Han lagdes i et krybberum, krybberum, Guds engle sang med fryd derom Han lagdes i et krybberum, krybberum, Guds engle sang med fryd derom. Halleluja, halleluja! Og østens vise ofred der, ofred der, Guld, røgelse og myrra skær. Halleluja, halleluja!

Forvunden er nu al vor nød, al vor nød, os er i dag en frelser fød Forvunden er nu al vor nød, al vor nød, os er i dag en frelser fød. Halleluja halleluja! Guds kære børn vi blev påny, blev påny, skal holde jul i himmelby. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyse blå, lyseblå, skal glade vi til kirke gå På stjernetæpper lyse blå, lyseblå, skal glade vi til kirke gå. Halleluja halleluja! Guds engle der os lære brat, lære brat, at synge, som de sang i nat. Halleluja, halleluja!

Da vorde engle vi som de, vi som de, Guds milde ansigt skal vi se Da vorde engle vi som de, vi som de, Guds milde ansigt skal vi se. Halleluja, halleluja! Ham være pris til evig tid, evig tid, for frelser bold og broder blid! Halleluja, halleluja!

Glædelig jul og godt nytår til alle familier. Postludium Glædelig jul og godt nytår til alle familier.