Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Gammelheds-Philosophy
At forholde sig professionelt Anne Skov
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Du er ret træt og frustreret……
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Læringsstile og lektier
Hvad gør livet værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt?
Hvordan kan man arbejde meningsfuldhed i forandringsprocesser?
At være magtesløs med den magtesløse
MIN skabelon MIN generalisering! MIN specielle virkelighed!
Innovative ledelsesrum. Hovedpunkter Erik: • Vores daglig praksis – tanker og omtanker • Innovative ledelsesrum som de ugjorte valg Christian: • Praksis.
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Sofies dejlige dag.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Kvalitative data/ Empiri
Reservatet Kapitel 6: Kvanteperspektivet Erik Staunstrup
Sidsel Sinding Andersen (AT-eksamen 2009)
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Hvad gør livet så værdifuldt?
Præstationsangst!.
Videnskabsteori og faglige metoder
Personlighed vs. selv´er Roller vs. positioner
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Reservatet -ledelse og erkendelse Ledelsesperspektiverne og erkendelsesteori.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
RARRT© RELATION ANERKENDELSE RESSOURCER REFLEKSION TEORI
Den anerkendende interviewform
Inquiry Based Science Education - IBSE
Styr på begreberne EUX - REBSLAGERVEJ.
Reservatet Ledelsesperspektiverne og erkendelsesteori Erik Staunstrup
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Videnskabsteori - for begyndere 3g AT 2014
Workshop Motivation og fokus på målet
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
forståelse & støtte til mønsterbrydere
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Reservatet Kapitel 2: Erkendelse og perspektiver Erik Staunstrup
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Metode. Definition Metode er måder at tilvejebringe viden på.
Ipk-model.2 idé Ideen med at modellere en interpersonel kommunikationssituation – set med videnskabsteoretiske øjne er at vise og give overblik over :
Læreren som læringsleder
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
SKABELON.
Lærerpræsentation.
Relations kompetencer
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Metoden fælles beslutningstagning
Meningsskabelse som relationskompetence
- og hvordan du undgår dem…
Livstræet Melodig af Hans Holm, 1938 Tekst af Erik Lindeberg
Præsentationens transcript:

Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat – ledelse og erkendelse Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat Erik Staunstrup Christian Klinge Nyt perspektiv

Reservatet set fra satellit Figur 1.1 Satellit-perspektiv af Vejlerne

Reservatet set fra satellit - med afgrænsninger i terrænet Figur 1.2 Satellit-perspektiv af Vejlerne med veje

Kort over Reservatet Figur 1.3 Kort over Vejlerne Kilde: http://www.storke.info/Vejlerne/kort_over_vejlerne.htm

Fugletårne i Reservatet Figur 1.4 Kort over fugletårne i Vejlerne Han Vejle Skjulet Kærup Holme Skjulet Kraptårnet Fugleskjulet ved Naturcenteret

Virksomheden som et reservat Virksomheden er et sted, hvor vi tilbringer en del af vores liv – vores arbejdsliv (på træk?) Kampene om at positionere sig i virksomheden, at skaffe sig en karriere, et godt job blandt gode kolleger. Stunder, hvor det hele går som en leg, det er som at sejle på blankt vand. Der er også i virksomheder både ”traner” og ”havørne” Traner = kunder, konsulenter, ejere eller andre, som virksomheden ønsker skal føle sig godt hjemme Havørne = pludselige fyringer, nedskæringer, fusioner, ejerskifte

Hvilket kort er det rigtige? Afhængig af den leder du er, vil du vælge at kaste et forskelligt lys på virksomheden, og derved er det vidt forskellige ting, man får øje på. Man kan ikke sige, at det ene kort er bedre end det andet, men… Man kan sige, at de supplerer hinanden godt og hvis man lægger alle indtrykkene fra kortene sammen, får man et rimeligt nuanceret indtryk af virksomheden

Hvilken info giver kortene om virksomheden? Satellit foto: Nøgtern gengivelse uden tolkninger Afgrænset med veje: Fx årsregnskabet med tolkning af hvad det betyder for virksomheden Kortet: Fx hjemmesiden med info om virksomhedens virke – suppleret med billeder, video, kampagner, osv. Kort med fugletårne: Fx mission, vision og værdier – tolkningen overlades til den enkelte beskuer

Hvordan kan vi forklare livet i Reservatet? Vi må erkende, at den endelige forklaring ikke er til at finde. Vi kan finde forklaringsmåder, der giver fragmenter af billeder, men disse billeder ser ikke ud til at passe sammen som et puslespil… Så tilbage er kun at observere situationen og så forsøge at handle i forhold til den viden, vi har som fragmenter – velvidende at det aldrig kan blive andet end et forsøg på en velovervejet handling

Hvilke muligheder har DU som leder i det daglige? Du skal træffe valg, der kan give mening for både dig og dine omgivelser. Du vil aldrig kunne opnå fuldstændig viden, som grundlag for dit valg af den rigtige teori, model, checkliste eller skabelon. Du må have en ydmyghed overfor verden, og i stedet være bevidst om dit valg af tanker om ledelse som udgangspunkt for dine beslutninger.

Bevidstheden om valget Det er ikke muligt at være i flere tårne på en gang Det kan lade sig gøre at kravle ned fra et tårn bevæge sig over til et andet og derefter se verden derfra. MEN – så har du jo forladt det første og ser dermed verden på ny. Det er dette valg af ledelses-perspektiv bogen handler om!

Bevidstheden om valget Det er dette valg af perspektiv, der i en given situation sætter rammerne for dine beslutninger. Du kunne altid have valgt at stå i et andet tårn og dermed have haft et andet perspektiv Det ville have givet andre muligheder og andre beslutninger.

Det analytiske perspektiv baserer sig på rationalitet og indsamling af data Systemperspektivet, der baserer sig på hele virksom- heden som en stor ”organisme” Det reflekterende perspektiv lægger vægt på, en fælles menings- dannelse som grundlag Kvanteperspektivet er baseret på, at tilfældig- hederne i meget høj grad griber ind

De følgende kapitler Kapitel 2: Kapitel 3-6: Kort gennemgang de enkelte perspektiver, for at danne et overblik over hvilke videnskabelige perspektiver, der ligger bag. Kapitel 3-6: Hvert af perspektiverne får sit eget kapitel, der vil gå dybere med analyse og vurdering af hvert enkelt perspektiv og dets anvendelse i praksis